נקודה למחשבה.

reembel

New member
נקודה למחשבה.

הפורום גוסס, וחשבתי על משהו ברצינות. הדבר הזה לא רק יעורר את הפורום אלה יעורר הדים גדולים.(ככה נראה לי) אני משער שחלקכם לא יסכים איתי. אז ככה. נכון שכולנו פעם תהינו למה הקימו את הטכני, הרי הוא כרוך בהמון הוצאות כספיות כגון: נסיעות חינם, מדים, מורים עם שכר גבוהה, תנאי פנימיה בחיפה, מקום טריטוריאלי, מבנים, קצינים ונגדים, "מלגות"(זה מה שהטכני אומר)וכו' ותזכרו שכל זה במשך 4 עד 6 שנים. וכמו שאתם יודעים יש המון חילים שהם אינם שוחרים לשעבר במערך הטכני והם במס' יותר גדול. ואני משוכנע שגם מהם יוצאים קצינים וחילים לדוגמא. אז בכל זאת נשאלת השאלה למה הקימו את הטכני?! לי נראה שכך: אתם יודעים שכל העיסקעות של כלי הטייס והתחמושת הם עם ארה"ב. אולי כחלק מהסעיפים של העיסקאות, רשום שמהנדסים צריכים לטפל במטוסים, ואני מתכוון לעבוד תכלס ולא לפקד, מכיוון שכלי טייס הם יקרים ודרוש מיומנות גדולה לתחזק אותם. וכולנו יודעים שמהנדסים יוצאים ישר לקצונה. וגם הם לא יסכימו לעבוד פיזית אחרי תואר של 4 שנים. אז אולי הצבא פתר את זה ככה שהקים את הטכני, והקים גם את י"ג י"ד, שהרי הדיפלומה הזאת מעניקה הנדסאי, אבל באנגלית זה נקרא מהנדס מעשי- p.i. (PRACTICAL INGINEER). אתם יכולים להגיד אז למה יש את כל הפרויקטים של "אופק" "שחק" "פעמי עתידים" וכו' שבהם אנשים שהם לא שוחרים עושים י"ג י"ד ומתגיסים למערך הטכני. ויש לי הסבר, פשוט הרבה שוחרים כבר לא רוצים י"ג י"ד, וגם הצבא גדל, אז צריך עוד כוח אדם וזה עוד דבר שהם הקימו. וכנראה רק בפיקוד העליון יודעים על העניין הזה, בגלל זה אנשי סגל יכחישו את זה. אם הגעתם לפה אז כנראה קראתם את הכל, תגיבו בבקשה, התכוונתי לכל מילה במה שאמרתי. ושלא יעבדו עלייכם!!!

DemonDog

New member
באתר הרשמי של חה"א ענו על השאלה הזו

אבל מה לעשות, כבר לא מתחזקים את המדור של המכללה הטכנולוגית, מה שמראה על מידת הרצינות של החיל לקלוט שוחרים חדשים. בכל מקרה לפי מיטב זכרוני היה כתוב שם משהו בסגנון שרמת הלימודים הטכנולוגיים בארץ מתדרדרת ורמת הטכנולוגיה (יעני המטוסים) מתקדמת אז צריך להכשיר כ"א איכותי או משו בסגנון.

shimonev

New member
גם הטכני נותן השכלה טכנולוגית ששווה

לתחת צוות הוראה לקוי.... אנחנו ניגשים לבגרות במקצועות טכנולוגים ובבגרות מסתבר שיש לנו עוד הרבה דברים שלא למדנו אז כדי שהטכני יחשוב רגע על רמת הלימודים הטכנולוגים שלו לרגע

reembel

New member
אלו המילים היפות שהם חייבים לרשום.

כולנו יודעים ומכירים מה יש בטכני, מעשנים ולא רק סיגריות, שותים, לא כולם ניגשים ל5 יח"ל בכל המקצועות, מעיפים שוחרים וכו'. ויש המון בתי ספר שמלמדים מקצועות טכנולוגים, אפשר את התלמידים שלהם.

mgd3

New member
עכשיו אתה נזכר

להצטער על זה שבאת לטכני זה ניראה לי מאוחר מדי

reembel

New member
אני לא מצטער.

