נקודה למחשבה...

נקודה למחשבה...

למה בעצם נוצר הפורום הזה האם לשפיכת מרירות יום יום על החרדים ועל אלהים או ליצירת קהילה נחמדה ומגובשת שלנו האנוסים? פשוט נימאס לפתוח את הפורום ולראות החרדי הזה ככה ההוא גם אמר/עשה ככה... למה שזה לא יהיה מקום נחמד לדון ולדבר רק בלי כול השטויות על אנשים חרדים שאומרים דברים לאו דוקא כי הם חרדים אלה כי הם הם! ואני אומרת אתזה אחרי ששוחחתי עם כמה שפרשו מיפה וטענו שנימאס להם מהסיגנון שחופר בכול מילה של החרדים! באו נעשה את הפורום נחמד וידידותי!החרדים לא שוים תעצבים של אפחד מפה!

mister xy

New member
קדימה לעבודה

בעיקרון אני חושב שהפורום מיועד גם וגם וכל אחד/ת ת/ימצא את עצמו/ה במקום שליבו חפץ.

חבל שלא ניתן להכיר דרך הפורום

חבל כי באמת הפורום יכל לשמש גם כמקום להיכרות בין חברים ושיחות נפש של לבטים וקשרים למתלבטים וללשעברים אבל משום מה זה הפך בעיקר למקום של הטחת שטויותאיש ברעהו

mister xy

New member
אתה מוזמן

ליטול חלק פעיל בפורום ועם הזמן יש סיכוי רב להכרויות.

moshe010

New member
כדי שתיווצר קהילה נחמדה ומגובשת

צריכה להיות מכנה משותף מסוים דומננטי אחרת את יכולה להצטרף לפורם הכרויות והמכנה המשותף הרחב פה הוא העיסוק האובססיבי בחרדים ואם נפסיק להתעסק בזה הפורם יהפך למוצי פוצי ויאבד את תוכן כותרתו

השאלה היא.

האם לעסוק בחרדים אפשר רק ע`י מרירות והשמת זרקורים רביי עוצמה על כול חצי מישפט שחרדי עלוב זורק? או שאפשר להביא דברים חמודים שקשורים לזמנים, לחגים, לדבר על דברים מענינים שקורים בלי קשר לעצבים על הדת.

קתרזיס

New member
הממ...

לדעתי הפורום משרת אצל הרוב שלב שנקרא אנטיתיזה... כלומר אחרי שאנשים נושמים "אמת" במשך חיים שלמים הם זקוקים לקתרזיס - להזדככות מכל התפיסה שכל מה שחרדי הוא טוב וכל מה שלא הוא טמא - זה גורם להם לשים זכוכית מגדלת על העולם שממנו באו ולהגיד "תראו איזה שקר". לא קל לחיות חיים כפולים - מצד אחד אסור להוציא קיטור בעולם החרדי, אסור לזלזל במוסדות ואמונות, ואי אפשר לדון במדע ובכל מה שעולה על הדעת - ואז הפורום הזה בא ואומר - גם אם אתה נראה חרדי - תגיד מה שבא לך. תבקר את מי שבא לך, ותצעק כמה שאתה רוצה שהכל שקרי - אנחנו מקבלים את זה... אני חושבת שזה נכון שהפורום במקור אמור לדון בעניינים תיאולוגיים כמו סתירות מדעיות לתורה, ואי קיומו של אלוהים - אבל אם זו תהיה השיחה היחידה את תראי הודעה פעם בשבוע ואנשים גם לא ימצאו פה את הפורקן הרגשי והנפשי שלהם... לכן לדעתי למרות שאולי זו לא מטרת הפורום - זה בסדר גמור לפרוק עצבים על דבר כזה או אחר... אחרי הכל זו גם דינמיקה של מה מעניין את אנשי הפורום... מי שרוצה לדון באלוהים - אדרבא יפתח דיון בנושא ויתעלם מהשרשורים שנגד הרבנים והחרדים. ברור שאפשר להביא דברים חמודים שקורים - אם זה מה שמעניין אותך באותו היום. אבל אי אפשר להגביל אנשים לתחומי עניין ויכול להיות שאותו אדם ביום אחד ירצה להביא משהו חמוד וביום אחר להתלונן על איזה ראש כולל שהולך לזונות בזמנו החופשי...

