נקודה למחשבה...

00 romi 00

New member
נקודה למחשבה...

אף פעם לא כתבתי בפורום זה, אך רציתי לפרסם דווקא בפורום מפלגת העבודה, דברים מספר שעלו במוחי בהקשר לתוכנית ההינתקות. אני שמגדירה את עצמי כשמאלנית לכל דבר, פתאום חושבת בכיוון קצת אחר בקשר לתופעת הסרטים הכחולים\ הכחולים לבנים, שהחלה לא מזמן. אשמח לתגובותיכם. הם פנאטים, לא מאופסים, מטורפים.. הייתי אומרת. ראיתי אותם בצמתים, מחלקים סרטים כתומים, ראיתי אותם חוסמים כבישים ומבעירים צמיגים, שמעתי אלפי סיפורים על כך שהשתמשו בילדיהם התמימים לא פעם, להביע את המחאה הממורמרת שלהם, ראיתי איך השתמשו בתלעי הצהוב, כסמל שלהם, ראיתי ובער בי הכעס, על כל אותם הדברים. היום בכבישים בישראל, אפשר לראות כמעט על כל מכונית שנייה, סרט כתום. לאחרונה החלה תופעה דומה של הסרטים הכחולים, כתמיכה בהתנתקות. בהתחלה, חשבתי שמיד אני לוקחת סרט ותולה אותו על התיק או על האוטו. אבל לרגע, עצרתי את עצמי, וחשבתי... האם זה באמת נכון?, אם כי, המחאה של המתנחלים, באה מיתוך תסכול וחרדה שמפנים אותם מהבית שלהם, ואני חושבת על עצמי, אם היו מפנים אותי מביתי. מצד שני, אני בכלל לא חושבת שהם צריכים להיות שם, ואני חושבת שחייבים לפנות אותם מיד, כי חיילים נהרגים למענם, והם מתעללים של בערבים, כי אלו השטחים המעטים שיש להם.. כך אני חושבת. אבל הסרטים הכחולים... לא יודעת, משהו נראה לי בהם קצת אבסורדי, אנו תולים סרט כחול או שמא, כחול לבן, לתמיכה בהתנתקות, כאילו שתוכנית ההינתקות צריכה תמיכה, היא בכל מקרה תעשה, היא כבר אושרה, והכל מוכן לפינוי. אז למה לשים סרט כחול על האוטו, לאות הזדהות לתוכנית שכבר כמעט בסופה, ושכלום לא יכול לשנות אותה עכשיו?, או שמא, להחוויר את עיניהם של המתנחלים, שגם ככה עומדים להוציא מביתם, לא משנה מאי אילו סיבות. עשיתי חושבים עם עצמי, ואמרתי, שאני, שמאלנית, תמיד הייתי ותמיד אהיה, וכתומכת בתוכנית ההינתקות, יכולה לתמוך בתוכנית שממילא כבר עברה, בתוכי. ולא עם סרטים בצבעי כחול לבן, כי אני יודעת מה הדעות שלי, והם חזקות בתוכי, לא צריך סרט כדי להראות לאומה שאתה מזדהה עם משהו במקרה כזה. יש מקומות שבהם זה לגיטימי ומתאים. תסלחו לי אבל אני חושבת שזה מיותר. זה פשוט פגיעה במתנחלים האלה, שכמה שאני לא מסכימה איתם. אפשר לגלות פה אנושיות ומוסריות, ולהבין, שאלו אנשים שעומדים לפנות אותם מביתם, ובכל מקרה יפנו אותם. אז לעמוד להם מול העיניים ולצעוק להם בפרצוף, הלוואי ויפנו אותך כבר! זה ממש לא לעניין. אפשר לעשות את הדברים אחרת לגמרי. נ.ב: עלו לי לא מעט רגשות אשם, לאחר שכתבתי קטע זה, איך אני שתומכת תמיד בשמאל, פתאום חושבת מחשבות שמושכות לכיוון השני, דבר זה זיעזע אותי מאוד, ולכן חשוב לי מאוד לשמוע את תגובותיכם. רוב תודות למי שקרא. רומי

יוֹאב

New member
אפשר להבין אותך

אך זה לא נגמר עד שהגברת השמנה שרה. ככל שיהיה נדמה כי אין רוב לתכנית, כך ייעשה הפינוי קשה יותר ויותר, גם לכוחות המפנים, וגם למתנחלים המפונים. גם בתקופתו של רבין היה נדמה כי אין רוב לתכניותיו, וזאת אך ורק בגלל שהרוב היה דומם. חשוב להראות אווירה כללית של תמיכה בתכנית.

