נקרע מבפנים

bazinga1

New member
נקרע מבפנים

אולי אני עושה טעות שאני כותב כאן בכלל כי בעצם אני לא רוצה לפרט כאן את העיקר
כי אין לי כוח ורצון להיכנס לעימותים וויכוחים עם אנשים...

או קיי, אז בחיי הייתי בהמון טיפולים ועדיין אני נמצא במצב מאוד קשה ואני סובל נורא...
המטפלת שלי עוזבת את הארץ ואני שוקל להתחיל טיפול אצל מישהי אחרת ...
הבעיה היא שלדעתי בטיפול הפסיכולוגי יש המון בעייתיות שממש מרתיחה ומקוממת אותי
ואני לא יכול לשתף את המטפלת בזה מהמון סיבות, בין היתר כי אין טעם וכי זה דברים
שיכולים מאוד לפגוע ואני מאבד שליטה כשאני מדבר על זה, אבל מצד שני, בלי טיפול אני חסר אונים...

sharpantie

New member
אם תוכל

להסביר כאן בקצרה מהי הבעייתיות שאליה את מתכוון, אולי אפשר יהיה לעזור לך
באיזה אופן תוכל להסביר את הדברים למטפלת חדשה בצורה שלא תפגע בה.

bazinga1

New member
בתור התחלה אתן מספר דוגמאות

טוב, אני מאוד נזהר כאן בדברי.

רמת הביטחון בתוצאות הטיפול נמוכה.
תאר לך שאתה מזמין מטבח ויכול להיות שיהיו חסרים מדפים/מגירות/דלתות. היית מוכן לזה ?

אין שאיפה ליעילות מקסימלית. אתה יכול לבוא ולדבר על מה שאתה רוצה, איך שאתה רוצה וכמה שאתה רוצה.
כלומר, אין התכנסות למטרה.

בחלק גדול מהזמן אין כמעט הבדל בין מה שהמטפל אומר לבין מה שכל בן אדם אחר שאינו מטפל היה יכול להגיד באותה מידה.

נוצר בלבול בין העניין וההנאה שהמטופל מפיק מהפגישות לבין ההתקדמות שלו לעבר היעד שלשמו הגיע לטיפול.

אני לא מעמיק כאן ומפתח כל דוגמא כך שאולי זה נראה פשטני ואני מודע לטענות שעשויות להתקבל כתגובה.

ל- bazinga1

נדמה כי עיקר הביקורת שלך על הטיפול נסובה סביב היותו דיפוזי מדי לטעמך ולא מספיק קונקרטי וממוקד. במידה וכן, שקלת את האפשרות שדבר זה נובע מהעובדה שיתכן ואתה נמצא בסוג של טיפול שאינו מתאים לך, ושאולי אתה צריך טיפול קצר טווח וממוקד מטרה (כגון CBT), או אולי אפילו קאוצ׳ינג? (תלוי, כמובן, בנסיבות שהובילו אותך לטיפול מלכתחילה, ולצרכיך בהתאמה).

אני אומר זאת בהתבסס על חלק מהטרמינולוגיה בה השתמשת, המרמזת על צורך בטיפול מאד מכוונן (״רמת הביטחון בתוצאות״; ״יעילות מקסימלית״; ״התכנסות למטרה״; ״יעד״).

מסכימה עם דבריו של אלון

אתה מתאר את הטיפול במושגים שנשמעים לקוחים מעולם המדע או העסקים. ביטויים שמתארים "הצבת יעדים" ו"הערכת יעילות".

שיטת הטיפול הנפוצה בארץ היא השיטה הפסיכודינמית, שאינה מצטיינת (במטותא) לא בזה ולא בזה. זוהי שיטה הרבה יותר "רכה" ואסוציאטיבית.
אם אתה מטופל בגישה זו, ייתכן שזה לא מתאים לך.
הראש שלך לא עובד בצורה הזאת.

ואכן שיטות כמו שאלון ציין (טיפול ממוקד, התנהגותי או אימון) מתאימות יותר לצורת חשיבה והתנהלות כזאת.

