נקודות ממשחקי ה-18/1

Rapgamer

Well-known member
* קמבה חזר לשחק, בוסטון הובסו ב-30 הפרש ע"י הניקס. טייטום עדיין בהיעדרות קורונה, הסלטיקס נעצרו על פחות מ-30% מהשדה כולל ווקר עצמו שהיה חלוד מטבע הדברים.
* שיקאגו ניצחה את דאלאס במשחק חד צדדי בו לוקה שיחק ממש לבד, קלע 30 במחצית הראשונה וסיים עם טריפל דאבל וחצי של 15 ומעלה בשלושת הקטגוריות. דאלאס מוכת פציעות ופורזינגיס במשחק חלש. את שיקאגו הוביל מרקנן ודקות טובות מהספסל של טמפל ויאנג.

קליפרס- אינדיאנה
הקליפרס מחברים ניצחון רביעי ברציפות, שני האחרונים בהפרש מצטבר של 70. שתי הקבוצות חסרו שחקני מפתח- באינדי אלו מספר שחקני כנף ומיילס טרנר, בקליפרס איבאקה ולו וויל. אני כבר לא בטוח האם הקליפרס צריכים את לו וויל.
מקדרמוט פתח בחמישייה ונראה כמו הגלגול הבריא של קליי תומפסון, היה קטלני בהתקפה עם שלשות ביציאה מחסימות וחיתוכים טובים לסל. קלע 23 באחוזים כמעט מושלמים. מנגד הקליפרס משחקים כדורסל יחסית פשוט אבל עם כמות הכישרון שלהם- גם קטלני, ג'ורג' וקוואי מייצרים יתרון ראשוני על ההגנה ותוך שתי מסירות מגיעים למבט פנוי לגמרי משלוש של אחד הרול פליירס. הפייסרס עברו להגנה איזורית בסוף הרבע הראשון וזה רק הקל על הקליפרס להגיע לעוד מבטים כאלה, יחד עם כמה שריקות לטובתם יצרו יתרון דו ספרתי ראשון במשחק.
ברבע השני ה-scrappiness של אינדיאנה באה לידי ביטוי. הם לחצו על הכדור, דחפו ידיים לנתיבי מסירה, ועשו את הדברים שעושה טיג'יי מקונול. במקביל זובאץ' נכנס לבעיית עבירות וסאבוניס משך שמירות כפולות שהובילו למבטים טובים. ההפרש ירד מאיזור ה-16 ל-6 והיה נראה שזה משחק חדש.
אז הגיע רבע שלישי פנטסטי של הקליפרס שבו הם שמרו יותר טוב על הכדור, המשיכו בהנעת הכדור הטובה ותפרו את המבטים הפנויים, בנוסף לעבודה הגנתית מצוינת בצבע שכללה הרבה חילופים, רמת תיאום גבוהה ברוטציות ו-3 שחקנים על כל ריבאונד. אני רגיל לראות את סאבוניס טוחן בריב' התקפה כשאין ליריבה ביג בסייז דומה לשלו, היתרון שלקליפרס יש שחקני פרימטר עם סייז והם הכילו אותו יפה.
ריצה נוספת בפתיחת הרבע הרביעי הרחיבה את ההפרש ל-30 וזה בול גיים. בסיום 129-96.
נתון המשחק הוא 19 שלשות של הקליפרס ב-48%, תוצאה של הנעת כדור טובה (וכבר ציינתי פשוטה?) והרבה קלעים טובים. מרכוס מוריס וקיינארד קלעו 20 כ"א מהספסל, הרוב מחוץ לקשת. את החמישייה הובילו קוואי וג'ורג' עם משחק אול אראונד. כקבוצה זה אחד המשחקים הכי טובים שראיתי מהם בשנה ומשהו האחרונות.
אינדיאנה לא שיחקה טוב כי אי אפשר לשחק טוב ולהפסיד ב-30 אבל ראיתי מהם דברים שמסתדרים לי עם העובדה שהם קבוצה טובה. ניכר שחסר להם כישרון ב-wings אבל זו קבוצה חכמה שרגילה לעבוד יותר קשה מהיריבות שלה ולהוציא לפועל תכנית משחק. למרות שאני לא בטוח שהייתה הצדקה לכל-כך הרבה איזורית במצ'אפ הזה.

