נקודה למחשבה

שמבלולה

New member
נקודה למחשבה

היום - יום העצמאותה-53 למדינת ישראל. בשביל מה נלחמנו, בשביל מה כבשנו? בשביל מה מתנו?? האם בשביל לחלוק בסופו של דבר את הארץ היקרה שלנו עם עם אחר? תחשבו על זה, כשאתם מדברים על דו-קיום.

B.Shokor

New member
סליחה, אבל בת כמה את?

אוקי, אוקי, אז כך, אני אישית עשיתי כמו שבקשת, נכנסתי לחדר החשוך שלי, סגרתי את הדלת, ואת החלון, הורדתי את הבגדים שלי, ואז התחלתי לחשוב על מה שאמרת, והנה מה שיצא לי בסוף.. אם אנחנו נעשה כמו שאת רוצה, זאת אומרת להילחם, ולכבוש עוד, אני נשבע לך שיהיו עוד מליוני הרוגים. זה מה את רוצה? (ואגב, מישהו אמר לך במידה ותהיה מלחמה ההרוגים יהיו רק מצד אחד???)???.. שלך ב.שוקר מ.הפורום חג שמח

שמבלולה

New member
אל תכניס מילים לפי

לא כתבתי בהודעה שלי שצריך לכבוש עוד שטחים, ולמרות שזו אכן דעתי, אין לך זכות להכניס לפי דברים שלא אמרתי. מה שניסיתי להגיד זה שהחלקים שכבר כבשנו במאמץ כה רב - לא כבשנו על מנת להחזיר!! וזה לא משנה בת כמה אני - אני מדברת בשם כלל ישראל. (``כבשנו``, ``נלחמנו``)

dikla00

New member
אם הגעת

רק למסקנה הזו אז מצבך גרועעעעעע!! מה יש לחשוב כל כך הרבה?

קלייר

New member
ארצנו יקרה נכון

כל אדם ביתו יקר לו אך ישנה עובדה קימת בשטח,עוד עם שגר פה שאנו באנו וכבשנו,והוצאנו אותם מביתם,וכדי להפסיק למותנכבד את זכויות העם הערבי והם כחלק מהמדינה,ויש צורך לדעת להתחלק והצרה הגדולה שכבשנו,ואת הנכבש יש להשיב ונשוב להיות `` ארץ זבת חלב ודבש`` ללא העוקץ

שמבלולה

New member
``את הנכבש יש להשיב``???

אנחנו כבשנו, זה שלנו עכשיו - ככה זה הולך בעולם, עם כובש חלקי ארץ מעם אחר, ולא שמעתי על שום מדינה חוץ מהמדינה הקטנה והמשוגעת שלנו, שמחזירה שטחים כבושים מרצונה!!

קלייר

New member
לא מחזירים מרצון/מכורח המציאות

אנו לא כל העולם אנו מדינה קטנה ומלאת בעיות קיום למען עתיד טוב ללא ימי אבל חיבים להתפשר,גם על אדמה

שמבלולה

New member
מבחינתי - מלחמה היא כורח המציאות

האפשרות להחזיר שטחים לא קיימת בשבילי. ויש דברים שצריך למסור עליהם את הנפש, ולא ``להתפשר``!!!

שמבלולה

New member
את חושבת שאני רוצה מלחמה???

את חושבת שאני נהנית לראות אנשים מתים, משפחות שכולות, ימי זיכרון?? מה שאמרתי, זה שלפי העובדות שבשטח, שיטת ה``שלום`` לא פועלת. עכשיו, האפשרות היחידה, למרבה הצער, היא מלחמה. אך ורק בגלל שאין ברירה אחרת.

קלייר

New member
אדם שמוכן לתת את נפשו/כן

אין לך פיתרון אחר מוכנה למות למען פיסת אדמה -זה נקרא לרצות שלום כן את מוצאת את הפתרון רק במלחמה

שמבלולה

New member
בוודאי שאני רוצה שלום

אבל היה עוזר אם גם הצד השני היה רוצה... אני רוצה שלום אמיתי, לא שלום מדומה. מאחר והמצב הוא כזה שאין אפשרות לעשות שלום אמיתי - כן, צריך לצאת למלחמה. וה``פיסת אדמה`` הזאת, שבשבילה צריך להילחם, היא במקרה גם ארץ ישראל, ואני מצטערת אבל אני לא בדרגה להסביר לך מהי המשמעות של עם ישראל וארץ ישראל. ממש עצוב לי שבת ישראל לא יודעת את הדברים האלה, אם מענין אותך מה ה``פיסת אדמה`` הזאת שווה - יש מספיק ספרים ורבנים שיכולים לספק לך תשובות.

