נקודות למס הכנסה

רותי770

New member
נקודות למס הכנסה

משהו יודע להגיד לי אם שווה לי לעשות ניירת בשביל זה? אני חוזרת לעבוד (לא מה שהיה לי ראיון עבודה, הם לא חזרו אלי , והשבוע קיבלתי בדואר מכתב לקוני ש'הם מכירים בכישורי אבל זה לא מתאים לעבודה הזו...) אז אני ממשיכה לבחון אצלנו בתיכון, כמו שעשיתי בשנה שעברה עכשיו מתחילה עונת המבחנים ואני בוחנת תלמידות שיש להן הקלות לבחינה בעל פה, קוראת להן את המבחן, מפרקת את השאלה וכותבת את התשובה שלהן זה בכלל לא כסף גדול, בערך 800 שקל לחודש לפחות ותלוי בכמות המבחנים (עבודה לפי שעות), אבל עדיף מלהשאר בבית האם בשביל זה שווה לי לעשות את הטפסים של נקודות המס?

ל י ל ך פ

New member
ההחזר הוא מיום הלידה רטרואקטיבית.

אם בשנים הקודמות הרווחת יותר אז זה שווה. מסתכלים גם על ההכנסה של שני בני הזוג. אצלנו מס ההכנסה יורד רק מבעלי ולכן ההחזרים הם על המשכורות שלו בלבד.

רותי770

New member
גם בעלי יכול לעשות את זה?

לא חשבתי על זה אצלי באמת מדובר בסכומים זעומים איזה מסמכים צריך להגיש? אבחון, אישור מביטוח לאומי, עוד משהו?

ל י ל ך פ

New member
עד כמה שאני זוכרת

יש טופס של מס הכנסה שצריך למלא עם הפרטים שלכם, לצרף טפסי 106 ותלושי משכורת. במס הכנס נותנים גם טופס שהרופא שאבחן צריך למלא. הכי טוב שתתקשרי ותשאלי בטלפון כי אני לא בטוחה שאני זוכרת הכל. תבקשי שיגידו לך במפורט ותרשמי כי זה מבלבל. מה שאני זוכרת זה שצריך להגיש בקשה נפרדת לכל שנה אזרחית מאז שהילד נולגד, את הטופס רופא המקורי מגישים לשנה הנוכחית, וצילומים שלו מצרפים לכל שנה אחורה. אבל תתקשרי ותוודאי שיש לך את כל הרשימה כי שוב אני לא זוכרת הכל.

דבורי

New member
אני הייתי צריכה לצרף גם את האישור מבט"ל

על כך שהילד זכאי לגימלה.

לילך, יש לך טעות

ההחזר הוא לא מיום לידת הילד (אם כי תלוי מתי הוא נולד) אלא 6 שנים אחורה, הבן שלי בן 11 ואנחנו הגשנו רק עכשיו בקשה וקיבלנו לאחר מאבק לא קטן איתם את ההחזר. כמובן שאם הילד הוא בן 6 ומטה ההחזר הוא מיום הלידה וזה לדעתי מקור הבלבול

ל י ל ך פ

New member
תודה חמימה, למדתי משהו חדש..

הבן שלי בן ארבע אז לנו אמרו שזה מיום הלידה. הבנתי את הטעות.

doroniz

New member
תיק במס הכנסה

החישוב של מס הכנסה הוא משפחתי. החישוב החודשי לשכירים הוא אישי וכך גם תיאום המס (מראש), אולם בדיווח סוף שנה החישוב הוא משפחתי. ההמלצה לקבל נקודות זיכוי משפחתיות (כמו 2 נקודות זיכוי בגין ילד נטול יכולת) היא מבן הזוג שלו השכר הגבוה יותר. בהצלחה, דורון.

רותי770

New member
תודה, ועוד שאלה

מאיפה משיגים את הטופס בשביל זה? האם צריך להגיש את זה לסניף של מס הכנסה או שמספיק להגיש לרואה חשבון של החברה?

doroniz

New member
טפסים והגשתם

את הטפסים ניתן לקבל בכל אחד מסניפי מס הכנסה וכמובן גם מאתר האינטרנט של מס הכנסה. הגשת הטפסים יכולה להיעשות באופן עצמאי וגם דרך רו"ח או מקום העבודה (לשכירים). בהצלחה, דורון.

khisha

New member
טופס 127

ישנם שני אפיקים מול רשויות מס. 1) זיכוי של 2 נקודות חודשי. 2) החזר רטרואקטיבי. בשביל שניהם יש להצטייד בטופס 127 חתום על ידי גורם רפואי מוסמך. על מנת לקבל זיכוי משכר השוטף יש לגשץ למס הכנסה עם טופס 127 יחד עם תלוש משכורת ולקבל אישור שמעבירים אותו לחשב שכר של אחד מבני הזוג. הזיכוי אינו תלוי גובה השכר. זה בערך 380 שקלים. על מנת לקבל החזר רטרואקטיבי יש למלא טופס 135 בעבור כל שנה בשבע שנים אחרונות ולהגיש יחד עם שני טפסי 106 של שני בני הזוג בעבור כל אותן השנים. אין צורך למלא את כל ההכנסות מכיוון שרק הכנסות מעבודה רללונטיות כאן ( רווח הון מבורסה ונדל"ן מניב לא רלוונטי) טפסים ניתן להוריד כאן: http://www.mof.gov.il/taxes/tfasim_mas.htm

למעלה