נקודות למחשבה

נקודות למחשבה../images/Emo19.gif

"והחל להוציא כל מני דברים מתוך כיסי מעילו: פינג'אן נחושת, חבילת נקניקיות מעוכה, שיפוד, קנקן לתה, כמה ספלים סדוקים ובקבוק עם נוזל צהוב, שממנו לגם לגימה ארוכה לפני שהתחיל להכין את התה." אבן החכמים, עמ' 56. מהו הנוזל הצהוב ששתה האגריד? האם זה אמור להביע משהו, ואם לא, מדוע זה מצוין בכזה פירוט?. * "שום דבר לא נותן לך את הזכות לשוטט בבית הספר בשעות הלילה, במיוחד לא כרגע, כשזה ממש מסוכן -" אבן החכמים, עמ' 250. מדוע "במיוחד לא כרגע, כשזה ממש מסוכן-"? כשקראתי שוב את הספר הראשון, לא צוינה שום סיבה להיותה של התקופה הזו מסוכנת, כשכולם בטוחים שוולדמורט חסר כוחות, ואני לא מוצאת שום סיבה אחרת לדאוג. * אולי סתם דברים שרולינג לא התכוונה אליהם, אולי רמזים להמשך, למרות שאני לא מבינה למה הם יכולים לרמוז.

../images/Emo19.gif

לא הסברתי את עצמי מספיק טוב. בנקודה השנייה, אני מתכוונת לפעם ההיא שהארי והרמיוני הלכו למגדל הגבוה ביותר כדי להעביר את נורברט, כשמקגונגל תפסה אותם.

PaDF00t

New member
בקשר לנוזל הצהוב..

אם אני לא טועה, זו תרופה, לא? ז"א אם אני זוכרת נכון מתישהו הארי במרפאה ופומפרי מביאה לו נוזל צהוב והוא שותה. יכול להיות שהאגריד מסתובב עם תרופה, לא??

mataNDark

New member
חחח

אני מבין שגם את קוראת כרגע את הספר הראשון. אני צודק? כי אני כמעט מסיים
אבל את עברת אותי כי אני עוד לא הגעתי לפרק של נורברט
אבל בכל מקרה אם אני לא טועה אז האגריד שאל את הדרסלים לפני זה אם יש להם משהו רציני לשתות (אלכוהול או משהו) אז יכול להיות שזה בקבוק של איזה משקה משקר. ולשאלה השנייה כנראה שהיא התכוונה לכלב או לעניין של אבן החכמים או משהו כזה

ממ

כן, קראתי אותו שוב
כן, האגריד שאל אותם אם הם מתכוונים להכין תה, אבל הוא הכין תה בעצמו, ולפני זה שתה את הנוזל, כך שזה לא נראה ממש קשור. יכול להיות באמת שהיא התכוונה לאבן החכמים.

יכולות להיות הרבה תרופות

בצבע צהוב, ואני חושבת שגם מוזכרים הרבה נוזלים בצבע צהוב בכל הספר, ולכן לא הגיוני להשוות אותו לנוזל צהוב אחר שמוזכר בספר.

לא,

הארי פוטר ו-בקבוק-הנוזל-הצהוב-ששתה-האגריד-באבןהחכמים-בביקתה-על-האי-שאליו-ברחו-הדארסלים-והארי-בהנהגת-ורנון-כדי-לברוח-מפני-המכתבים-לפני-שהכין-את-התה. (ותעלומת הסכנה המסתורית שממנה חששה מקגונגל.)

קקטוסץ

New member
אני לא זוכרת בדיוק את הכרונולוגיה

בספר הראשון, אבל ייתכן והציטוט "שום דבר לא נותן לך את הזכות לשוטט בבית הספר בשעות הלילה, במיוחד לא כרגע, כשזה ממש מסוכן -" נאמר כי: א) זה קרה אחרי שהטרול חדר לבית-ספר. ב) המורים ידעו דברים שהארי לא ידע. למשל, שמישהו מנסה להרע להארי או לבית-ספר.

,

הטרול הוחדר לבית הספר לפני המקרה הזה, אבל אני לא בטוחה כמה זה קשור. בקשר למה שהמורים ידעו, מקגונגל אמרה להארי כשחיפש את דמבלדור, שהאבן מוגנת ושאף אחד לא יכול לגנוב אותה אז אין צורך לדאוג.

קקטוסץ

New member
לדמבלדור הייתה סיבה להוציא את האבן

מהכספת בדיוק לפני שנפרצה. הוא ידע דברים שאנחנו לא ולכן הציטוט הזה לא מפתיע כלל וכלל. דמבלדור הבין שמשהו עומד לקרות.

../images/Emo19.gif

וואלה. לי נתקע במוח שבספר הראשון הדברים היו נורא רגועים ואף אחד לא חשב שוולדמורט עומד לנסות לחזור, אז אף אחד גם לא דאג או משהו, ואז שמקגונגל תגיד דבר כזה לא היה נשמע הגיוני, כאילו הכל מתחיל מהר מדיS:.

קקטוסץ

New member
תשמעי

הספר הראשון מתחבר בצורה מצויינת לשישי. דמבלדור מספר להארי איך בכל השנים הוא עקב אחרי וולדמורט וידע שהוא יחזור, ולכן תמיד היה עירני והתריע מפני סכנות. כך שכל אזהרה ששוגרה לעבר הארי וחבריו הגיונית.

כן, אבל,

בכל זאת, זה מה שנתקע לי במח, שכולם מלבד דמבלדור לא ערים לעובדת הנסיונות של וולדמורט לחזור, והזמנים רגועים בשבילם בספר הראשון.

למעלה