נקיון פרקט

נקיון פרקט

אני שואבת או מטאטאת היטב ואז מעבירה סמרטוט
והרצפה (כל הבית עם פרקט) פשוט לא נקייה!

אני עושה משהו לא טוב או שאצלי מלכלכים את הרצפה תוך שעה?

מה פירוש "לא נקיה"?

את מסיימת את השטיפה ו... מה? יש אבק? יש חול? יש כתמים? משהו דביק?
אם אבק וחול ושערות - אז לא טיטאת טוב (זה יכול גם פתאום לצאת מתחת למיטות/ספות/מקרר).
אם כתמים - אז צריך בשלב שאחרי הטאטוא ולפני העברת הסמרטוט להסתכל איפה יש כתמים ולנקות אותם נקודתית (אפשר עם מגבון) כי הם לא ירדו סתם מהסמרטוט הלח.
אם דביק באופן כללי בכל השטח - אז את משתמשת בחומר שטיפה לא מתאים (או במטלית לא מתאימה).
אם כשאת מסיימת את השטיפה הרצפה נקיה, ואחרי שעה היא מלוכלכת, אז כן, מלכלכים אצלך את הרצפה תוך שעה
(מוכר מאד, אצלי היא נשארת נקיה רק עד שהילדים חוזרים מבי"ס. ולמרות שהם חולצים נעליים בכניסה ונשלחים מיד לשטוף ידיים - עשר דקות אח"כ כבר יש סימנים על הרצפה
).

לא יודעת...הנה...

אתמול אחה"צ שאבתי כהוגן (עם דייסון) והעברתי סמרטוט רטוב.
היום בבוקר הלכתי יחפה והנה הרגלים שלי שחורות!

מרגיש לי לא נקי...
אני שוטפת עם מים או עם חומר לפרקט.

מאד משונה.

את גרה באיזור מאובק במיוחד?
כשאת מעבירה סמרטוט, נוצר עליו מעין "פס" של לכלוך במקום שבו הוא הכי צמוד למגב? אם כן, צריך לשטוף אותו ולעבור על הרצפה שוב, עד שהסמרטוט יורד מהמגב נקי (או כמעט נקי).

כלומר, יכול להיות שבהעברת הסמרטוט את צריכה

לעבור יותר פעמים (אצלי מספיק פעמיים).

תקני מופ כזה כמו סוויפר

אני גם לא היתי מרוצה מהנקיון אחרי מגב עם סמרטוט ומאז שקניתי את המופ המיוחד זה נראה הרבה יותר טוב
מתלבש עליו סמרטוט מיקרופייבר קיפודי כזה וכנראה שזה מה שעושה את ההבדל
ותקני את החומר של הפרקטים שמגיע בישראל בבקבוק לבן עם מדבקה חומה
חפשי בגוגל microfiber mop
שלי דומה לזה פה בקישור, יכול להיות שצריך להזמין מאיביי, ניסיתי עכשיו למצוא אותו בארץ ומצאתי רק בודדים

מה שכן, אסור לשטוף אף פעם עם עם מים כמו ששוטפים רצפות. אצלינו נרטב הפרקט תחת החלון ורואים שהוא טיפה התנפח וזה רק מפעם אחת...

גם סמרטוט מיקרופייבר רגיל עושה עבודה טובה.

אבל באמת חשוב לעבוד עם סמרטוטי מיקרופייבר ולא עם הרגילים.

ממה ששמתי לב, הפרקט כאילו עדיין נשאר עם

אבק / חול או לפחות הרגשה כזו גם אחרי ניקיון.
לי יש רק בחדרים ואני שואבת היטב פעמיים בשבוע ומעבירה סמרטוט לח (3 פעמים) ובסוף עם מרכך כביסה. הוא נראה נקי ביותר אבל ההרגשה לא נקיה כמו של ריצוף.
מה שכן, הוא נראה הרבה יותר נקי מריצוף. גם אם לא אנקה שבוע הוא עדיין יראה נהדר לעומת רצפה שאני עוברת כמעט כל יום עם סמרטוט.

בדיוק!

בהתחלה באמת התלהבתי מהפרקט אבל הייתי מעדיפה שתהיה רצפה.
מצד שני- הפרקט הרבה יותר טוב לזוחלים הקטנים
(אם הבנת את הכוונה)

אני חושבת שזה תלךוי בסוג הפרקט

בבית הקודם היה לנו פרקט מעולה (ולבן!), אפילו סמרטוט לח בלי חומר והוא היה מאוד נקי!

ועכשיו כל הקומה העליונה נראית כמו הצרות שלי. כן ניקיתי, לא ניקיתי, נראה אותו דבר. נופלת טיפת מים והוא מתנפח. שניהם היו סינתטיים, אגב, אבל הקודם היה הרבה יותר איכותי.

למעלה