קלייר

New member
כדי לחיות בשלום/צריך להתפשר

ולא הרבנים ולא הספרות ילמדו אותי גדלתי פה בעלי נלחם,חברי נפלו למען האדמה ואני בת ישראל כשרה כמו כל אחת כי נשארתי פה למרות הקשיים כל רצןני בחיים שילדי לא יעברו את התופת של המלחמה כאשר כל ילדי הספר`` רבנים ותלמידם`` ישרתו בצבא תהיה להם זכות דיבור מי שהיה שם ,לא יחזיק באדמה רק כי כתוב באיזה ספר שזה שלנו כבר עברנו את המבול,בזכות אנשים כמוך שהמלחמה היא דרך נזכה במבול נוסף,והפעם קשה יותר

שמבלולה

New member
כמה פעמים אני צריכה להסביר את עמדתי

נראה שאת לא ממש מתעמקת בתוכן ההודעות שלי, ובגישה כזאת גם אני הייתי מתעצבנת. אל תעלבי, אבל כדאי לך לנסות ולהקשיב לעוד דעות חוץ משלך. ולהקשיב - זה לא אומר דווקא לקבל, זה אומר לנהל וויכוח תרבותי, שלא חוזר על עצמו, כל אחד מציג את העמדה שלו והשני מתייחס.

B.Shokor

New member
מי אמר שאין ברירה אחרת בכלל?

זאת היא הבעייה שלנו, אנו מאבדים את התקווה במהרה, תמיד יש תקווה של שלום, כל מה שעלינו לעשות הוא לדעת איך להגיע לשלום הזה. שמבלולה, כולנו לא רוצים שאחד מבני המשפחות שלנו יהיה הקורבן של המלחמה, מספיק לנו ימי זיכרון, ולכולנו נמאס מהמצב הזה (ערבים ויהודים כאחד), אך המלחמה זה לא הפתרון.

ביילי_007

New member
אם את אוהבת מלחמה לכי לבלקן ...

בבלקן יש שם הרבה אקשן, מלחמה הרוגים פצועים ייגון וכאב, תעבירי לשם, אם מלחמה לדעתך זה צורך... אני נשאר פה!! בתודה ביילי

שמבלולה

New member
חבל שאתה לא קורא את כל התגובות שלי

כי בהמשך כתבתי הודעה עם הכותרת ``את חושבת שאני רוצה מלחמה?`` כדאי לך לקרוא אותה וגם את השאר.

ביילי_007

New member
טעות..ארצות הברית החזירה את תעלת...

שמבלולה, אתה טועה בגדול קחי דף ועט ותספרי כמה מדינות במהלך היסטוריה החזירו שטחים וזה רק רשימה חלקית: שמבלולה בוא נתחיל ממלחמת העולם הראשונה : השנה 1919 בארמון ורסאוי בצרפת : רוסיה - פינוי השטחים הכבושים, פינוי בלגיה ע``י כוחות צרפת, פינוי שטחים כבושים לצרפת ע``י כוחות פרוסיים. תיקון גבולות אטליה והחזרת שטחים לאטליה ע``י הטורקים - פינוי מדינות הבלקן אימפריה האוסטרו הונגרית. וכל זה - בגלל מסמך השלום של הנשיא ווילסון ``14 הנקודות`` עכשיו מלחמת העולם שנייה - הגרמנים פינו את שטחי פולין, מדינות פרו גרמניות יקבלו שלטון עצמאי וכו...וכל זאת בועידת יאלטה. בעת היותר העכשווית - ארצות הברית - מעצמה מספר אחד בעולם - פינה את תעלת פנמה לפני פחות משנה וחצי. ועד יש הרבה מאוד....., בבקשה - את לא יכולה לטעון משהו ללא הוכחות. ולכן הטענה שלך שווה קליפת השום כי לא הבאת שום הוכחות היסטוריות. תודה, שלכם תמיד. ביילי ועוד משהו חג שמח

למעלה