נקודת שבירה

נקודת שבירה

אז אחרי תקופה לא פשוטה בכלל של איקקלומין, הזרעות וivf שלא צלח הרגשתי שכל החוזק ששידרתי לא יכול להחזיק עוד. אחרי שאיבה של 15 ביציות 12 הפריות הוחזר 1. בטא 17 אפילו לא הריון כימי... 10 מוקפאים איכות טובה מתחילה הכנה להחזרה של 2 עוברים. רק שהפעם אני לא מצליחה להגיע לשקט נפשי לתקווה שמלווה כל טיפול אני מרגישה שבר כלי ומאשימה את עצמי מעכשיו שאם אני לא ארגע אני לא יצליח, איך נרגעים?? איך מחזירים את התקווה??

טוליתי

New member

אי אפשר להישאר רגועים לאורך כל התהליך. למעשה, אין חיה כזאת "רוגע" כשעוברים טיפולים. אני קוראת למצבים שבהם אני רגועה "כמה שעות של חסד", כי הכול גורם לסטרס: ההורמונים, הציפייה, הכשלונות בטיפולים שהיו, הסביבה, מה לא
. וזה טבעי מאוד.
מציעה שתפסיקי להאשים את עצמך, כי את לא תשיגי מכך יותר רוגע אלא להפך. כשאומרים לא לחשוב על פיל ורוד, אז הפיל הוורוד עולה במחשבות... כך שעדיף להכיר בכך שיש לחץ בחייך, והוא טבעי, והוא יעבור.
בכל מקרה, רוגע אינו תנאי להצלחה, אחרת היו נותנים לכולנו כדורי הרגעה... ממרום שנים רבות של טיפולים ושהייה כאן בפורום, אני יכולה לספר לך שהרוב המוחלט של הנשים מאוד לחוצות ובכל זאת זוכות להריונות.
זה לא שאני בעד לחץ, אני מעדיפה להפחית את הלחץ כי זה לא נעים להיות לחוצה, אך לא מתוך טיעון שהלחץ משפיע, כי זה עוד יותר מלחיץ, וכנראה לא נכון.
תקווה יש לך, בכל פעם שעושים טיפול, יש סיכוי להצליח.
מקווה מאוד שעזרתי, ומאחלת רק בשורות טובות

a morph

New member
לא יודעת איך מחזירים תקווה, אבל מתחילים בזה ש...

לוקחים את המחשבה ש"זה לא מצליח כי אני לא רגועה", מגלגלים לכדור ושוטפים באסלה.

זו אגדה שנורא אוהבים לדקלם מי שלא מבינים הרבה בטיפולים, ולפעמים גם כאלה שמתפרנסים מלהרגיע אותך (סליחה מראש על הציניות)
אבל אין לטענה הזאת אחיזה במציאות והיא רק גורמת נזק לנשים שמתחילות להאשים את עצמן ולהתענות.
את לא נכנסת ללחץ סתם כך יום אחד, אלא אחרי שלא הצלחת להרות כמה פעמים טובות, זה טבעי ומובן, וזה אומר שמתח הוא לא הסיבה לאי ההצלחה אלא התוצאה שלה.
זה בהחלט רעיון טוב לנסות למצוא דרך להקל על המתח הנפשי, אם זה בטיפול פסיכולוגי או בטיפולים אלטרנטיביים למיניהם, כל אחת ומה שעובד בשבילה.
אבל לא מתוך מחשבה ש"אם אני לא ארגע זה לא יצליח", כי זה בולשיט ורק מכניס אותך למתח עוד יותר גדול.
מתח נפשי אמנם יכול לשבש את המחזוריות ההורמונלית הטבעית של הגוף, ויש נשים שיכולות לחוות הפסקת ביוץ על רקע נפשי, אבל זה ממש, ממש לא רלוונטי לנשים שכבר נמצאות בטיפולי פוריות, קרי התהליך הטבעי אצלן מראש לא עבד מסיבה זו או אחרת, וכעת כל התהליכים שהן עוברות ממילא מבוקרים עד הפיפס האחרון ולא תלויים בשום מתח, לחץ, או עין הרע.

acka

New member
חיבוק

תקווה היא ענין חמקמק, לפעמים שם ולפעמים נעלמת.
המזל הגדול הוא שגם פסימיות גדולות נכנסות להריון.
מקווה שגם ההצלחה שלך תגיע בקרוב.

למעלה