נקודה עשורונית

swimmer

New member
נקודה עשורונית

שלום הייתי רוצה לחדד את העניין של שימוש בנקודה עשרונית. חיבור, חיסור כפל. אין שום דבר בספרים של המכון על הנקודה העשרונית. אשמח אם תוכל לתת לי לינק למאמר באינטרנט שדן בעניין יש עדיפות למאמר בעברית, אבל אנגלית זה גם טוב.

gabimaor

New member
יש סיבה טובה

מדוע לא מלמדים חישובים עשרוניים.פשוט אין צורך. כל מספר עשרוני הופך לשבר פשוט ומכיוון ששברים כן לומדים.... לדוגמה: 0.456 -> המונה הוא המספר עצמו 456 והמכנה יהיה כפולה של 10 כאשר מספר האפסים בהתאם למספר הספרות שאחרי הנקודה העשרונית.במקרה שלנו יש 3 ספרות אחרי הנקודה ולכן יהיו שלושה אפסים ובסך הכל נקבל: 456/1000 דוגמה נוספת: 0.068 -> 68 הוא המונה ומכיוון שיש 3 ספרות אחרי הנקודה נקבל 68/1000 מספיק טוב או שיש צורך בעוד דוגמאות?

HawkEmpire

New member
מלבד מה שכבר אמרו

שהוא נכון, יש שיטה טכנית להאצת הכפלות/חילוקים בשברים עשרוניים, של הקפצת הנקודה לפי ההכפלה או חילוק. למשל: 0.687 - הכפלה ב 10, נקודה זזה ימינה פעם אחת ויוצא 6.87 0.687 - הכפלה ב 100 (פעמיים עשר), נקודה זזה ימינה פעמיים ויוצא 68.7 6875 - זה בעצם 6875.0 ולמשל בחילוק ב 1000 הנקודה זזה שלוש פעמים שמאלה ויוצא 6.875 זה אומנם יחסית בסיסי, אבל אני מוצא שזה עוזר לי לפעמים.

למעלה