נקודה למחשבה:

N i c o l e

New member
נקודה למחשבה:

חשבתם פעם מה קוטלת מרגישה, לא ביחס של "אני חזקה ויש לי כוחות על" אלא- בידיעה שתוכלת החיים שלה לא ממש ארוכה יחסית, כאילו, בדרך כלל קוטלות מתות בגיל מוקדם, וכבר שהקוטלת מקבלת את התפקיד נוהגים להזכיר לה את זה... לא יודעת מה איתכם, אבל המחשבה שאין לי עוד הרבה זמן לחיות, לא קוסמת במיוחד... ונכון שהכל תלוי בנו, והקוטלת יכולה לצבור הרבה כוח, כמו באפי ולהחזיק בחיים עוד כמה שנים, אבל הסיכויים שהיא תחייה עד זקנתה דיי שואפים ל-0. חוץ מזה- באפי כבר מתה פעם אחד (עונה ראשונה אם אני לא טועה...) וזה כבר היה ממש בתחילת תפקידה, מזלה היחיד היה שזאנדר ואנג'ל באו להציל אותה... בכל אופן, מה אתם חושבים על זה?

sour spirit

New member
ברור שיש בזה מהמסוכן...../images/Emo70.gif

אבל, תראה, אני יודע שזה יישמע מוזר, אבל קוטלת לוקחת את החלק של המוות כמשהו שהוא חלק ממנה, כמו שספייק הסביר לבאפי בפרק 7 (פול פור לאב). אמנם לבאפי לקח הרבה זמן לקבל את העובדה שהיא בכלל קוטלת, ועוד יותר את העובדה שהיא הולכת למות (כמו עונה 1, כמו שהזכרת), אבל לבסוף היא השלימה עם העובדה שהיא הקוטלת. עכשיו בקשר למוות, אני לא בטוח שקוטלות אוהבות את המחשבה, אבל הן יודעות שיש להן סיכוי רב מאוד למות כל דקה של קרב, כל הזמן. זה דבר בלתי נמנע, במובן מסוים, ושוב, בחזרה לדברי ספייק, אני חושב שזה חלק שהקוטלת באמת רוצה... הסבר למטה כולל ספויילרים לעונה 5 ואולי עוד קצת....:
עונה 5 ומעלה, אולי מה שספייק מסביר לבאפי זה שבסופו של דבר היא תרצה את המוות, כי המוות הוא חלק ממנה. ושלה אמנם יש מזל, כי לא יש את מה "שמחזיק אותה כאן" כפי שהוא ניסח את זה - שזה משפחה, חברים, לימודים והשאר... עכשיו במהלך העונה אנחנו מודעים לירידה בכל הדברים האלה: באפי מקבלת אחות חדשה שהיא בעצם מעין מפתח שמפריד בין עולמות, אמא של באפי מתה, היא מתמודדת מול אלה אדירת כוח, החבר עוזב, אנג'ל עזב (ממזמן, אבל זה ממשיך להשפיע) והיא פורשת מהלימודים. כל זה, כמובן, מביא למותה של באפי. דבר ראשון, היא לא רצתה שאחותה תמות, דבר שני, היא לא בדיוק אהבה את העולם הזה - היא רצתה לסיים את החיים שלה בו, כמו בפרק ספיראל או וויט אוף דה וורלד, לא זוכר, עד שבסוף היא חוזרת בעונה 6!!! long live Buffy

matanbu

New member
יש כאלה ויש כאלה ../images/Emo58.gif 6

גם חולי איידס יודעים שאין להם יותר מדי שנים לחיות. בכל זאת הם כאן, והם משתדלים... תראי יש כאלה שלא יכולים עם זה ומשתגעים (כמו באפי, בהתחלה בהתחלה), יש כאלה שמתים, יש כאלה ש"פורשים" כמו שבאפי רצתה וזה מפתיע אותם... יש ויש...

לiלה

New member
אוקיי תגובה (כולל ../images/Emo41.gif לחמש)

לדעתי רואים שבעונה 5 באפי מקבלת את המוות בקלות (עד כמה שאפשר לקבל מוות בקלות) ולדתע חלק מזה זה העובדה שבאמת בעונה הזאת היא פחות שמחה מהחיים שלה מאשר בעונה הראשונה ששם היא כן רוצה לחיות..... ובכל קרה אני מנסה לחשוב על איך לחיות ככה ולדעתי זה תלוי בה הרי אם היא תלחם בצורה טובה ותתרכז אז אולי היא לא תמות כל כך מהר.... אני לא יודעת איך להסביר את אבל אני לא יודעת אם באפי באמת מרגישה כאילו היא הולכת למות כל רגע.

emily play

New member
מה שקצת יותר מטריד אותי לאחרונה

זה מה קורה אם הקוטלת לא מתה צעירה. ז"א, נגיד שיש קוטלת ממש ממש טובה. והיא מנצחת את כל אוייביה ורק הולכת ומתחזקת כל הזמן (מזכיר לכם מישהי?) וככה היא חיה המון המון שנים. בשלב מסויים היא מתחילה להיות קצת זקנה מדי בשביל לקטול. אחרי הכל, אפילו עם כוחות על, בשלב מסויים הגיל עושה את שלו. ואז מה? למרות שאפשר להגיד שהבעיה תטפל בעצמה - כלומר הקוטלת נחלשת, היא מתחילה לפשל, היא מתה, יש קוטלת חדשה. אבל נגיד שלקוטלת פשוט נמאס. היא רוצה חיים, משפחה, קריירה. יש איזושהי דרך להיפטר מהכוחות, להעביר אותם הלאה בלי למות? ספציפית לבאפי יש פיתרון לתרחיש הזה - אם היא באמת רוצה לפרוש כל מה שהיא צריכה לעשות זה לחסל את פיית' ופרסטו, יש קוטלת חדשה. למרות שזה לא יפטור אותה מהכוחות שלה ואני לא חושבת שכל עוד יש לה את הכשרונות של הקוטלת היא באמת תוכל להשתחרר מתחושת האחריות והשדים שמופיעים בסלון בלי הזמנה. יצא לי קצת מבולגן, אבל מה שאני מנסה להגיד זה שמה שיותר מטריד אותי מתוחלת החיים של הקוטלת, זה האיכות של החיים האלה. כי אחרי הכל, מה שווה לחיות עד 120 אם את חיה בעוני ואומללות.
קטנטן ל-612 דון מודעת למשהו כזה ב-doublemeat palace כשהיא אומרת שלבאפי תמיד יהיו עבודות עלובות ואף פעם לא יצא ממנה משהו שווה, כמו עו"ד או רופאה (כמה פולני).

emily play

New member
זה מה שקורה

כשרואים שלוש עונות תוך חודשיים שוב סליחה

למעלה