נקודה למחשבה...

נקודה למחשבה...

ולקטע מעניין. מישהו הלך ביער ותעה. נפל לבור. חשוך, קר, יש לו רק פחית בירה וגם היא כמעט נגמרת. מטפס האיש על דפנות הבור ונאחז בשיח. הוא לא מצליח להתקדם. אם יעזוב את השיח, יפול למטה, והגובה מסחרר למדי. לעלות- אינו יכול. זועק האיש לאלוקיו. ``תעשה כל מה שאומר ותאמין בי?`` שואל אלוקים. ``ככןן...`` מילל האיש. ``הכל...`` ``אם כך``, אומר לו הריבונו, ``עזוב את השיח...`` נקודה למחשבה על אמונה.

אהליבמה

New member
אה???

אני מקווה מאד שיש לסיפור הזה המשך.. ואם כבר אני כאן, נצנוץ-הגבתי למה שכתבת לי בתחתית העמוד ירוק, מחכה להמשך/הסבר...!

רגע, ומה עם הבירה???

ב``ה לפי מה שהבנתי ממך האיש החזיק פחיתבירה, וגם היא הלכה להיגמר, כך שלכל הדעות מדובר בשיכור חסר תקנה. ומי ערב לנו שדברים אלה ששמע כיבכול מבורא עולם, לא היו אלא פרי הזיתו משכרותו? ואולי הכל לא היה אלא סיוט, והוא שוכב בביטחה על ריצפת הבור הקרה ומדמין לעצמו שהוא נלחם כרגע עם שיחים דוקרנים והוא מט ליפול... תחשבי על זה. נקודה למחשבה על שיכורים ובירות... מניה וביה

נצנוץ

New member
מניה, כרגיל אתה מתחמק!!!

כאילו לך ולכל אחד מאתנו אין רגעים בהם אנחנו שיכורים. כאילו אין לנו רגעים שאנו נאחזים ב``פחיות בירה`` משכרות למיניהן. כאילו לא היינו רוצים כל כך הרבה פעמים להתעורר ולגלות שאנחנו באמת כבר לא תלויים על פי הבחור ונאחזים בשיח דל כדי להציל את עצמינו. זה אולי הכי קל, לקוות שנתעורר ונגלה שהבור אינו בור והשיח אינו שיח וגם אלוקים כבר מפסיק להציק לנו ולדרוש מאתנו כל מיני דרישות ולהעמיד אותנו בכל מיני נסיונות.... וכאן בדיוק השאלה של ירוק כהה.

נצנוץ

New member
צנזורההההההההההההה

פישלתי (שוב) ובתשובתי להלן למניה, השתרבבה טעות הגהה מצערת. במקום פי הבור כתבתי פי הבחור. אבל גם כך זה מסתדר לא רע. רק שתדעו שלא לזה התכוונתי (לפחות לא ברמת המודע..... פרויד)

התמ-ים

New member
``שיכור חסר תקנה`` מפחית בירה אחת?

מניה, מפחית בירה אחת לא משתכרים כל כך מהר ... (אולי בחורים ילדותיים :) ובכלל למה נכנסה פחית בירה לסיפור הזה? ואם לא היתה לאותו בחור פחית בירה, המסקנות שלו היו צריכות להיות שונות? יום טוב לכולם ובשורות טובות לכל עם ישראל חיזקו ויאמץ לבבכם, כל המייחלים לה`

חבר`ה, איפה הדמיון?

לא,אני מיואשת. כתבתי קטע מוסרי כלשהו, בעל תוכן, ולמה שאם מתייחסים זה לפחית בירה. נו, באמת. הוספתי אותה סתם כך, על מנת לשעשע מעט, ולא על מנת שהיא תהפוך להיות הנושא המרכזי. טוב. אולי בכל זאת אני אשאר רק לכתוב רק בצ`ט...

התמ-ים

New member
משתעשעת עם פחית בירה ?

לא עדיף עם פחית קולה? ואח``כ את אומרת שאנחנו לא רציניים ... אם לבחור היתה פחית קולה (או קינלי) ביד, כל התגובות על השיכרות של אותו בחור היו נעלמות, והיה אפשר להתייחס יותר ברצינות (לא רק את משתעשעת :) לתוכן של הקטע המוסרי שהבאת ... יום טוב שיהיה לך, ואל תתייאשי

נשברתי!!!

אוקיי, תמים. בסדר, מיניה. נשברתי. זו הייתה בירה שחורה. ש-ח-ו-ר-ה! יודעים מה ההבדל בין בירה שחורה ללא אלכוהול ללבנה? יודעים. יפה. עכשיו שבו בשקט, וקראו את המאמר הבא שלי...

למעלה