נקודה למחשבה...

00 romi 00

New member
נקודה למחשבה...

שלום, אף פעם לא כתבתי בפורום הזה, אבל רציתי לשתף אותכם במחשבות שעלו לי, בהקשר לתוכנית ההינתקות.. אשמח לתגובות, כדי לדעת מה אתם חושבים על כך. הם פנאטים, לא מאופסים, מטורפים.. הייתי אומרת. ראיתי אותם בצמתים, מחלקים סרטים כתומים, ראיתי אותם חוסמים כבישים ומבעירים צמיגים, שמעתי אלפי סיפורים על כך שהשתמשו בילדיהם התמימים לא פעם, להביע את המחאה הממורמרת שלהם, ראיתי איך השתמשו בתלעי הצהוב, כסמל שלהם, ראיתי ובער בי הכעס, על כל אותם הדברים. היום בכבישים בישראל, אפשר לראות כמעט על כל מכונית שנייה, סרט כתום. לאחרונה החלה תופעה דומה של הסרטים הכחולים, כתמיכה בהתנתקות. בהתחלה, חשבתי שמיד אני לוקחת סרט ותולה אותו על התיק או על האוטו. אבל לרגע, עצרתי את עצמי, וחשבתי... האם זה באמת נכון?, אם כי, המחאה של המתנחלים, באה מיתוך תסכול וחרדה שמפנים אותם מהבית שלהם, ואני חושבת על עצמי, אם היו מפנים אותי מביתי. מצד שני, אני בכלל לא חושבת שהם צריכים להיות שם, ואני חושבת שחייבים לפנות אותם מיד, כי חיילים נהרגים למענם, והם מתעללים של בערבים, כי אלו השטחים המעטים שיש להם.. כך אני חושבת. אבל הסרטים הכחולים... לא יודעת, משהו נראה לי בהם קצת אבסורדי, אנו תולים סרט כחול או שמא, כחול לבן, לתמיכה בהתנתקות, כאילו שתוכנית ההינתקות צריכה תמיכה, היא בכל מקרה תעשה, היא כבר אושרה, והכל מוכן לפינוי. אז למה לשים סרט כחול על האוטו, לאות הזדהות לתוכנית שכבר כמעט בסופה, ושכלום לא יכול לשנות אותה עכשיו?, או שמא, להחוויר את עיניהם של המתנחלים, שגם ככה עומדים להוציא מביתם, לא משנה מאי אילו סיבות. עשיתי חושבים עם עצמי, ואמרתי, שאני, שמאלנית, תמיד הייתי ותמיד אהיה, וכתומכת בתוכנית ההינתקות, יכולה לתמוך בתוכנית שממילא כבר עברה, בתוכי. ולא עם סרטים בצבעי כחול לבן, כי אני יודעת מה הדעות שלי, והם חזקות בתוכי, לא צריך סרט כדי להראות לאומה שאתה מזדהה עם משהו במקרה כזה. יש מקומות שבהם זה לגיטימי ומתאים. תסלחו לי אבל אני חושבת שזה מיותר. זה פשוט פגיעה במתנחלים האלה, שכמה שאני לא מסכימה איתם. אפשר לגלות פה אנושיות ומוסריות, ולהבין, שאלו אנשים שעומדים לפנות אותם מביתם, ובכל מקרה יפנו אותם. אז לעמוד להם מול העיניים ולצעוק להם בפרצוף, הלוואי ויפנו אותך כבר! זה ממש לא לעניין. אפשר לעשות את הדברים אחרת לגמרי. תודה לכל מי שקרא. אנא הגיבו

light angel

New member
לדעתי הסרט הכחול כן שימושי.

