נקודות על המסך

נקודות על המסך

יש לי מחשב נייד של HP. לפני כמה ימים הבחנתי בנקודות קטנות (מאוד קטנות, צריך להביט היטב כדי לראותן) על גבי המסך שלי בשטחים שונים של המסך. מישהו אמר לי שאלו הם פיקסלים שרופים, האם יש עוד אפשרויות מלבד זה? באשר לניקוי של המסך, אלו לא כתמי לכלוך ואני מנקה אותו עם מטלית מיוחדת המיועדת למסכים במחשבים ניידים. תודה רבה.

bar666xp

New member
כן הפיקסלים תקולים בניגוד לשרופים אפשר לשחרר.

נסה להפעיל לחץ פיזי מתון על האיזור מסביב... כמו ניקיון רגיל רק עם הפעלת לחץ חזק יותר.. אם מדובר בפיקסל/ים תקולים יש סיכוי כי יחזרו לתפקד... אם הם שרופים הם לא יחזרו לתפקד... היה על כך בעבר בפורום נסה לעשות חיפוש אאל"ט אז גם העלתי קישור להסבר מפורט למדי על איך אפשר להבדיל בין פיקסלים שבודאות שרופים לבין כאילו כי יש סבירות לא קטנה כי הם תקולים ולא שרופים.

תודה. אבדוק בעזרת התוכנה

ואחזור לדווח. האם זה יכול לקרות גם במחשב חדש? (בערך בן 3 חודשים) ואגב, אני מקפידה מאוד לא לגעת וגם שאחרים לא יגעו במסך אז מהיכן יכולה לנבוע הבעיה? ואם אלו לא פיקסלים שרופים מה זה כן יכול להיות? המון תודה.

bar666xp

New member
מבין הדברים של מה שנרקרא שאלה של מזל...

אישיתי לא מכיר שום דרך שאפשר לדעת מראש כי פיקסלים ישרפו במסך זה או אחר.. לגבי פיקסלים תקולים... כאן יש דרך למנוע ו/או להקטין את הסיכוי... פיקסלים נתקלים בדר"כ באדום, צהוב ולבן.. אין לי מושג למה אבל אילו הצבעים הנפוצים ביותר להיתקלות... כאן גם הבעיה... כי פיקסלים שרופים הם לרוב בשחור או בלבן... מכוון שמדובר בנוזל ובקריסטלים הרבה פעמים לחץ פיזי מתון מזיזי את הנוזל מספיק כדי לשחרר את הפיקסל התקול... אבל אם הפיקסל שרוף אין מה לעשות הוא לא יחזור לתפקד גם אם הלחץ שיופעל יהיה על סף שבירת המסך.... שרוף = אין תגובה של הקריסטל/ים... תקול = תגובה לא נכונה ו/או נינעל בצבע מסויים.. לדוגמה תופעה מעוד נפוצה תקול באדום... בכיבוי המסך רואים נקודה אדומה חזקה.. בהדלקת המחשב ניראה כי הגוון הישתנה טיפה אבל ממש טיפה... 99.9% כי מדובר בפיקסל תקול... {אלה אם השוני נוצר מהטעיה של מסך שחור מול מסך לבן לדוגמה}. לסיכום. כי פשוט והכי זול זה פשוט לנקות את המסך עם הפעלת לחץ סביר במיוחד באיזור הסובב את הפיקסל... עבד יופי... לא עבד לפחות ניסינו.

למעלה