נקמתה של מלצרית

נקמתה של מלצרית

אני אישית לא הייתי עושה את מה שהיא עשתה, אבל אני בהחלט מבינה את העצבים שלה - איזו טראומות קשות האנשים האלו עברו בילדותם תגידו לי?! ולמד הם מוציאים את הכל עלינו דווקא - שילכו לפסיכולוג!

Benjamin Turner

New member
נו באמת...

איך אפשר לדרוך במנה מבלי שזה ייראה?
רציני למלצרית שנוהגת כך, ולא משנה עד כמה הלקוחה מגעילה. לירוק לבנאדם בשתיה? לדרוך לו על האוכל? חבל שלא תפסו אותה.

תותית 17

New member
היי..

זאת מי שלא תפסו אותה.. אז ככה אני ממש לא מתגאה במעשה שלי, נראה לי שאפשר להבחין בכך לפי כתיבתי בבלוג. מה שכן לא דרכתי בכל הכוח ומרחתי את כל המנה (לא עד כדי כך סתומה) מה עדיף שהייתי צועקת עליה? ואז היו מעיפים אותי. או פשוט סופגת הכל? אולי באמת הייתי צריכה לספוג הכל ולהתעלם ומי שעושה כך כל הכבוד לו אבל אני לא הצלחתי כי מלבד כל מה שתיארתי בבלוג היו עוד הרבה דברים שלא תארתי לגבי התנהגותה. לאף בן אדם לא מגיע יחס כזה. שיהיה לך סוף שבוע מקסים.

ברוכה הבאה!

לצעוק עליה זאת אכן לא אופציה לצערנו. לפני מס' חודשים בזמן שביקרתי בסניף המקדונלדס הקבוע שלי, צפיתי באחמ"שית החביבה בדרך כלל שנאלצה להתמודד עם לקוח ממש מעצבן, שמעבר להתנהגות המגעילה שלו באופן ההזמנה (בדומה ללקוחה הזקנה שלך), התעלם ממנה כשהיא קראה לו שההזמנה מוכנה, ואחר כך בא אליה בטענות למה היא לא קראה לו (ואין ספק שהיא עשתה הכל להסב את תשומת לבו - אני הייתי עדה). זאת הייתה סוף המשמרת והיא הסבירה לו קצת בעצבים שהיא קראה לו וקראה לו והוא התעלם, והוא ענה לה ש"מאיפה לי לדעת שאת מדברת אלי?!" ואמר לה "אולי תרביצי לי?" והיא ענתה שהייתה עושה את זה בכיף אם היה מותר לה...

ברוכה הבאה!

איזו זריזות... אני מניחה שגם בטיפול בלקוחות את מגלה זריזות כזאת! בואי ספרי קצת על העבודה שלך!

אגב - הארוע שלך הזכיר לי משהו

לא מזמן שיעמם לי וראיתי שידורים חוזרים של הסידרה "20 פלוס", ההמשך של "עניין של זמן", ובאותו פרק וייצמן החמוד עבד כמלצר, ואחרי שהלקוחות שיגעו אותו ואפילו שלחו אותו לקיוסק ליד לקנות להם סיגריות, הם נתנו לו ביד טיפ מעליב, אז הוא שאל אותם בחיוך אם הם נהנו ואיך היה השירות, ואחרי השם ענו שהשירות היה נפלא, הוא החזיר להם את הטיפ המעליב ליד, ואמר שזה בשביל הזכות שהם העניקו לו לשרת אותם. זה הזכיר לי כמה מקרים של לקוחות שהייתי משחה מאוד לעשות להם את זה, אם לא היה לי את החשש שיפטרו אותי... אבל היו מקרים שהשארתי את הטיפ על השולחן כי הוא היה עלוב מדי בשביל לקחת אותו, ורציתי שהלקוחות יראו את זה. היו פעמים שהם הבינו.

גם אני מנותני השירות ;)

כן כן ... מה לעשות החיים מסריחים כשייש לקוחות מעצבנים ואני מחזק את תותית רק שאצלי אותה לקוחה מזמן היתה עפה דרך החלון עד הים אם היה צריך ... (אתם יכולים לנחש שאני עובד איפה שייש ים ... ) מה אני אגיד לכם אנשים באים עצבניים למסעדה וחושבים שייש להם משרתים ... מצטער לא אצלי , גובה עיניים שיחה לבבית וטיפים אין ספור אצלי אין לקוח לא מרוצה ... !!!! ואם הוא לא מרוצה הוא יכול ... אממ . שלכם אני .

וברוך הבא גם לך!

אני כבר לא עומדת בקצב
תותית - אני מצדיעה לך! בזכותך גייסתי עוד כמה חברים חדשים לפורום (כולל אותך כמובן) גם על העבודה שלך נשמח לשמוע עוד!

תותית 17

New member
חח אני שמחה פני בובה

שבוע הבא אני עובדת אני בטוחה שהיו לי עוד חוויות ואני מקווה הפעם נעימות.

Benjamin Turner

New member
את יודעת מה? כן

אם את לא מסוגלת להתמודד עם סוג העבודה הזה, בהחלט היה עדיף שתצעקי עליה ושיפטרו אותך. בינינו, מנותנת שירות אחת לשניה, עשית מעשה בל יעשה, שגובל בפלילים לדעתי. ולא, זה לא משנה מה היא עשתה, אגב. גם אם היא עמדה וקיללה את סבתא של דודה שלך, עדיין יש דרכים מקובלות להתמודד עם כך. זה לא אומר שאת צריכה לקבל את היחס הזה בשתיקה, בהחלט לא, אבל לא לעשות מה שעשית. יהיה לי סופשבוע מקסים, בתנאי שלא אתקל במלצריות שמתנהגות כמוך כשאצא הערב. סופשבוע מקסים גם לך.