Rapgamer

Well-known member
דנבר- יוטה
לדעתי המפגש הראשון שלהם מאז אותה סדרת פלייאוף, מהטובות בהיסטוריה של הסיבוב הראשון.
הגנת טרנזישן חלשה של דנבר אפשרה ליוטה לעלות ליתרון מוקדם. קונלי טוב בפתיחה. בצד השני מי אם לא יוקיץ' ומורי אסרטיביים ומחזירים את דנבר.
בפתיחת הרבע השני מורי ויוקיץ' נחים במקביל, דנבר לא מצליחה לקנות סל וג'ורדן קלרקסון מוביל ריצת 10-0. מאותה נקודה- דקות טובות של דנבר בשני צדי המגרש, משיגים עצירות בצד אחד וג'מאל מורי מתלהט בצד השני. יוטה מקבלת פלאשבקים מהבאבל ומורי מגיע ל-24 נקודות במחצית, דנבר יורדת להפסקה ביתרון 5. מיצ'ל עם 2 נקודות בלבד בשלב הזה ב1-10 מהשדה. לכאורה נתון שעשוי להתיישר לטובת יוטה אלא שבערך כל שאר הסגל כן היו טובים התקפית, במחצית השנייה מיצ'ל מתיישר למעלה והשאר למטה.
הרבע השלישי נפתח עם דקות טובות של דנבר, נותנים בראש בריב' התקפה אבל לא מצליחים לתרגם לנקודות. מורי התקרר ולמעשה יוקיץ' נשאר לבדו במערכה, הוא עושה עבודה פנטסטית וממש מצליח לייצר התקפה singlehandedly מול גובר, שהאימפקט ההגנתי שלו לא מתבטא מספיק במצ'אפ הזה. אבל אין בדנבר יד מסיימת, מיצ'ל מגיע למשחק ויחד עם הניצוץ של קלרקסון מהספסל הג'אז מנצחים את הרבע השלישי שדוקא לא הבריקו בו.
את הרבע הרביעי מאלון פתח אם מורי והספסל אלא שגם ההרכב הזה לא מצליח לייצר התקפה איכותית ויוטה עולה ליתרון 8, הגבוה שלה במחצית השנייה. הג'וקר חוזר ומייצב את הסירה, הקבוצות נכנסות לקלאץ' עם יתרון קטן ליוטה. אלא שדנבר לא מצליחה להשיג עצירות, יוטה מגיעה בקלות רבה מדי לצבע ולעונשין.
ביום 109-105 ליוטה. לתחושתי ניצחו את זה דרך דקות הספסל- קלארקסון הקלעי המוביל עם 23, ניאנג היה טוב, בעוד שבדנבר רק שני שחקנים הגיעו לדאבל פיגרס- יוקיץ' מפלצתי עם 35-14-9, מורי קלע 30 כשהכל הלך לו בחצי הראשון והתקרר לגמרי בשני. הורגש חסרונו של פורטר ג'וניור בתור סקורר נוסף.
מה שהשאיר את הנאגטס במשחק זה שהביסו 52-36 בריבאונד והשיגו הרבה יותר פוזשנים, אבל החבר'ה פשוט החטיאו יותר מדי הזדמנויות.
יוטה משחקת טוב העונה והיא יכולה להיות מרוצה מניצחון מול יריבה טובה למרות משחק מתחת לממוצע של מיצ'ל, בנוסף לכך שהיו שווים עוד 4-5 נקודות על החטאות עונשין לא אופייניות (קונלי למשל 0/4). קלרקסון פשוט אדיר העונה מהספסל, אני עדיין לא סומך עליו עד הסוף אבל אם ימשיך ביכולת הזאת הוא די פותר להם את המחסור בסטאר קוואליטי.