אומרים שבשביל לדעת את טעם הדבש צריך לאכול הרבה חרא. נראה לי שאני אצטרך לאכול עוד קצת חרא בשביל הדבש.

חברה למה לבכות על חלב שנשפך?

עשינו,טעינו אבל צריך להתמודד עם זה... ובקשר להודעה הראשונה אתה צודק לגמרי,שוחרים מבינים שזה לא שווה כלום אז עובדים על אנשים אחרים...מסכנים=/

DemonDog

New member
זה לא שטעינו..פשוט...

קצת רע לנו כרגע (ואני מדבר בלשון המעטה). אני בטוח שכשנסיים את זה אז נסתכל אחורה ונראה את הדברים הטובים דווקא. (ועל זה את בעצמך יכולה להעיד).

The Amaru

New member
לא כל הנוצץ זהב הוא.

או שאם לדבר במונחים שלך: לא כל הדבש, מתוק הוא. ואומר לך את זה אחד שנכנס עכשיו לי"ג, תופס ת'ראש ומבין את גודל הטעות. לא יודע אם זה כ"כ טעות כמו שאני עדיין לא סגור. מיהרתי מדי ולא חשבתי על ההשלכות. האם אני באמת רוצה מכללה? זה באמת מה שאני צריך? לפחות אני אנצל את הזמן הזה לעבודה. אז חומד, אל תסמוך על הדבש, כי בסוף תגלה את העוקץ. רק חבל שזה יהיה מאוחר מדי, והשושנה כבר תהיה פתוחה לרווחה...

The Amaru

New member
זה תקף גם לגבי תיכון.