Benjamin Turner

New member
טוב, קצת הגזמתי

אבל זה בגלל שאחת הפוביות שלי באכילה בחוץ הנה שהמלצרים יעשו לי בדיוק את מה שעשית לגברת ההיא (לא שאני נוהגת בהם בגסות רוח, אבל אולי סתם זה ישעשע אותם) ואחד הדברים שהכי מגעילים אותי בעולם זה רוק (אני לא מסוגלת אפילו לראות אנשים מצחצחים שיניים בטלויזיה
). ובכל מקרה, ברוכה הבאה לפורום

תותית 17

New member
אמממ...

אין שום סיבה בעולם שמלצר יעשה לך את זה אם את תתנהגי אליו בכבוד זה לא משעשע לעשות כזה דבר לפחות לא משעשע אותי. קצת הפחדת אותי בתגובתך הקודמת למרות שיש צדק בדבריך. אני שמחה שנרגעת. ותודה

אל תיבהלי מבנג'י

אם כי גם אני נבהלתי מההודעה הראשונה שלה... לי אישית יצא לשרת במסעדה אנשים שאני מכירה אישית ו... להגיד שאני שונאת אותם זו תהיה המעטה של המעטה, אבל עדיין לשניה לא חשבתי לעשות את מה שעשית, למרות שאם הם היו דופקים לי בדלת בבית ומבקשים לשתות משהו, יתכן שהייתי עושה משהו דומה (לא חושבת שלירוק, יותר לשים להם משהו מגעיל או מלח אנגלי)

yuli c

New member
אז ככה...

האמת אני ממש לא יודעת מה לומר... אף פעם לא עבדתי בתור מלצרית וכנראה גם אף פעם לא אאבוד... ובאמת קשה לי לשפוט את תותית מהסיבה הפשוטה שאף פעם לא הייתי שם לא בתור מלצרית ולא בתור לקוחה מעצבנת. ובכלל לא הייתי באותו מקום שזה קרה ככה שלא ראיתי את הלך העניינים. אני רק יכולה לומר שלא נראה לי שהייתי עושה דבר כזה כי זה פשוט לא הסגנון שלי וזה גם לא משרת את המטרה, זה שאני אדרוך למישהו על האוכל וארק לו בשתיה לא יעשה אותו פתאום אדם יותר נחמד ובעיני זה נקמה קצת ילדותית. והאמת אם כבר הייתי עושה דבר כזה (דבר שקשה לי מאוד להאמין שיקרה) לא חושבת שהיה לי את האומץ לספר על זה לכל העולם ואישתו... ואני מסכימה עם תותית בכך שהיא קודם כל מצפה לקבל יחס אנושי ורק אחרי זה טיפ... ולתת 10 אגורות כטיפ זה ממש בושה אני לא הייתי לוקחת את זה... ואני אכן מסכימה עם כך שהלקוחה התנהגה בצורה מגעילה והיה צריך להעמיד אותה על מקומה אבל.. לא בצורה הזאת.

כדאי שתביני משהו

לקוח שמעניק 10 אגורות כטיפ לא עושה את זה כי הוא קמצן - זה מנהג שמטרתו להעליב את המלצר ולא יותר מזה. כשהייתי בת 16 ישבתי עם חברה במסעדה וקיבלנו שירות מחפיר - בהתחלה המלצרים התעלמו מאיתנו קרוב לחצי שעה עד שפנינו אליהם, וגם אז הם התייחסו אלינו כאילו סתם באנו לשבת שם ולא להזמין. למלצרים האלו השארתי 10 אגורות מאותה סיבה - אחרי שכתבו לנו על החשבון "לא כולל תשר!" - חשבו כנראה ששתי ילדות לא ידעו מה זה אומר "לא כולל שירות". ככה שהגברת הייתה יכולה באותה מידה לתפוס את תותית ולקלל אותה, להגיד לה שהיא חרא של מלצרית ושהיא לא מבינה למה מעסיקים אותה. היות שלא היה לה כנראה כח להגיד את כל זה, היא העדיפה את הדרך המקוצרת של לתת 10 אגורות טיפ. אני גם הייתי זורקת את זה - עליה.

yuli c

New member
זה מה שאני אמרתי...

בעניין של ה-10 אגורות כטיפ זה באמת בושה בעיני ולא הייתי לוקחת את זה... ואת בהחלט צודקת שזה מנהג שמטרתו להעליב את המלצר כי בעיני זה הרבה יותר מעליב לתת 10 אגורות כטיפ מאשר לא לתת בכלל...

tea spoon

New member
אכן לקוחות גועליים,

שכולנו מכירים יותר מדי טוב אם תשאלי אותי. :/ למרות זאת, אני חושבת שמה שעשתה תותית 17 הוא איום ונורא, דוחה עד כדי התנזרות זמנית מאכילה במסעדות, ומזעזע מבחינה מוסרית. לא חושבת שיש דבר שיכול להצדיק מעשה שכזה - עדיף כבר לצרוח בקולי קולות מול כל הלקוחות על האדם עם ה"גישה", מאשר "לקחת את החוק לידיים", במקרה הזה. כמובן שאני לא מצודדת בשום אופן את האשה הנבזית, ו ש ו נ א ת אנשים שכמותה (שמן הסתם מתייחסים לא רק למלצרים בלגלוג ובחוסר סבלנות לא מובן), אבל לא מגיע לה שיזהמו את המזון שהיא משלמת עליו ללא היכר. עצוב לי לקרוא את כל התגובות האוהדות בבלוג, שמחזקות את ידיה של תותית. כמו שבנג'י אמרה, מעשה בל יעשה. :/

למעלה