Krit123

Well-known member
יוטה עשו כמה דברים חכמים (חשבתי שבבועה לא ביצעו מספיק התאמות, מעניין לראות אם הסגל הרחב ישנה את התמונה)

1. יש תופעה ברחבי הליגה העונה שלדעתי היא די שלילית - קבוצות חוצות את רף 40 הזריקות לשלוש לפני שהן מגיעות ל-20 זריקות מהעונשין. הג'אז היו בקצב הזה במחצית הראשונה, ולמרות שבקושי החטיאו מחוץ לקשת היה ניכר שהם לא השיגו שליטה על המשחק. הם יצאו למחצית השנייה במוד אחר, התחילו לתקוף יותר את הצבע וללכת על גובר (ולקו בהתאם), ומשם כבר קיבלתי את התחושה שהתדירות בה יגיעו למבט איכותי תעלה על שלנו.

2. אני לא יודע אם נעשה בכוונה תחילה, אבל גובר יורד מהמגרש מוקדם, כנראה בשביל לסדר לפייבורס דקות משחק. אני כל כך רגיל שהם מתאמים את הדקות של גובר עם יוק שזה תפס אותי לא מוכן, בטח העונה שהוא בקושי יורד מהמגרש. היה לזה את האפקט הבא - גובר חוזר בדקות הספסל ואז אין לנו דרך לתקוף את הצבע, או בכלל. הם הלכו לחילוף אוטומטי בפיקאנדרול, ככה שהגארד מהיחידה השנייה לא יעניש את גובר בזמן שג'מייקל גרין בפוסט הוא לא בדיוק כתובת התקפית קבועה. ההתקפה נתקעה ובאותן דקות הם יצאו לריצות כאמור. מצד שני יוק מול פייבורס זה לא בדיוק מיסמאצ' מהלך...

3. לקראת הסיום, בעוד משחק צמוד שיכול ללכת כול כיוון, הם שיחקו את התרגיל בו הסנטר חוסם את הרכז, ואז שחקן כנף (בוגדנוביץ') חוסם את הסנטר היריב (יוקיץ') ואנחנו לא מצאנו תשובה (אגב, חייבים לשחק את התרגיל הזה עם mpj שהוא חוזר). בצד השני??? אותו פאקינג דבר, שום התאמה נראית לעין. לא היה לנו מספיק חמצן במוח בשביל לתפוס ריבאונד/לא לעשות עבירות סתומות/לבצע כראוי בהתקפה.

מאלון חייב לספק תשובות... לשחק עם הכוכבים יותר דקות זה ממש לא פתרון, הייתי אומר אפילו להפך, זה copout, הכי קל לעשות את זה.
הרוטציה לא ברורה, אם אתה לא מאמין בהארטנשטיין אז לפחות תן לרוקי לשחק שעל הדרך יהיה לכך ערך לימודי. אם אתה לא מאמין בקמפאסו כמוביל כדור תתן להמפטון את הדקות שלו מאותה סיבה. למה בול בול פתח בשניים האחרונים ומאז נעלם? כמעט כול משחק מסתיים עם חמישייה אחרת.
ההגנה לא מספיק טובה (למרות שהתרשמתי מהמאמץ שלנו הפעם), ההתקפה לא מספיק יצרתית, בטח בהתחשב בעובדה שאנחנו לא משיגים נקודות במתפרצת אף פעם.

לפחות מורי היה תענוג במחצית הראשונה ודוזייר היה מעולה, ג'וקר היה אדיר למעט האיבודים המיותרים. אולי יותר מאוחר נדבר על טריידים אפשריים.

למעלה