נק' רתיחת מים

zivseemann

New member
נק' רתיחת מים

אם אנחנו לוקחים מים מזוקקים אז נק הרתיחה היא 100 מעלות אם לא מזוקקים אז קצת פחות כאשר מכינים קפה בשטח מרתיחים מים ומוסיפים סוכר וקפה אם אני אכניס את הסוכר יחד עם המים לפינגאן המים ירתחו יותר מהר מבלי הסוכר או יותר לאט? או האם הוספת סוכר לפינגאן תוריד או תעלה את נק' הרתיחה של המים?

avinamal

New member
תיקונים והשלמות

ראשית, נק. רתיחה של מים מזוקקים נמוכה מזו של מים עם כל מיני מלחים. כלאמר למים לא מזוקקים נקודת רתיחה גבוהה יותר. עד כאן העובדות בשטח. הנ"ל נכון גם לגבי סוכר (אם כי, אם תרשה לי ניחוש פרוע, האפקט ניכר פחות - כיוון שסוכר פחות מסיס ממלח במים). קיצורו של דבר, כל דבר שתכניס למים, שנמס, שיש לו טמפ' רתיחה גבוהה משל המים עצמם (*כלאמר כן סודה כאוסטית, לא וודקה) - יעלה את טמפ' הרתיחה שלהם. זאת ועוד בקורס "תכונות קולגטיביות של תמיסות" [1] [1] אני לא מתחייב שיש כזה קורס.

אחמס1

New member
סליחה על הקטנוניות

אבל אתה מצרי? אם לא, אז תפסיק להגיד פינגאן. המילה הערבית היא فنجان ונהיגית פינג'אן בכל מקום חוץ מבמצריים. לא הייתי מתייחס לזה אם שכיחת הגרש על הגימ"ל לא הייתה תופעה כלל תפוזית שמובילה להודעות מגוכחות כמו כאלה שכותרתן "שפת גאווה". ובקשר לשאלה, כמו שאבינמל אמר רוב הגבישים שממיסים במים (דהיינו סוכרים, מלחים etc) יעלה את נקודת הרתיחה של המים. ובקרוס פיזיקה סטטיסטית ותרמית אפילו טענו בפנינו שמטפסי הרים נוהגים להמליח את המים שהם לוקחים איתם כדי להאט את קצב האידויי (כידוע בהרים הלחץ נמוך ולכן מים רותחים בפחות מ-100 מעלות). אם אתה מתעניין, בספר של reif במכניקה סטטיסטית יש חישוב של השינויי בנקודת הרתיחה לפי כמות המלח במים (מתבסס על השוואת פוטנציאלים כימיים).

שפת גאווה הורג אותי כל פעם מחדש

אני כל פעם מחדש לא מבין מה מתכוון השואל , עד שאני לא קורא את תוכן ההודעה עצמה ומגלה שהוא מדבר על java

doronimous

New member
הספר של Reif

הוא ספר מעולה ! אחד הדברים הזכורים לי לטובה, 11 שנה לאחר סיום התואר

אחמס1

New member
בהחלט ייתכן

אבל עם מרצה נורא כמו שהיה לי, רייף חסר תועלת. הסיבה היא שפרופ' ריס בטכניון החליט לכתוב ספר בעצמו. הספר אמנם עוד לא פורסם, אבל זה לא מונע ממנו לבסס את הקורס על הספר הזה. וזה עשה צרות משום שהסילבוס שונה מבחינת הסדר מאשר ברייף (או כל ספר אחר). למשל למדנו על מכונת קרנו לפני שהגדרנו אנטרופיה, לא נורא אבל רייף מטפל בזה עם אנטרופיה ועושה את החישובים כך.

doronimous

New member
מה שאני עשיתי מספר פעמים:

במקרים של ספרים טובים ומרצים גרועים, העברתי את עצמי קורס על סמך הספר. ההרצאות היו לחיזוק ותזכורת בלבד - לא יכול להזיק. כמובן שצריך להסתנכרן לפני הבחינה על סמך בחינות עבר של אותו מרצה - כמה שיותר

avinamal

New member
../images/Emo207.gif חידונת פיסיקלית משעשת

<בתרמודינמיקה, לא גיאומטריה של כדורים> פלוני, אולי אפילו מיצרי, מעוניין לשתות את כוס הקפה שלו לפני צאתו את הבית. לצערו הקפה חם עד מאד. לפני שתיית הקפה הוא מבצע 3 פעולות: 1. מוסיף חלב לקפה. 2. מוסיף 2 כפיות סוכר לקפה. 3. מחכה 5 דקות. באיזה סדר יש לבצע את הפעולות הנ"ל, כך שטמפ' הקפה תרד ככל האפשר?

