נקודת שבירה

נקודת שבירה

אני רואה את אנגל בפעם הראשונה... ראיתי בנתיים ארבעה פרקים מהעונה הראשונה... כשהתחלתי ידעתי מראש שהעונה הראשונה כמו העונה הראשונה של באפי לא תהייה משהו מיוחד... אבל היו לי ציפיות לאיזושהיא רמת מינימום, בכל אופן זה צוות שכבר עשה שלוש עונות של האפי, הם אמורים לדעת מה הם עושים... כשראיתי את הפרק הרביעי, הבנתי מה אני לא אוהב בסדרה בנתיים. זה לא העלילות החלשות מאוד... זה לא שאין שם שום דבר מיוחד או מעניין... זה לא שמנסים לבנות רע במשך הפרק כדי להתגבר עליו בקרב פשוט פטאתי... זה לא ההשוואה המתבקשת לבאפי... ובעצם זה כן. אחד הדברים החזקים בבאפי זה שזו סדרה חכמה, שמתייחסת לצופים כאל אנשים חכמים שיכולים להבין מה מראים להם. לאנגל אין את זה. והבנתי את זה בפרק הרביעי עם הרופא שמתפרק ושולח אברים שלו לרדוף אחרי הבחורה... הראו לנו בדיוק מה קורה, איך ולמה, הרבה לפני שהסקוביז (זה חילול הקודש לקרוא לדילן ולקורדליה סקוביז?) ואנגל יודעים מה קורה. ובשלב הרבה יותר מדי מוקדם בפרק, כבר אין סודות כבר אין הפתעות, השאלה היחידה איך הם יעלו על זה ומה יעשו בנידון... בקיצור נמאס לי. אני מרגיש שצפייה בפרקים האלו זה פשוט ביזבוז זמן. (ואין לי יותר מדי זמן פנוי). את הפרק הרביעי ראיתי כבר לפני שבוע וחצי, מאז לא היה לי יותר מדי זמן לראות משהו, אבל כשכבר כן היה לי זמן... וכבר כן לקחתי את הדיסק למכישר הDVD מצאתי את עצמי בסוף צופה (שוב) בפרקים של באפי. מאז שראיתי את הרביעי, במקום לראות את החמישי ראיתי כבר שלושה פרקים של באפי... (המחזמר בפעם המיליון, האש בפעם האלף ו- Something Blue בפעם הרביעית בערך ) מה לעשות? אני כ"כ שבוז מאנגל שאני לא מצליח לגרום לעצמי להמשיך. למרות שאני יודע שסביר להניח שזה משתפר בהמשך (גם את העונה הראשונה של באפי אני לא מסוגל לראות היום שוב - פרט לפרק הראשון והאחרון השאר ממש לא ברמה של העונות הבאות) זהו, הייתי צריך לקטר קצת...

nick at noon

New member
הפסד שלך

אבל באמת מוזר אם אתה מודה בעצמך שלא אהבת במיוחד את העונה הראשונה של באפי. אם היית רק היום מתחיל לראות באפי אז כנראה היית מוותר גם על באפי, לא חבל? בכל מקרה פרק 5 הוא אחד האהובים עלי בעונה 1, אז אתה יכול לנסות עוד אחד אחרון.

