נקודת ציון

נקודת ציון

לכל אחד מאיתנו יש את הקשיים את הנסיונות הכשלונות וההצלחות אצלי נקודת התורפה היתה השבתות הקושי לעשות שבת לבד החיפוש המתמיד כל שבת איפה לאכול היכן להתארח הפחד והעצבות בשבתות שמצאתי את עצמי בלי כוחות נפש ובלי מקום להתארח והשבת נשבר המחסום הזה שבת ראשונה מזה קרוב לשנה בה עשינו אני וילדי שבת נפלאה יחדיו בשמחה ובשירה הייתה אוירה נפלאה ואני מאושרת שהגענו ליכולת הזו ומתפללת לכוחות להמשך הדרך והמאבק הלא פשוט שעוד נכון לפני אז שבוע מבורך לכולם

טיטניק1

New member
כל הכבוד!!

מוכר גם מוכר.. ומנסיון אני יכולה לאמר לך שאין כמו השבתות המיוחדות עם הילדים -בבית!! למרות שלא חסרות לי הזמנות היכן להתארח בשבת-אינני מוותרת על השבתות בחברת ילדיי -בבית!! אדרבה, אני מזמינה אלי אורחים.ולילדים יש תחושה מקסימה וביתית.והתייחסות הרבה יותר מוצלחת מאשר בזמן שאנו מתארחים אצל אחרים.

אולי כאן המקום לצאת בקריאה לארח ...

קיבלתי הזמנה מכובדת לשבת מחבר שלנו בפורום ... ראיתי זאת כמחמאה !

שבוע טוב ומבורך חברתי היקרה

טוב שקיבלת שכל אין כמו שבת חורף בבית החם עם הילדים אין פשוט כיף אני מבזבזת דוקא הרבה כסף שבת בבית. שירגישו שלא חסר להם כלום. את הרי מכירה אותי שיש לי משפ חמה והמון חברות ככה שלא חסר לי איפה לעשות שבת. אני כל שבת מזמינה אורחים זה מאד נחמד. אם בא לך שבת אצלי בכיף

טוב שקיבלת שכל?

הרגע סיפרתי שזה שלא עשיתי שבת בבית היה מחוסר מסוגלות למה את מוציאה דברים מהקשרם ותודה על ההזמנה אני מעדיפה לעשות שבת עם ילדי המהממים מלהתארח אצל חברות שחושבות שעד עכשיו מנת המשכל שלי היתה מוגבלת

סאני42

New member
אופס....../images/Emo4.gif אל תקחי

קשה... קיבלת שכל לא מחייב שלא היה לך קודם.... פשוט... קיבלת תוספת....

נראה לי שלא הייתה כוונת זדון בדברי "מדהימונת"

בגלל ששתיכן כתבתן כמו "אוטוסטרדה" בגרמניה יצא שלא ירדתן לסוף דעתה של השניה. לגבי רמת מנת המשכל אשאיר את התשובה להזדמנות אחרת..

``המדהימונת`` חושבת באנגלית וכותבת...

בעצם עברית מתורגמת , יוצא שהביטוי ``קיבלת שכל`` באנגלית הינו ביטוי מאד חיובי , אולי לא בעברית ... ושימי לב שהיא כתבה לך ``יקרה``! כך שלא במהרה הייתי מרגיש מזולזל ... קצת דימוי עצמי גבוה והכל מסתדר ... לעשות סולחה ?

odery

New member
יתכן

והיא לא התכוונה לפירוש המילולי הקונקרטי אלא לעגה כללית.ואני מאד מבינה אותך לגבי המעצור הזה.אני שמחה שנהנתם זה בחברת זה.דרך צליחה.

מב שבטוח זה

שגם אם עד היום חשבת שזה גרוע הנה גלית בעצמך שיש בך כח לעשות גם תדברים שנראים לך מפחידים והם בעצם הדברים הכי יפים בחיים שיש תעתיקי אותם לכל שאר חלקי החיים ותראי שהרבה דברים יפתחו לך ויראו אחרת לגמריי ממה שאת חושבת..ונראה לך מפחיד אנחנו בחיים כל כך מפחדים מדברים עד כדיי מצב שאנחנו אלא שסוגרים לעצמנו ובעצם זה רק דמיון שמוביל אותנו מלחשוב כך ב ה צ ל ח ה

יש לי פתרון.... אך אני לא שם לצערי

כי כנראה אנלא רוצה להתמודד אבל אני מיודע לזה אז ככה הדימיון זה משהו שאנחנו ציירנו לעצמנו וכל כך העמקנו בזה עד שהבאנו את עצמנו למצב של הכרה שכלית שכך הדבר צריך להיות וכל פעם שרק נחוש בסטואציה כזאת מייד זה מה שיעלה לנו כי זה מה שהחדרנו לעצמנו הפתרון היחיד זה לעמוד מול הדבר ולראות שאין בו כלום כי לולא אנחנו שנתנו משמעות לדבר זה לא היה עולה הוא מעצמו אין לו כלום וראייה לדבר את מכירה תמעשה של מכירת יוסף האחים מכרו אותו וכו" בסוף הוא מגלה להם אני יוסף אחיכם לאחר זמן יעקב נפטר...והם הולכים כולם להלוויה שלו בחזרה למצריים התורה מספרת שהם עברו דרך שכם ויוסף ניגש לאותו בור ששמה שמו אותו האחים " וברך ברכת שעשה לי נס במקום זה " מייד האחים אמרו לעצמם..." לו ישטמנו יוסף " עכשיו שאבא נפטר הוא יתנקם בנו על מה שעשינו לו אבל באמת זה רק הסיפור שהם סיפרו לעצמם כי באמת יוסף לא היה לו כוונה רעה .. ההפך הוא אמר להם אתם חשבתם לרעה אבל השם חשבה לטובה חכמי המוסר מסבירים שבעצם מה שהפחיד תאחים זה רק מה שהם ראו לנגד עיניהם שיוסף ניגש לבור ומברך שעשה לי נס אבל הדימיון הוביל אותם עד למצב של הנה הוא יתנקם בנו אז את רואה שאדם יכול להכנס לדימיון בגלל מה שהוא ראה אבל באמת זה רק הסיפור שהוא מספר לעצמו ואיך הסבא מנוברדוק מכנה זאת ( רבי יוסף יוזל מהורביץ זצוק"ל ) " כי שורש הפחד הוא רק ההנחה הקדומה " אבל באמת אין פה פחד ב ה צ ל ח ה

odery

New member
אני לא מאמינה שזה ``לצערך``

אדם שלא טוב לא במקום מסוים לא נשאר בו.אלא אם כן הוא משקר את עצמו באחד מהשניים.

לכן אמרתי " לצערי "

שאני לא בטוח האם הצער זה בגלל שאני תקוע שם או בגלל שהתרגלתי למצב וטוב לי...ואין בי תרצון לתבוע מעצמי שינוי ..כי זה מחייב והמון או שפשוט נח לי לשקר את עצמי כמאמר הכתוב...נח לאדם לשקר את עצמו יותר מתזולת כי בזמן שמשקר את עצמו אין מי שיעמיד אותו על נקודת האמת

sari00

New member
יפה לך כל הכבוד!!!

ופה המקום אולי באמת להתארגן לעשות שבת ביחד. יש לי ילד שיהיה בן 4 אוטוטו... ואשמח אם מישהי או יותר נעשה יחד שבת.. זה יכול להיות כייף לנו ולילדים..

למעלה