נקודה למחשבה

yossi c

New member
בקשר לקב"א..

איך אני יכול לדעת את הקבא שלי? גם אני ב-יב´ קיבלתי זימונים לתלפיות ח"א, חמ"ן שחקים, טיס וכו´ האם ניתן להסיק מזה את הקב"א המדוייקת? (אני יודע שהיא לפחות 54 כי זה המינימום לטיס וליום סיירות, אבל איך ניתן לדעת אם זה יותר מזה?) דבר נוסף: האם קב"א משפיעה על השיבוץ?

אני לא יודע לגבי הדפ"ר...../images/Emo121.gif

למרות שזה הגיוני שמזמינים רק אנשים בעלי דפ"ר 90- ואפילו רק קב"א 56, אני מכיר אישית אנשים שאם הם קיבלו דפ"ר 90 אז המבחנים של הצבא באמת שווים לתחת. מכאן שכנראה שיש להם בלבולים במחשב עם המבחנים הפסיכוטכניים או שלא חובה שיהיה למישהו דפ"ר 90 כדי שיזומן- אחרת יש אנשים שאני ממש לא יודע איך קיבלו זימון. אינ מכיר אחת ש:א.לא לומדת פיזיקה (אמרתם שזה קריטריון) ב. היא סתומה ג.אני די בטוח שאין לה קב"א 56 (היא בעצמה אמרה) ושמעתי שהמבחנים הפסיכוטכניים הלכו לה ח-ר-א! ד.יוווווווווו היא פשוט סתומה- ואני לא רוצה לדמיין אפילו שכאלה אנשים עשויים להגיע לתלפיות\פרוייקטים מובחרים בצבא. מצד שני, לפי איך שהמדינה שלנו נראית ומנוהלת זה יכול להסביר כמה דברים...

עומר ד

New member
אוקיי. תקשיב טוב..