kittycatbone

New member
הו פרק חמשש!../images/Emo99.gif

עכשיו נזכרתי איזה פרק זה. זה פשוט פרק מעולה!! אחד האהובים עליי גם כן מהעונה הראשונה!!! חח. ובקשר למה שאתה אומר על אנג'ל. אני יודעת שלפחות אני לא כמוך. אני דווקא מאוד אוהבת את העונה הראשונה של אנג'ל, וגם את הפרקים שראית (למרות שפרק 4 הוא ממש פרק חלש ולא משו.... הייתי אומרת שאפילו בסגנון של דאבלמיט פאלאס) אני ממש אוהבת... אז אולי מה שאני מרגישה כלפי הסדרה לעומת מה שאתה מרגיש זה פשוט עניין של טעם וריח. אני לא חושבת שחייבים בסדרה תחכום ולפעמים פרקים שהם פשוט מצחיקים ונחמדים כיף מאוד לראות... וגם אם אתה כן רוצה תחכום. אולי לא תמצא אותו לגמרי בעונה הראשונה, אפילו שיש פה ושם... אבל בהחלט יש לך עוד פרקים טובים ביותר לראות לדעתי בהמשך הסדרה. וחבל שתפספס.... אולי אמרת שאתה מנסה שלא להשוות את זה לבאפי. אבל אני פשוט חושבת שזאת הבעיה במה שאתה אומר, אתה משווה את זה לבאפי! ואני לא מתכוונת אפילו מבחינת גאונות של סדרה , אלא פשוט מבחינת סדרה לסדרה. אתה רואה את באפי כסדרת מופת גאונית וטובה, ומשווה אותה בסגנון שלה לאנג'ל, ומצפה שהיא תשתווה לאותו סוג של סדרה ובכך גם לגאונות. ולא, זה פשוט לא ככה. אנג'ל זאת סדרה ממש שונה מבאפי! גאונית בדרך שלה. ועונה ראשונה זאת עונה די בוסרת כמו שאומרים, אז ברור שהיא עדיין לא תגיע לעומקים שאתה מצפה כשיש לך את באפי על העורף. זה גם בשבילי, מה שאני כל כך אוהבת באנג'ל. שזאת כל כך סדרה בפני עצמה, למרות העובדה שהיא ספין אוף! וזה כל כך נדיר למצוא סדרת ספין אוף שהיא לא בהכרח קשורה לסדרה שממנה היא יצאה, ובכך גם הופכת לסדרה איכותית בפני עצמה, ואפילו עם פרקים שמתעלים על הסדרה שממנה יצאה. מקווה שאולי זאת העצה שתעזור לך. להפסיק לנסות להשוות אותה לבאפי. מכל המובנים שיש. ובמיוחד בעובדה שאתה מצפה שהיא תשתווה לגאונות, מבחינת התוכן וסוג הסדרה. כי זאת פשוט לא אותה סדרה. אם תעשה את זה, ותתן לך גם להמשיך לראות את הפרקים למרות שזאת עונה ראשונה והכל... כי אני מאוד אוהבת אותה למרות הכל..... אתה תמצא את עצמך נהנה, ומתחבר גם לאט לאט אל הדמויות! מה גם ששוב, אני לא רואה למה צריך להינות מסדרת טלוויזיה רק כשהיא איכותית מתוחכמת ועם עלילה מזהירה.. קח את זה באיזי יותר כשאתה צופה בה ;]

nick at noon

New member
ספויילר לפרק 5

לא שבאמת צריך לשים ספויילר בשביל פרק ישן כל כך, אבל בכל זאת זה שרשור של מישהו שעוד לא ראה את הפרק. אז פרק 5 (room with a view): בזמן שדויל מתחמק משדים שהוא חייב להם כסף ומבקש את עזרת אנג'ל, קורדיליה מבינה שהיא לא יכולה להמשיך לגור בדירה שלה (מקקים בכל מקום, מים חומים מהברז) ולכן עוברת לגור עם אנג'ל. אנג'ל מסכים לעזור לדויל בתמורה לכך שהוא ימצא דירה חדשה לקורדיליה שממרמרת לו את החיים. דויל מצליח למצוא לקורדיליה דירה מעולה. כמובן שזה הבאפיוורס ושום דבר לא בא בקלות - הדירה רדופה ברוח רפאים קטלנית. קורדיליה אבל לא מתכוונת לוותר על הדירה החדשה שלה. חוץ מזה שהפרק הוא מעולה מבחינה קומית, הוא טוב גם בגלל שהוא הראשון שמתמקד באיך קורדיליה מתמודדת עם השינויים בחיים שלה.

the runaway

New member
קראתי פה גם את ההודעה הקודמת שלך,

ואני פשוט לא מבין אותך. במקרה של פרק 4, נכון, ואולי הפרק הגרוע בעונה. רק שהעונה הראשונה של אנג'ל הרבה יותר טובה מהראשונה של באפי. אין שם עלילות מתוחכמות במיוחד, ובעיקר כיף, אבל מידי פעם יש שם הפתעות. המון פרקים כיפיים וקורדיליה גדולה מתמיד (לדעתי, הרבה העדיפו אותה בבאפי), ויש גם כמה פרקים יחידים במתכונת של באפי. הפרק הראשון הוא פרק ממש כיפי, פיילוט כמעט מושלם שיבטיח שתצפה גם בפרק הבא, והפרק השני משתמש בנוסחה שמופיעה בעיקר בבאפי - על העל טבעי שמראה על תופה פסיכולוגית. ואם באפי הייתה בתיכון, אז מס' פרקים בעונה הראשונה של אנג'ל הם על היציאה מהתיכון, והתבגרות. גם הפרק החמישי כזה, אפילו שהוא שונה לחלוטין (ומצחיק מאוד). והפורמט של העונה הראשונה, אנג'ל חוקר תעלומות ושאר החברים ברקע, לא עבד. ובעונות הבאות הדברים משתנים. אומרים שהסדרה מתחילה לתפוס כיוון בפרק 15, אותו פספסתי בשידור המקורי ולא יצא לי לראות עוד. (ושוב, באמת לא כדאי להתייחס לפרק הרביעי כמשהו שמשקף את הסדרה)

Loves Bitch

New member
תגיע לפרק 7

באמת הרייטינג שלא אנג'ל היה גרוע בארה"ב כשהוא שודר החל מפרק 7 [ואני לא אספיילר לך, זה פרק ששווה לראות הרייטינג קפץ פלאים אתה תהנה באמת

matanbu

New member
איך שיר נולד...