תאמין לי, שאני לא מדבר בתור סתם אחד, אני מדבר אליך בתור אחד שהיה "שם". 4 שנים שלמות, עם קריצה לעוד שנה וחצי. היום כל עולל שמתגייס ועולה על דקרון יכול להגיע לאותם תפקידים שאחד שעבר את מסלול השוחרות מגיע אליהם. אני בחיים לא אשכח את התעמולה שדחפו לנו לראש בימים הפתוחים, וגם במשך שיחות הפתיחה של כיתה ט', המיתוס נשבר שהגעתי לתל נוף לקראת סוף כיתה ט' ושמעתי מאנשים שהיו בתפקידים יחסית בכירים, שלמדו בביה"ס רגיל, והגיעו לענף הזה. כל הניסיונות האלה לגרום לנו להאמין שאנחנו הכי טובים, שבו בזמן אני רואה שכל אחד יכול להכנס ל"מסלול ההמראה" שלי. בתי הספר של הטכני וגרורותיו, מתגאים במספר סטיסטי (רשמתי נכון?) גבוה של מקבלי תעודות בגרות, אז זה נורא נחמד, אבל מה עם מה שבדרך? רמת הלימודים (אצלי בהולץ, בכל אופן), הייתה נמוכה ברמה שקשה לתאר, השוואתי עם חברים שלי, שלומדים בביה"ס אזרחי (וגם הם לומדים 3 יח"ל מתמטיקה, ו-4 אנגלית), והבנתי עד כמה הרמה ירודה. והכל בעצם כסת"ח של המערכת להתגאות. הסיבה היחידה שבתי הספר האלה מסיימים עם מספרים גבוהים, היא בגלל המשמעת ותו לא. כל מי שיספר לך אחרת על רצון, מוטיבציה ו"שאיפה למצוינות", הוא סתם אחד שמחפש חור, כדי שיוכל לז*** לך בשכל. גילוי לב? 4 שנים ירדו לטימיון, אני מסתכל לאחורה, ומבין שיכולתי להיות אותו דבר, עם הרבה יותר, ומעבר לזה. כ"כ הרבה דברים מנעתי/נמנעו ממני בגלל שהייתי במסגרת צבאית, עם שעות מטורפות בעליל, מחוייבויות, זה ישמע בכייני, אבל תבינו שיש בזה משהו. המערכת עצמה רקובה, קשה לי לשים אצבע מדוייקת על הנקודה, אבל היא רקובה. הבעיה שלאנשים למעלה נוח לעצום עיניים וכל סוף שנה להתגאות במקבלי תעודות בגרות. איך אתם לעזאזל רוצים שאני אצבור ניסיון פרקטי, אם כל שיעורי סדנא מועברים ב"חוואה"? אם באמצע שנה אתם נזכרים לגרוט סקייהוקים, מדברים בחצי השני על F-16 ש"אוטו-טו" יגיע, אבל רק לקראת טקס סיום מתחילים לתזז דברים כדי שזה יראה יפה בתצלומים? אם אתם מדברים איתי שנה שלמה על מנוע חלוד של פאנטום, שכל שיעור הוא אילתור לא מובן (ומסוכן), ובחצי השני, כולו(!), אני מתעסק עם משאבת ויקרס שפרקו אותה כ"כ הרבה פעמים , אפילו יותר מסובארו גנובה? מספקים לי כלים סינים זולים, שמשאירים ראשי ברגים משופשפים ומגולפים, וידיים פצועות? ואם זה לא הכל - איך לעזאזל אתם מצפים ממני לבוא לסדנא, ולהבין משהו אחרי שאתם משבצים לי את זה ביום הכי קשה בשבוע? אני לא יודע מה עם אנשים אחרים - אבל אחרי שעתיים אנגלית ומתמטיקה, אני אשכרה שומע את המנוע מדבר, ואת משאבת השמן מבקשת עוד מנה של שמן הידרואלי אדום. חאפרים, נמאסתם! איפה הפירוקים שהבטחתם?! הפסדתם עוד אחד שהיה בא לשיעורי סדנא עם רצון ללמוד, וגילה את הצד השני של המטבע. צד חפיפניק, כסת"חי למדיי, שרק רוצה להתנקות מאשמה. שהייתי בכיתה ט', הייתי מביט בהערצה על הי"ביניקים שהיו עובדים על הסקייהוק, גם אם זה דבר פשוט כמו להחליף גלגל. אז מי כבודו שיבוא ויגרוט לי את המטוס שחיכיתי 4 שנים לעבוד עליו, בטענה שזה לא בטיחותי לעבוד עליו? WTF? אתה בכלל שומע את עצמך?! מכונאות לא לומדים בהתכתבות, וניסיון לא צוברים בכתיבה או בהסברים. הגעתי למסקנה, ש-4 שנים האלה, מהסיבה שלשמה באתי לביה"ס, היו בזבוז משווע, באתי לביה"ס מסיבה אחת: לצאת מחושל יותר בכוונה להיות ממס"ניק. יצאתי די שבוז מכל הקטע הזה. ירד לי האויר לגמרי, ולחיל האויר יקח המון המון זמן להחזיר לי אותו בחזרה. (ותשים לב שמשך כל ההודעה לא השמצתי את האנשים במערכת, או את החבר'ה שלמדו איתי. אותם בחיים אני לא אשכח, פרצוף-פרצוף, שם-שם. לא הייתי יכול לאחל לעצמי כיתה יותר טובה או מורים טובים יותר, ואני אומר את זה בכנות מלאה מבלי להיות צבוע, רק מי שבא מבפנים יודע להעריך את זה. אבל כמו שתמיד הייתי אומר ששיחות גלשו לנושא הזה: "אנשים זהב, מערכת חרא" מצטער על השעות הלא הגיוניות שאני מגיב בהן,, עד סוף החודש אני עבד במשרה מלאה

reembel

New member
זה לא הנושא של ההודה שלי.

בכל אופן, אם גם אתה אומר שיש המון חילים ומפקדים במערך הטכני שלא היו שוחרים והם בכל זאת מצויינים, מה לפי דעתך הקימו את הטכני? תחשוב על סיבה אמיתית, משהו שלא כל אחד היה חושב, אני הבעתי את דעתי בנושא לגביי ההנדסאים.

The Amaru

New member
מה את חושבת?

עוד מקרה של פרייאר נכנס לסטיסטיקה. לפחות אני אנצל את הזמן להגשים את החלומות המוטריים שלי. "וורום וורום!"

למעלה