נקודה למחשבה!

sirpad

New member
נקודה למחשבה!

בליל שישי ראיתי את הסרט המדובר בואולינג פור קולומביין. לא הצלחתי להבין בדיוק איפה מעוות מור את דבריו של הסטון אבל מצד שני אני לא מבין מה אתם רוצים ממנו, הוא סהכ מממש את זכותו. מה שניתן להתווכח אולי זה על הזכות. בכל מקרה, לנקודה: מור מסובב את הסרט סביב התהייה- מדוע דווקא בארה"ב יש מספר כה גדול של רציחות בנשק חם. הסרט הציג המון נקודות שונות שכל אחת ואחת ניתן למצוא במדינות אחרות שלא סובלות מהתופעה. הסרט מסיק שאולי זה הפאניקה שזרועה בקהל, אבל הפאניקה לדעתי יוצרת רק ביקוש לנשק בבית היא לא מה שלוחץ על ההדק בסופו של דבר. אם כך מה? נקפוץ שנייה לדנמרק, מדינה שללא ספק לא סובלת מרציחות בנשק חם.ספק אם היא סובלת מאחוזי פשיעה גבוהים בכלל. תאמינו לי שהחדשות פה פשוט סוחטים כל טיפה ועדיין נשארים עם סיקורים על חנות גבינה חדשה שנפתחה במקום איקס. בדנמרק יש סדרת חוקים לא כתובים שנקראים ה"ינדל לואו" חוקי הינדל. שנכתבו בכלל ע"י סקנדינבי אחר פיני או נורווגי שביקר פה וקיבל את הרושם הנ"ל על הדנים. ניתן ךתמצת את הינדל לואו בזה שכשאתה בדנמרק אל תחשוב שאתה יותר מידי. אל תחשוב שאתה מיוחד יותר מהאחרים או שאתה מוצלח יותר או שבכל מקרה מגיע לך יותר מאשר מגיע לכל אחד אחר. יש המון מקרים על יישום החוק הנ"ל אחד מהם הוא כאשר מיקלינה קירקגו מחליקה מקצועית על קרח אספה מספיק נקודות כדי להעפיל לאולימפיאדה. היא ביקשה סיוע כספי מהתאחדות האולימפית בדנמרק ונענתה בשלילה רק בגלל שבעבר היא התאמנה בנפרד עם מאמן אמריקאי והשתמשה בחומרים ומתודות שהיו זרים פה. בסופו של דבר היא לא הלכה לאולימפיאדה למרות שהייתה מביאה כבוד וכיוצא בזה לדנמרק, העדיפו הדנים לא לשלוח נציגה ורק שלא תחשוב ההיא שהיא יותר מהמחליקות הדניות האחרות. בכל מקרה, מניסיון החיים שלי בדנמרק זה אכן המצב. כולם שווים וכדאי מאוד שתבין את זה אם ברצונך לחיות כאן. בשיחה שהייתה לי עם יהודי אמריקאי בליל הסדר עלתה הנקודה שדנמרק היא מדינה שמצד אחד שואפת לשוויון מוחלט ומצד שני מדינה עם מיסים מאוד גבוהים והמון המון עזרה סיעודית. הנ"ל יוצר קונפליקט משום שמדינה שכזאת חייבת להיות בעלת אחוז גבוה של בעלי הכנסה גבוהה כדי לממן את כל הפעולות שלה. הוא טען שמזוית ראייתו הקיבעון על השוויון חייב לבוא על חשבון האמביציה ומדינה בלי אמביציונרים מועדת לכישלון. אני לוקח מכאן את נושא האמביציה. האם ייתכן שבארה"ב יש לחץ אדיר של הסביבה להצליח? להרקיע שחקים? האם ייתכן שכמו שטען בסרט אחד מיוצרי סאות'-פארק שתמיד היה לחץ על זה שאתה חייב להיות טוב עכשיו כי אם תהיה לוזר בביצפר תהיה לוזר כל חייך? אולי זה הלחץ הזה שגרם לאותם ילדים להתפרק? לא יודע נו, נקודה למחשבה!

בהחלט נקודה.