בהתחלה זה כואב, אח"כ יוצא החוצה וכולם שמחים... הפרקים הטובים (חלקם הרבה יותר טובים מבאפי, אם זו ההשוואה שלך) לא מתחבאים, הם פשוט נבנים לאט לאט עם הסדרה, עד לדעתי - עונה שניה (ומשהו כמו 4 פרקי הסיום שלה) ששם היא כבר מתחילה ללבלב וללכת לבד עם הראש השונה שלה, המיוחד והאיכותי.

סיימתי עכשיו את עונה 2

ואני מרגיש אותו דבר. משהו בסדרה הזאת חסר בכל פרק ופרק. הסיבה היחידה שאני רוצה להמשיך זה בגלל ספוילר שנתקלתי בו (איך לא אומרים לי שדארלה נכנסת להריון!? P-: )

angelus42

New member
../images/Emo58.gif בהודעה הקודמת ../images/Emo58.gif

שמע אחי, לא יפה להרוס ככה למי שלא יודע מה קורה, בלי להזהיר או כלום! זה אחד מהרגעים שנשארתי בהם עם פה פעור לחלוטין!

nick at noon

New member
לא הרבה

שלושה רווחים לא ממש עוזרים לשום דבר, אם כבר הם רק יותר מדגישים את הכתוב אחריהם כמו למשל אם אני הייתי כותב ספויילר מגלים שאנג'ל הוא בעצם אישה. הגיוני שהיית שם לב

תודה לכל המעודדים

אבל כנראה לא הייתי ברור, לרגע לא חשבתי לעזוב לגמרי את הסדרה. אני מספיק סומך על גוס ושאר היוצרים שאני בטוח שיש יצירות אומנות בהמשך. רק רציתי לשחרר קצת קיטור, לקטר קצת ולהמשיך הלאה. אומנם קשה לי כרגע עם הסדרה הזאת אבל שווה לסבול (אני לא באמת סובל) בהתחלה בשביל דברים מופלאים שיבואו בהמשך. אבל תודה לכל המעודדים, גם אילו הייתי בדרך לנטישה, אני בטוח שעכשיו הייתי סב על עקבותי וחוזר לספה. והאמת שפרק שלישי היה די משעשע, אין כמו ספייק... אולי היה שווה לעשות לו סדרת ספין במקום לאנגל... (אבל אז היינו מאבדים אותו לשלושת העונות הקבועות שלו בבאפי,אז אני לוקח את זה בחזרה)

אולי יקפצו עלי פה

אבל אני ראיתי את אנג'ל מתחילתה ועד סופה ו...ממש לא אהבתי אותה. היא לא מתקרבת לקצות האצבעות של באפי, הדמויות שם ממש אבל ממש מעצבנות ברובן, וספייק זה הדבר היחידי שהיה שווה לחכות עד עונה 5 בשבילו. אני את הדמות של אנג'ל ממש אהבתי בבאפי, ולדעתי ממש הרסו אותה באנג'ל... וכן, ספייק הוא המלך.

matanbu

New member
ספייק זה הדבר שהרס לי את 2 הסדרות

חוץ מכמה קטעי שנינות (לא הרבה), עשו לו יותר מדי מקדש אופי.

אני מתה עליו...

לקח לי קצת זמן אבל הוא כבש אותי. אני יכולה 4 שע' להסביר כמה הוא מושלם (בדיוק בגלל שהוא לא) ומצד שני לשמוע מאנשים אחרים שהם לא סובלים אותו וזה לא יעזור. כאמור, אני פשוט מתה עליו.

matanbu

New member
זה המקדש אופי "כמה הוא מושלם

בדיוק בגלל שהוא לא". הוא היה מקסים בעונה שניה. נפלא בעונה שלישית. כל השאר כבר לא עבד מבחינתי.

nick at noon

New member
טוב לשמוע

אני שמח לשמוע שאתה לא מוותר בכזאת קלות. פרק 4 הוא באמת אחד הפרקים הרעים של הסדרה, תראה כבר את 5 ותתעודד (לדעתי). אז נכון שקנדי האחת לא אהבה את הסדרה ואין לי כוונה לסקול אותה באבנים (למרות שראית עונה 7 של באפי ואתה בטח יודע שאין טעם להקשיב לקנדי) אבל אני די בטוח שבקרב אוהבי באפי הרוב המוחלט לפחות נהנה מאנג'ל, הרוב נהנים מאוד, חלק גדול מאוד מעריצים אותה ברמות קרובות לבאפי וחלק מסוים אפילו אוהב אותה יותר מאשר את באפי (יש כאן בפורום לפחות אחת כזאת). ולסיום: יש כמובן גם את פיירפלי, התוכנית השלישית של ג'וס, עם רק 15 פרקים וסרט, שגם היא שווה מאוד את ההשקעה. בפיירפלי ברור שג'וס כבר יודע איך להתגבר על הבעיה של עונה ראשונה והיא מההתחלה מעולה.

למעלה