אגב, כאן בפורום אני לא רואה סיבה להיזהר כל כך בדבריך. יש כאן אנשים שמגיעים מגישות שונות (אני למשל בכלל לא פסיכולוגית), ולרובנו אין בעיה עם זה שלכל אדם מתאימה גישה אחרת.

bazinga1

New member
איך אפשר?

איך אפשר לקרוא למשהו טיפול בלי לדבר על המושגים האלו ?
נכון שלבעיות שונות יש צורות התייחסות מתאימות שונות.
אבל, אם אתה בא לפתור בעייה או להתגבר על קושי איך תדע שאתה מתקדם בצורה מייטבית?
אנשים לא באים לטיפול בשביל להעביר את הזמן. זה לא חוג לשעות הפנאי. אנשים באים כי הם סובלים
ויש להם קושי או בעייה שמלווה ומשפיעה על החיי יום שלהם והם צריכים לקבל מענה הולם.
אם בן אדם נפצע אז ישר מתייחסים לסבל שלו כמקרה חירום, אבל כשמדובר על בעיות שהן לא שאלה של חיים ומוות
אלא של איכות חיים פתאום זה שונה. לדעתי, זה לא שונה.

עובדה.

יש אנשים שאכן פונים לטיפול בתור סוג של "העשרה". ויש מטפלים שרואים כמרכז הטיפול את הקשר בין המטפל למטופל, או את התהליך. ולא את התוצאה. לפעמים בכלל אין בעיה ספציפית שרוצים לפתור.

הכול לגיטימי,אבל כדאי לכל מי שמעוניין בטיפול לדעת את זה שיש גישות שונות, ולבחור גישה שמתאימה לו.

רוב המטפלים, גם בגישות הלא ממוקדות האלה, באים עם כוונות טובות וטהורות, והם למדו הרבה שנים כדי לתת לך את מה שהם רואים בתור המיטב. אבל כשמה שאתה רוצה זה פתרון לבעיה קונקרטית, ואתה לא מצליח להשיג אותו, נוצרת לעתים ההרגשה הזאת של בזבוז זמן ואפילו ניצול.

TipTip2013

New member
מה למשל?

גם לי יש בעיה עם טיפול בגלל עניינים של כסף וניצול.

avishaypsy

New member
זוית נוספת

שלום ל bazinga1, בסוף אחת התגובות שלך אתה כותב:
"אני לא יכול לשתף את המטפלת בזה מהמון סיבות, בין היתר כי אין טעם וכי זה דברים שיכולים מאוד לפגוע ואני מאבד שליטה כשאני מדבר על זה".
אולי אלו הדברים שצריך להציב כמטרה לטיפול. אם אתייחס רק להיבט הזה של הדברים שלך (מבלי להתעלם מן הדברים האחרים) אז האפשרות לשוחח עם המטפל/ת על מה שקשה לך בכאן ועכשיו יכולה להוביל בטווח הרחוק לשיפור משמעותי הן בתועלת של הטיפול והן ביחסים שלך עם אנשים אחרים "שם בחוץ" (לא התייחסת להיבט הזה בטקסטים שכתבת ולכן, אני משער שיש דמיון מסוים בין הדברים).
ההצעה לנסות CBT יכולה להיות מועילה אבל היא מחייבת אותך להתמקד בסימפטומים נקודתיים. לא כתבת על משהו כזה, אלא על משהו מופשט יותר. זה לא אומר ש CBT לא יכול להתייחס לכך, אבל אז הפרטיקה תהיה קרובה יותר למה שאתה מכיר, עם שינויים מסוימים (למשל: סכמה תרפיה).
בכל מקרה, אין ספק שלא משנה איזה טיפול אתה עובר, הפרידה ממטפל היא תמיד קשה ומציבה אתגרים. עם כל הקושי שבפרידה ובמה שהיא מעוררת, נסה להשתמש בזה כמנוף ללמוד על עצמך מה קורה לך בפרידות מאנשים, הפרידה הזו יכולה להיות לך מתנה עצומה.
המון הצלחה!

למעלה