rainbow 20

New member
נקודה למחשבה

רומי שלום, הבעיה שאין בארץ תרבות של דו-שיח ואולי בעירורם של אנשים המתפרנסים מריב ומדון אנו מנהלים את הדיאלוג שלנו בצורת מאבק ובקרב מניפים דגלים ובמקום מילים רועמים התותחים ובמקום להתלקד אנו מתרחקים

st dragon flame

New member
לא מסכים

הסרטים הכחולים לא באים כדי להוציא למתנחלים את העינים, הם באים אך ורק כדי להביע תמיכה בתוכנית ההתנתקות. התוכנית אומנם עברה בכנסת, אבל, כפי שאת בוודאי יודעת, יש קבוצה די גדולה בעם שטוענת שאין לה רוב, וקבוצה מעט יותר קטנה שמתכננת לבטל בכוח את התוכנית. כדי להוכיח בוודאות שיש רוב לתוכנית לא מספיק "לתמוך מבפנים" ולכתוב הודעות בפורומים-הרוב צריך לצאת לרחוב ולהראות שהוא רוב. הסרט הכחול הוא המינימום.

רומי, את הסיבה שביגללה אני

לא מאבדת תקווה מהשמאלנים.... אם השמאלנים היו רגישים, או מבצעים את הדבר ברגישות, כי סה"כ הדבר שהמתיישבים עוברים הוא מאוד קשה. הם מתנתקים בכוח מביתם, נחלתם, מקורות פרנסתם. את אנושית מאוד. אני חושבת שלשים סרט כחול אכן פוגע באופן מסויים במתנחלים שעוברים בתקופה זו שבר... לצערנו, חלק בעם לא רגיש לסבלם ו"רוקד על הדם". זו לדעתי אנוכיות וחוסר איכפתיות. תעשי מה שאת חושבת....

00 romi 00

New member
אני פשוט חושבת, שאפשר לעשות הכל

עם יותר התחשבות, למשל אצלינו בקיבוץ, בני נוער נסעו לעזור לחקלאים מגוש קטיף שרצו להתפנות ולא הספיקו להעביר את הציוד שלהם. אני חושבת שיש עם מי לדבר בצד השני, וחבל לא לנצל את זה. אחרי הכל, כולנו חיים כאן, וצריך לשמור על שפיות. תודה רבה על התגובות

the first duke

New member
יפה מאוד שנסעו לעזור, הבעיה רק ש...

יה מאוד שבני נעור מהקיבוץ שלך נסעו לעזור:), זה אצילות אמיתית ומראה על הרבה רצון טוב לבוא ולעזור לאנשים בעלי דעות הפוכות שנמצאים בצידו השני של המגרש הפוליטי, הרי בסופו של דבר אכןם המדינה קראה להם להתיישב שם (טעות קשה מאוד)והיא כעת מחזירה אותם. הבעיה רק שרובם של המתנחלים בגוש קטיף עדיין אינם מוכנים להכין עצמם להתנתקות, להתפנות כבר עתה בשקט ובשלום ומחכים ליום הפינוי ולמהומות שיבואו בעקבותיו. אני יודע שרוב מתיישבי גוש קטיף הינם אנשים טובים ושומרי חוק אך בעצם כך שהם עדיין לא מוכנים לעכל את המציאות, מנסים בכל דרך אפשרית לדחות את ההתנתקות והחלטת הממשלה ולא מוכנים לתהנהג באופן מציאותי וברור קרי לפנות כבר עתה את בתיהם לקבל את הפיצויים ולחסוך למשפחותיהם את הטראומה שבפינוי אלים וכוחני עם נפגעים. מי שמוכן ומעוניין לקבל עזרה בגוש קטיף חובת המדינה ואזרחיה לחבקו ולסייע לו לחזור לתוך גבולות המדינה אך מי שמחכה ליום הפינוי על מנת לגרום צרות ובוחר להתנתק מהמציאותא ין דרך לעזור לו....באשר לפורעי החוק והעבריינים של הימין הקיצוני שחוסמים כבישים ומיידים אבנים הדאך היחידה לעזור להם (וקודם כל לנו) זה לשים אותם מאחורי סורג ובריח ולפתוח נגדם בהליכים משפטייםץ לסיכום את מיש ובכה ומתפנה יש לחבק ולסייע לו, את מי שמתפרע ועובר באופ-ן בוטה על החוק יש לשים אמחורי סורג ובריח ויפה שעה אחת קודם לפני שיגרמו נזק למדינה!

the first duke

New member
חחח תיקונים לשגיאות הדפסה:

יה=יפה דאך=דרך את מיש שובכה= את מי שבוכה אמחורי=מאחורי לצערי כשאני מדפיס מהר יוצאות לי טעויות שמקשות על הקריאה:)

00 romi 00

New member
מסכימה, אין מקום לפורעי חוק שכאלה

מהימין הקיצוני, להסתובב חופשי, בזה אני בהחלט איתך.

למעלה