אני מסכימה איתך בכל מה שאמרת, דעותי כדעותייך גם בקשר להתנתקות וגם בקשר לזה שאני מבינה את המפונים. ואם באמת המחאה שלהם היתה משהו קטן וצדדי, הבעת צער יותר מאשר ניסיון בלתי פוסק לשנות את מדיניות הממשלה- היית צודקת. אבל לצערנו המצב לא כזה, המיעוט הקטן והשולי לכאורה הולך לאט לאט ומשתלט על כל חלקה טובה. כמה מתנחלים יש- כמה אלפים? אז איך זה שכל מכונית שלישית שחולפת על פני מנפנפת בסרט כתום? איך זה שיש הפגנה נגד ההתנתקות כל שבוע, בהשתתפות מאות אלפי אנשים? בהתחלה גם אני חשבתי שזכותם להצטער וזכותם להיאבק על מה שהם חושבים לנכון. אבל כעבור כמה חודשים כבר התחלתי לחשוש שהממשלה תחטוף רגליים קרות, תתחיל לדאוג לכסא שלה בבחירות הבאות ותחליט על איזה "פשרה" כדי לרצות את המיעוט הקטן הזה. מרוב צעקות התחלתי לפחד שאולי לא תהיה התנתקות בעצם, למרות שהיא אושרה בכנסת- והעובדה שדוחים את מועדה מחודש לחודש תרמה לחששותי. ולכן שמחתי כשראיתי גם סרטים כחולים על מכוניות. לכן שמחתי על כרזות כמו "שרון, העם איתך! תמשיך!". כי הימין עושה כל כך הרבה רעש, והשמאל באופוריה שלו שותק כדג מת, וחברי הכנסת שלנו אינם נטולי תאוות שלטון ואנוכיות. הם יראו שה"עם" לא רוצה התנתקות, ובסופו של דבר יבטלו אותה. כי כל אחד מהם יתחיל לדאוג שאולי הוא לא ייבחר בבחירות הבאות, שלא לדבר על החשש לחייהם. ואז מה יהיה? הימין הקיצוני יראה שניצח, וזה יחזק אותו להמשיך במלחמותיו הבאות. זה מצד שאין לי שום עניין בו. הסרטים הכחולים, בעיני לפחות, לא באים כדי להשפיל את המתנחלים אלא כדי לחזק את הממשלה. להראות להם שלא כולם כתומים. להזכיר להם שבעצם רוב העם איתם. אם אף אחד לא יזכיר להם, הם עוד עלולים לשכוח- תסמכי עלי, חברי הכנסת שלנו רחוקים מלהיות אנשים שאני סומכת עליהם. ועם כל האמפתיה שלי למפונים (ובאמת שיש לי), זה משהו שפשוט צריך לעשות.

00 romi 00

New member
כנראה שלא הבנתי כל כך מה בעצם

עומד מאחורי הסרט הכחול. וזאת כנראה הבעיה של הסרטים הללו, שאף אחד לא באמת הסביר מה המטרה שלהם. אני מבינה את הדברים שלך, ומסכימה גם כן, אחרי שהבנתי שהם לא משמשים להשפלת המתנחלים, אלא לחיזוק מחנה השמאל. אם כי עדיין יש לי כמה קונפליקטים... בכל מקרה, המון תודה על תגובתך, עזרת לי מאוד

מפלט

New member
אני גם אגיב..

כתבת: "הם מתעללים שם בערבים"- סליחה? נראה לי שאת לא בדיוק שמה לב מי מתעלל במי... "היא בכל מקרה תעשה"- ממש לא בטוח. אם נראה לראש הממשלה (ולקב"ה) עד כמה אנחנו נחושים וכמה זה חשוב לנו, אולי היא לא תעשה. הכל תלוי בנו. "לא צריך סרט כדי להראות לאומה שאתה מזדהה עם משהו במקרה כזה"-אני חושבת שאחת המטרות של הסרט (הכתום) היא לגרום לאנשים לחשוב יותר על גוש קטיף... כשרואים משהו בכל מקום, זה נכנס לראש גם אם לא רוצים... "אפשר לגלות פה אנושיות ומוסריות, ולהבין, שאלו אנשים שעומדים לפנות אותם מביתם"- נכון...אני מסכימה איתך..

light angel

New member
../images/Emo13.gif

מופנה גם לזאת שמתחתייך- שמתן לב בכלל לפואנטה של מה שהיא אמרה? למה אתן מתווכחות איתה על נושאים שבכלל לא קשורים לדברים שלה, והובאו רק כדוגמה? אם אין לכן מה להגיד שיתרום לנושא- פשוט אל תגידו. זה שאתן נגד ההתנתקות הבנו כבר. נקסט.

מור327

New member
מה זה קשור??