אני הולך להיות מאוד בנאלי (שלא תגידו שלא הזהרתי, אתם יכולים להפסיק לקרוא כבר עכשיו). אני נוטה להאמין שכמו בכל דבר, גם כאן יש ענין של איזון. מה שהפיל את הרעיון הקומוניסטי, הוא שלא היתה לאנשים סיבה להיות יצירתיים/להשקיע ולהתקדם (מעבר להתקדמות במפלגה). לעומת זאת, התחרותיות ההסטרית, גוררת בהרבה מקרים ייצור של חזית יפה שלא עומד מאחוריה הרבה (שלא לדבר על שיעור גבוה של התמוטטות עצבים). יש מי שחי טוב יותר במסגרת אחת ויש מי יחיה טוב יותר באחרת. האדם מטבעו, הוא תחרותי, כמו כל חיה אחרת. זה כנראה בגנים. יש שאצלם זה ענין של הזדווגויות מרובות ויש שזה ענין של דירה גדולה יותר (היצר נובע מאותו המקום). השאלה היא, האם התחרותיות האמריקאית - היא שמביאה את האמריקאים להיות עם אצבע קלה על ההדק. אני לא חושב. אני חושב שהמסקנות של הסרט צריכות להבהיל אותנו כישראלים. אומה שחיה על חרבה (ולא משנה אם זה מתוך אילוץ - ישראל; או מבחירה - ארה"ב), אנשיה מתרגלים לאצבע הקלה על ההדק כדבר טבעי. כשבראש סדר העדיפויות עומד לאורך שנים הצבא ולא החינוך. איפה ישראל תעמוד עוד 10 שנים? אותי המחשבה הזאת מפחידה. סליחה שזה יצא לפני יום הזיכרון ויום העצמאות, אבל אולי צריך לזכור, שאלה שנפלו, לא עשו זאת כדי שאחרים יפלו, אלא כדי שאחרים יחיו. יחיו - פרושו ייצרו. לשם צריך להתמקד.

shaltomato

New member
ועוד נקודה למחשבה

לפי דעתי ( האישית בלבד) האמריקאים עדיין מפגרים מבחינה אבולוציונית בתור אומה ותרבות , כי הלא האמריקאים לא באו משום מקום - הרי בסיסם מאירופה מאותם מדינות שמסתכלים על העולם והחיים בצורה שונה כל-כך. אז בוא נזכור - כל אומות אירופה הסוציאלים היו פעם מאד תחרותיים - הולנד, בריטניה, נורווגיה, איטליה, ספרד וכו.. ) ועם הזמן אותו יצור ערטילאי שקוראים לו אומה שינה את העדיפויות ומעדיף איכות חיים על-פני רמת חיים. פחות כסף וממון אבל שכנים נחמדים ופחות אלימים. אמריקה תקועים לפי דעתי קצת מאחור וכנראה יעברו כמה מאות שנים או טראומה בדמות משטרים פשיסטיים ( כנראה גם חלק מהאבולוציה) כדי שהסוויץ יעבור גם להם. לא שופט מה יותר טוב או פחות ( טוב אני מודה אני בעד סוציאליזם אבל זו לא הנקודה )ץץץ סתם תאוריה ששאבתי ופתחתי עם הזמן

greeneyes3

New member
כשאני גדלתי,המערבונים עם ג'ון ויין

היו נורא פופולריים....... טוב ! אולי אתם לא גדלתם על מערבונים כמוני... אבל, את האלימות בסדרות הטלויזייה והקולנוע האמריקאי אתם בטח מכירים.... מה הקשר תשאלו? לדעתי הקשר הוא שארהב נולדה והתפתחה והפכה להיות המעצמה שהיא כיום בלווי (ובעזרת ) האלימות...הנשק המזויין...ונהר הדם שנשפך לאורך כל ההיסטורייה האמריקאית. עיון בתולדות ההיסטורייה האמריקאית,מלחמת האזרחים,כיבוש המערב,אורח החיים בארהב שלפני 200 שנה ועד ההווה... והצורך בנשק כהגנה לאזרח האמריקאי על ביתו ומשפחתו לאורך כל ההיסטורייה.... קשה לקטוע את הצורך הפסיכולוגי-ההיסטורי והאהבה של האמריקאי הקטן לנשק שלו.... לדעתי! הפתרון יבוא,רק עם חינוך והדרכה מתאימה לאזרח הקטן....בבית ובבית הספר... שההורים והמורים לא יעלימו עיין מהתנהגות חריגה של בנם(במקרה של הורים) ותלמידם במקרה של המורים. ושאלימות מתחילה מהבית,אמרתי פעם? ואפילו אם היא,האלימות, לא מתחילה מהבית! ....וזה לא הוגן להאשים רק הורים שלא מסוגלים (בגלל שהם עסוקים מדי) לעצור את גל האלימות שילדיהם חשופים לו.... אז אם אלימות לא מתחילה מהבית? מאיפה היא כן מתחילה? ומי הוא האב או האם שעומדים מהצד.... ולא נוקפים אצבע.... ולא עושים כלום בעניין העובדה שבנם או בתם מפתחים התנהגות אנטי חברותית או בעייתית? אז לצערי? אני חייב לאמר שאלימות כן מתחילה מהביית.......... או ,שלדעתי,הפגנת חוסר האונים מצד ההורים כלפי אלימות ילדיהם היא התנהגות מקבילה ממש כמו שלתת לילד להבין שזה פרס הוקרה והערצה מהוריו....התנהגות כזאת מצד ההורים שמכשירה את הקרקע לטרגדייה(במקרה זה, מדובר ברצח של קולומביין) שאורבת מעבר לפינה.....

לא כתבת בגוף שלישי...

ורק בסוף שמתי לב שזה שמוליק מדבר

למעלה