לא אמרתי שפסגות זה רע. לא אמרתי שלא תשובץ במקצוע או שתשובץ בתור מישהו שמתעסק רק בספרות הנדסית. אני אסביר לך משהו פשוט שהוברר לי טוב טוב והוא נוגע לדרך הפעולה של הצבא, ויסביר לך מדוע תלפיונים במתכונת הנוכחית של הצבא הם מבחינתו ברמה גבוהה מפסגות, וכן מדוע פסגותניקים אפע"פי שהם בעלי הכשרה הנדסית שבתחומים מסויימים עם ידע יותר מתלפיונים, עדיין לא ישובצו לתפקידי מחקר: המחקר בצה"ל מתנהל ביחידות קטנות ומסויימות. אני מדבר על עשרות בודדות של אנשים, שרובם ותיקים עם דרגות על הכתפיים של תא"ל, סא"לים. כעת, כל שנה מתווספים לצוותי המחקר הללו - ואני מדגיש שהם אלו צוותים קטנים מאוד ואיכותיים ואכן מה שנעשה שם הוא ברמה של מחקר מתקדם, ואף לעתים חלוצי - מס´ זעום של אנשים. כמו שציינתי 95 אחוז מהם יהיו תלפיונים, ו5 אחוז שמור לאחרים. כעת, בתור מהנדס אתה לא טוב יותר מבחינת הצבא מאשר תלפיון, אלא להיפך - התלפיון מויין, סונן והוכשר - גם תוך כדי 3 הנים שהוא לומד בפרוייקטונים שונים - עבודות ניהול צוותים ומחקר בדיוק לצרכים מסוג זה. מהנדסים לצרכי מחקר יש מבחינת הצבא רק בתעשיות הביטחוניות, וגם שם במסר קטן. כלומר החלק המחקרי שקשור להנדסה נעשה מבחינת צה"ל באזרחות ולא, אני מדגיש, לא בצה"ל.נכון, כעתודאי מהנדס אתה תתלווה אם תהיה מהמצטיינים לאנשים אזרחיים בפיתוחים שונים - אם ממש תהיה טוב במעמד של משקיף על חלק מן ההחלטות שמתקבלות בפרוייקט. לא בצוות המחקר, לא במפתחים, זה מבחינת הצבא חוזה של חברה אזרחית והמהנדסים שיש שם דואגים לזה. העניין שיכול להיות אצלך בצבא שקשור בבנית דברים חדשים הוא בעזרה באינטגרציה של מערכות (פירטתי על זה קודם). תבין אתה עתודאי, שלומד פיזיקה ואלקטרוניקה ותגיע לצבא עם הכשרה אקדמית. את התלפיונים בונים בצבא כ"ראש גדול" מההתחלה וזה לא סתם, הם עושים מה שנקרא פרוייקטונים שזה למעשה מחקר מדעי ברמה מסויימת עם פיתוחים שנעשה על ידיהם עוד בזמן ההכשרה, הם מקבלים קורסים יחודיים שאין באוניב´ (בגלל בטחון-שדה),ומבחינת הצבא הם מיועדים מראש למקומות מסוימים. אתה אולי גם ראש גדול, אני לא מכיר אותך - אבל הצבא ממיין מראש את האנשים שהוא שולח למחקר - ונוסף על זה רק הטובים מבין התלפיונים הולכים למקומות האלו - לא כולם. אתה יכול להיות בנאדם מצויין, אבל מבחינת הצבא אתה מהנדס אלקטרוניקה - ויש לו תקנים עבור האנשים האלה טובים ככל שיהיו. הצבא יעדיף לשים במחקר חייל תלפיון שעבר הכשרה ייחודית לשם מאשר מישהו עתודאי. לגבי זה שהזמינו סתומים ולא הזמינו חיילים, תהיה בטוח שאם היא סתומה היא לא עברה את המיונים ועפה די מהר - לעומת זאת, אם לא שלחו לך אפילו טופס ראשוני זה בגלל קב"א וציוני בי"ס(החל מרמת סף מסוימת) אני יודע שתלפיות זה קבא 56 בלבד, אולי שלך 55, יש קריטריונים שמפורטים באתר של תלפיות. בכל מקרה, האנשים שהגיעו איתי למיונים הסופיים ועברו, את חלקם אני מכיר, היו קליברים אחד-אחד, חלק גדול מהם גם התקבל לטיס, חלק גן למטכל ושייטת, ובכל מקרה הם היו אנשים טובים מאוד ולא סתומים. תדע רק שפסגות הוקם על רקע של מחסור בעתודאי הנדסה בצה"ל. המחסור לא נבע ממחסור של אנשים במחקר אלא ממחסור בתקנים ובעוד תפקידים שחלקם בסדר גמור. הצבא עטף את זה יפה יפה, פסגת ההיטק וכל זה וזה אכן משך הרבה אנשים. הצבא היה ריך בסה"כ אנשים נוספים לתפקידים לא מאויישים שחיכו לאיוש בצה"ל הרבה זמן, לא משהו מחקרי-פיתוחי שצץ פתאום. תלפיות הוקם על רקע מלחמת יום כיפור, ראשי הצבא החליטו שצריך להקים מנהיגות טכנולוגית של מחקר צבאי על מנת לשמור על עליונות בפיתוחים חדשניים של אמצעים שונים. את ההבדל אתה בטח מבין לבד...

תקשיב גם אתה...../images/Emo103.gif

כל מה שאמרתי זה שעד היום עוד לא יצא שום מחזור של פסגות לשירות הצבאי, ככה שאף אחד עדיין לא יודע מה יהיו השיבוצים ואם כל ההבטחות הגרנדיוזיות יקויימו. אוקי- אז אולי יתנו להם את התפקידים הכי גרועים שיש- אבל אנחנו לא יכולים לדעת את זה עכשיו, נצטרך לחכות ולראות. מה גם יתרון נוסף בפרוייקט (לפחות כך מובטח בפירסומים המוקדמים) הוא שיש לך אפשרות להשתתף בקביעת שיבוצך, פריבילגיה אדירה ביחס לעתודה הרגילה, וזאת לאחר סיורים והיכרות עם החילות השונים. לכן מתקבל על הדעת שיהיה להם איזה יתרון שיבוצי על פני עתודאים אחרים, אבל שוב- הכל בינתיים בגדר השערות בלבד.

למעלה