אחמס1

New member
לדעתי

1. מוסיף את הסוכר. נראה לי שהתגובה טיפה אקסותרמית (הרי בכל זאת קשרים מתפרקים בגביש) ולכן עדיף לעשות אותה בהתחלה ואז לחכות. 2. מחכה 3. מוסיף חלב. כי נגיד החלב בטמפרטורת החדר, אז ב5 הדקות האחרונות הקפה התקרר והוספת החלב תקרב אותו אף יותר. אם זה היה הפוך אז נראה לי שקודם הכוס הייתה מגיעה לשווי משקל בין החלב לקפה (בטמפ' גבוהה יותר) ורק אז מתקררת. אם קודם הקפה מתקרר ורק אז מוסיפים את החלב, שווי המשקל יהיה בטמפ' קצת יותר נמוכה. כל זה יחסית ניחושי, תשובה מדוייקת תדרוש התחשבות מספרית...

d70

Well-known member
אגב קטנוניות 1) אם תוסיף את החלב מבלי לערבב, הקפה יהיה יותר קר למטה ../images/Emo13.gif 2)אם אני זוכר נכון בהמסת חומרים במים יש משמעות לטמפרטורת הנוזל,ואז צריך לערבב יותר כדי שהסוכר/קפה יתמוסס. 3)בקשר להתקררות,זה לא תלוי בשטח פני המים עם אוויר או הסביבה? טוב די,מספיק עם הקטנוניות....

אחמס1

New member
worst case scenario

הרי הוא יצר לטייל, הוא לא לקח את המקרר איתו. אבל אולי הוא לקח ציידנית או משהו, במקרה הכי גרוע הוא לא, והחלב בטמפ' החדר (שזה הולך ממש גרוע עם קורנפלקס)

אחמס1

New member
הממם, אני כנראה מדמיין, לא דובר על

טיול, כנראה עירבבתי עם ההודעה המקורית

SpyKid

New member
../images/Emo45.gif

אני יצאתי מנקודת הנחה שהחלב קר משמעותית מהקפה, ובמקרה כזה ככל שהפרש הטמפ' בינהם גדול יותר, כך הוא אמור לעזור יותר בקירור.

d anny

New member
לחכות, לא חשוב מה אחרכך

רציונל: איבוד טמפ' לסביבה הוא פונקציה של שטח הפנים והטמפ', היות ושטח הפנים הרלוונטי לא משתנה (הכוס מבודדת, רק למעלה חשוב) הקפה יספיק לאבד יותר חום כשהוא חם יותר. חלק מאיבוד החום הוא תוצאה של אידוי, כשנוסיף את הסוכר קצב האידוי יקטן, לכן גם פעולה זו צריך לדחות. לבסוף אין חשיבות לסדר שמוסיפים חלב וסוכר, כיוון שהדברים נעשים בסמוך (אבל אם מוסיפים קודם את הסוכר אז הוא נמס טוב יותר).

avinamal

New member
../images/Emo45.gif אוקי, זכית בפרס הפותר נכונה

למרות שאת הנימוק הנכון לכך שסדר הסוכר / חלב אינו משנה רשמת רק למטה. הנימוק הוא - שניהם "חישובי חום" שאינם תלויים בטמפרטורה או בזמן. כמובן שזה נכון רק כי התגובה אנדותרמית - אחרת היה צריך "להזיז" את הוספת הסוכר לשלב הראשון.

משהו עצוב

אבא שלי אקדמאי מרוסיה , אז הוא מלמד אותי דברים מגיל קטן (אני זוכר את עצמי פותר מערכת משוואות בגיל 7-8
) אז באיזשהוא שלב בחיים , כשרק עליתי לארץ (גיל 5) הוא סיפר לי שהמהירות שמשהו מאבד חום , זה כפונ' של הפרש הטמפ בין 2 החומרים .. אז מגיל 5, כל פעם שאני מכין קפה , אני מחכה איזה 2-3 דקות לפני שאני מוסיף את החלב .. נפלתי קורבן להשכלה רוסית

למעלה