נקודות תרבות

באסטר1

New member
נקודות תרבות

במגורים ממלכתיים מה זה הנקודות תרבות. איך מגיעים ל2000?

The Farmer1

New member
כנס

כל בניין שיש לך נותנת כמות מסויימת של נקודות תרבות (מעכשיו אני אקרא לזה CP) ליום, ככל שהבניין משודרג יותר בדרך כלל היא נותנת יותר. בנוסף ממולץ לעשות מסיבות קטנות בכל כפר שיש לו שדות משופרים ל10 (זה יוצא סה"כ 6 שעות תפוקה ושווה ההשקעה) כל מסיבה נותנת לך 500 CP. להלן טבלה של כמות הCP שכל בניין נותנת. http://help.travian.com/index.php?type=faq&mod=532

Nir and Beer

New member
טעות חמורה בידך

המסיבות האלה הם ההבדל בין מי שרוצה להיות בעשירייה , ומי שרוצה להיות במאייה ומתחת נקודות תרבות = עוד כפרים כפרים = משאבים משאבים = עוד בניינים לנקודות תרבות = עוד כפרים = עוד צבא = שליטה אזורית הראשונים שישכילו לפתח נקודות תרבות , יזכו בהובלה רצינית בשרת קחו טיפ ממנוסה, אקדמיה ושגרירות , שניהם ברמה 20 יחסית זולים ונותנים המון נקודות תרבות (ברמה 20) שלבו בניינים כאלה בכל כפר (ואני מתכוון כל גפר) ביחד עם מסיבות , ותראו איך אתם מתקדמים מי שמתחיל מאוחר עם מסיבות מוצא עצמו מתרחק מהצמרת

dealex

New member
מזה מסיבות :$?

n lee

New member
יש מבנה במשחק

שנקרא town hall (או בית העירייה) שם אפשר לעשות מסיבות שנותנות נקודות תרבות יש שני סוגים של מסיבות מסיבה קטנה נותנת 500 נקודות תרבות מסיבה גדולה נותנת 2000 נקודות תרבות מסיבה קטנה נותנת רק נקודות תרבות, אבל מסיבה גדולה משפיעה אפילו על הצ'יף וקבוצות חיילים בזמן תקיפה על כפר, הם מרוויחים 5% יותר אפקטיביות בתקיפה. אם תוקף שולח צ'יף או קבוצות חיילים על כפר שיש בו מסיבה גדולה האפקטיביות של התקיפה תהיה פחותה ב-5%. תנאים מקדימים: בניין מרכזי שלב 10, אקדמיה שלב 10

באסטר1

New member
גע

אם יש לי בניין שלב 10 ואקדמיה שלב 10 אני יכול להשיג 2000 נקודות תרבות בלי השלב 10 במגורים הממלכתיים? או שחייב שיהיה שלב 10 ואז להשיג ת2000 הנקודות?

efraim11

New member
אתה יכול להשיג בלי אבל...

רק בעזרת המגורים הממלכתיים בשלב 10 תוכל לקנות מתיישבים...שאיתם תיסד את הכפר השני שלך.

n lee

New member
לא, אלה התנאים

כדי לבנות את בניין העירייה בבניין העירייה אחרי שאתה בונה שלב 1 אתה יכול לעשות מסיבות של 500 CP ואחרי שלב 10 אתה יכול לעשות מסיבות של 2000 CP

Nunatak

New member
אני לא מסכים.

אומנם אין לי הרבה ניסיון בשרת רגיל, אבל מהניסיון שלי בcomx מעולם לא הייתי זקוק למסיבות ותמיד היו לי מספיק נקודות תרבות כדי לפתוח כפר כשרציתי. לא יודע מה אתכם, אבל אני לא פותח כפר חדש כאשר לחצי מהכפרים שלי יש פחות מ300 pop. אבל שוב, זה מהניסיון שלי בcomx - אולי בשרת רגיל זה שונה. לטעמי הרבה כפרים וpop גבוה זה סתם, אני מעדיף צבא חזק ומעט כפרים מפותחים מאד.

Nunatak

New member
ועוד משהו ששכחתי...

הרבה כפרים זה לא מדד לכמות משאבים והובלה בשרת. יכולים להיות לשחקן גם 100 כפרים, אבל זה לא שווה כלום אם אחד מתוכם הוא 700 pop וכל השאר הם פחות מ100. הטענה שלי היא כזו: ברגע שיש לי הרבה כפרים, זאת אומרת שהצבא שלי מפוזר יותר. אם הצבא שלי מפוזר יותר, יוכלו לכבוש לי כפרים בקלות רבה יותר. אם יוכלו לכבוש לי כפרים בקלות, זה שיש לי הרבה מהם לא שווה כלום. לכן אני מעדיף לפתח את כל הכפרים שלי כמו שצריך כדי שבכל אחד ואחד מהם יהיה צבא חזק מספיק כדי להתמודד עם צבא גדול פי 6 מהpop של הכפר. מעט כפרים = צבא מאוחד יותר = הגנה יעילה יותר.

באסטר1

New member
יש משהו נכון במה שאתה אומר

בגלל זה אני גם מעלה את הצבא לרמה מאוד גבוהה בכלל לפני שאני חושב על כפר שני מה גם שאחר כך שיש מלחמה זה טוב לאנשי הצבא מאשר לאנשי המשאבים

The Farmer1

New member
עם כל הכפרים שלך קטנים אין לך מה לדאוג מכיבוש

שחקן נורמאלי לא יכבוש כפר שמתחת ל500 POP. לא מפזרים את הצבא בין הכפרים. לכל כפר יש את התפקיד שלו. בדרך כלל יש 2 כפרים עם צבאות התקפיות גדולות אולי עוד כפר לייצור מרגלים בכמויות גדולות כדי שתוכל לרגל בהצלחה על שחקנים גדולים. כל שאר הכפרים אתה בונה צבא הגנתי שאפשר לרכז בכפר אחד במקרה שאתה מותקף וגם בשביל לשלוח משאבים לכפרים ההתקפיים שלך כדי לבנות צבא גדול וחזק. עדיף לבנות את הכפרים שלך קרובים אחד לשני בשביל שליחויות משאבים/הגנות במהירות. תפסיק לפחד וצא לתקוף. ככל שיהיה לך יותר כפרים יהיה לך גם יותר הגנות :). אחרת לא תוכל להגן על כפר אחד של עצמך עם כל ההגנות שבנית.

Nunatak

New member
כמה שאתה טועה...

עכשיו אם אני הולך לפתוח כפר חדש אז ב90% מהמקרים אני לא מקים כפר חדש, אלא כובש כפר. כדי שכבישת הכפר תהיה כלכלית, השחקן צריך להיות להיות חלש ממני אחרת הכח הצבאי שאני אשקיע בכבישה לא שווה את זה. לכן רוב הכפרים שכובשים הם בדרך כלל עם פחות מ500 pop. כפר עם צבא התקפי ניתן לכבוש בקלות, גם אם מדובר בצבא גדול מאד. ובמיוחד אם מדובר בטאוטונים. ותאמין לי שאני תוקף הרבה מאד, לפחות חצי מהמשאבים שלי באים מתקיפות. אין דבר כזה כפר שנועד רק לייצור מרגלים, כי אם תוקפים אותו אז הלך עליו. ולא עוזר שיש לך צבא גדול בכפרים אחרים(גם אם הם קרובים), כי הרבה פעמים עד שאתה רואה שתוקפים כפר שלך ויש לך הזדמנות להגיב חצי מהכפר כבר הרוס.

למעלה