אנחנו הגבנו בדיוק על מה שהיא אמרה- "מתעללים בערבים", "לא צריכים להיות שם, וכו`. אני לא חיבת לענות לה בהקשר לסרטים.

light angel

New member
אוך, נו

אם בא לך להתווכח עם כל מי שאומר מילה נגד הדעות שלך, תהני. מטרת ההודעה שלה היתה אחרת לגמרי, היא אמרה דברים אחרים והיא ביקשה תגובה על דברים אחרים. היא לא התכוונה להיכנס פה לויכוח על הלגיטיומיות של ההתנתקות. מבחינתך, כל מי שיגיד בהודעה שלו "אני לא אוהב צבע כתום" ייסקל על ידיך- כי הוא אוטומטית נגדך. את לא תורמת פה לדיון, ונפתחו פה כבר מיליארד דיונים על הדעות שלך. מה הטעם להגיד אותו דבר בכל שרשור מחדש? אין לך מה לתרום בנושא ההצדקה של סרטים כחולים. אז פשוט אל תתרמי... וזה הדבר האחרון שאני עומדת להגיד כאן, לא הולכת להתווכח איתך על גבי 30 הודעות. תעשי מה שבא לך.

מור327

New member
וואי! איזה ארוך!

קודם כל האנשים שמבעירים צמיגים הם מועטים וא"א לקרוא להם המתנחלים. על איזה סיפורים את מדברת בהקשר לילדים? ועל איזה מחאה ממורמרת את מדברת? אולי ההתנתקות היא תוצאה של התמרמרות ופחד מהפיגועים? זה נכון שאנשים פוחדים שיפנו אותם אבל יש עוד סיבה- האם את חושבת שפינוי יעזור? האנשים שנאבקים על הבית שלהם חושבים שאם יהיה פינוי יהיה יותר פיגועים, חס וחלילה. אני רוצה להוסיף עוד משהו- הם לא מתעללים בערבים אלא רק אם הערבי מתחיל, הם מתגוננים (ולא ע"י "לינץ`". תקראי את ההודעה של איתי- אני צריך עזרה). ועוד משהו- למה הם לא צריכים לגור שם? מה ההבדל בין לגור בגוש לבין לגור בירושלים? רציתי להגיד לך כל הכבוד על ההתחשבות... קראתי פה הודעה של מישהו שמצפה שזה יהיה כואב, אז כל הכבוד

אני מסכימה עם מה שכתבת לגמרי

גם אני חשבתי על זה קצת. נכון שהסרטים הכחולים מביעים תמיכה בהתנתקות, אבל זה באמת קצת פתטי. כמו שלי נמאס לראות סרטים כתומים בכל חור, ונכון שככה גוש קטיף נכנס לי לתודעה אבל רק בצורה שלילית, חבל גם להפוך את התמיכה בהתנתקות למשהו כל כך מעיק. הסרטים הכתומים הם מן נסיון נואש שמראה על הצד שצריך להתמרד, ודווקא אם התומכים בהתנתקות לא ישתמשו בסרטים כחולים זה יראה יורת על עמדה של כוח. וגם, כמו שאמרת, לא צריך לנפנף בתמיכה בהתנתקות כי היא כואבת להרבה אנשים, תמיכה בממשלה אפשר לעשות בצורות אחרות ואל על ידי שימוש בסרטים שכל כך נראים לעין בכל רגע ורגע.

עם הנצח

New member
יש משו במה שאת אומרת.....

מה אתם קנאים שהתחלתם עם הסרט הכחולבן???

עם הנצח

New member
תראי, זה לא אני החלטתי לעשות סרטים

כחולבן..... אז מה שבטוח זו לא אני שחזרתי לכיתה א'. (מה הבעיה בכיתה א'??? דווקא ממש נהנתי בכיתה א'....)

Vrock

New member
יש בזה הרבה.

מצד אחד, התומכים רוצים להראות שהם כביכולהרוב (לא מצליחים אבל זהעניין אחר). מצד שני, באמת לא נחמד לנופף למישהו בפנים בסמל ההתנתקות באופן כזה, להראות ל שאתה בעצם מנותק ממנו ולאמזדהה איתו. לדעתי זה גם טיפשי לעשות את זה בצבעי המולדת, וזה ממש לא לעניין. אני לא חושב שהם יכולים לתבוע בעלות על צבעי הדגל.

למעלה