yoni13077

New member
לחלוטין לא מסכים איתך‏!‏

המכנה המשותף פה לכולם הוא העיסוק האובססיבי בחרדים‏?‏? ממש ממש לא.. עצם זה שמורדת חושבת אחרת, אני חושב אחרת ובטח יש עוד כמה וכמה שחושבים אחרת, זה מראה לך שלא כולם רוצים לעסוק בחרדים בצורה אובססיבית. אתה צודק שהמוטיב העיקרי של הפורום צריך להיות עצם היותנו אנוסים. וזה אכן מכנה משותף פה לכולם. עיסוק בדברים אחרים בחיים הוא נחמד לגמרי וחסר פה מאוד בפורום. כמשתתף חדש שבעבר יצא לי לראות את הפורום הזה פעיל יותר ובכלל לפי ההיכרות שלי עם פורומים אחרים אני חושב שזו בהחלט יכולה להיות הסיבה לכך שהיו כאלה שאיבדו את החשק להשתתף. יש מקום להוצאת קיטור למי שנמצא בשלב הזה אבל גם יש הרבה מקום לפטפט על אלף ואחת דברים אחרים. וזה ממש לא פוצי מוצי או פורום היכרויות כמו שכתבת.. זה פשוט לדבר על החיים, על תרבות, על בילויים, סתם לצחוק ולהשתטות קצת.. מה יש‏?‏? אלו החיים.. גם בעיני המטרה של הפורום היא יצירת מקום נחמד לאנוסים אבל לא רק לשיחות על זה. אנשים, ת ש ת ח ר ר ו ‏!‏!‏!‏

moshe010

New member
אני בהחלט בעד עיסוק בדברים אחרים

החל מאקטואליה וכלה במתכונים אבל שמורדת התלוננה בעיקר זה על עצם העיסוק בחרדים ולא רק על חוסר העיסוק בדברים אחרים ולכן טענתי שאם נפסיק לעסוק בנושא חרדים ואלהים, נאבד את המכנה המשותף וזה יהפך לפורם כללי

אגס 10

New member
הפורום נועד להכל

הפורום הזה נועד שחרדים בעל כרחם ימצאו בו את כלי הביטוי שלהם ואת מקום המפגש שלהם. כל פעם בא לדבר על משהו אחר. פעם זה על חרדים,פעם זה על חילוניים,פעם זה על ערבים,ופעם זה על נוצרים,פעם זה על נשים,פעם זה על גברים,ופעם זה על קוקסינלים. פעם זה על ביטחון,פעם זה על כלכלה,פעם זה על גלעד שליט,ופעם זה על התמנון של המונדיאל. פעם זה שפיכת עצבים על הסביבה בה אנו חיים,פעם זה הבעת שמחה למפלה חרדית,פעם זה ויכוח חריף על השקפת עולם,ופעם זה סלידה מתופעות פסולות. הצד השווה להכל הוא מקום הביטוי,כל אחד למה שבא לו להתבטאות ולשתף.

אם הנושאים מגוונים ניחא.

אבל תמיד מגעים לאותם נקודות של:`החרדים האלה...` קיצער צאו מהתיסכולים...

mister xy

New member
מה את רוצה ממנו?

לכל אחד יש את הזכות לכתוב כאן על כל נושא שהוא מוצא לנכון. יש מי שכותב הרבה על חרדים כי הנושאים האלו מעסיקים אותו במיוחד (ולא רק אותו) וגם אם את אומרת שזה נובע מתיסכול זו זכותו לעשות את זה. אם את רוצה להעלות כאן נושאים אחרים כמובן שזו זכותך. אם אין לך רעיונות קחי כמה הצעות: ספורט וכושר, ציור, אמנות, תחביבים, מכוניות, אופניים, אוכל, מתכונים. דווקא האחרון נראה לי רעיון הכי מוצלח, מה דעתך לפתוח פה שרשור של מתכון שבועי?

עזוב... האוכל האשכנזי... רוצה מתכון

לקיגל ירושלמי או לגעלא? ולעצם העינין אם כול אחד יכתוב מה שמענין אותו אז מילא. אבל נוצר מצב שמי שסוטה מהנושא תוקפים אותו. שלא נדבר עלי שכזה אומרים טוב נו... עוד פעם הילדה חופרת... זה מעצבן!

המון פעמים כותבים לי

ואני כבר היתרגלתי... אבל תכלס אני חכמה יותר מכולם פה! אני גילתי שהדת שקר לפני הרבה ולא היתחתנתי ו... (סתם חשבתי בקול...)

mister xy

New member
וואלה, לא ידעתי שלפורום יש יותר משני מנהלים

מי שחושב שהוא חכם יותר מכולם והוא זה שיקבע באילו נושאים יעסקו בפורום אז שיעשה את כאן בפורום ולא במסרים כדי שכולם יראו, שיפסיק להתחבא מאחורי הקלעים.

מיסטר צר לי!

אבל אתה וסוג ב לא מתואמים. כתבת מפורשות :שיעשה את זה כאן בפורום! וסוג ב' כתבה מפורשות: לא לעשות את זה כאן בפורום! כשאנחנו עשינו את זה כאן בפורום וכתבנו בתום לב שאנחנו מרגישים פה בבית, ובבית כמו בכל בית מותר לדבר על הכל, סוג ב מחקה את ההודעה ושלחה לנו מסר מאוד חריף ובו היא כתבה: שהיא מנהלת את הפורום והיא תקבע אלו נושאי שיחה יהיו כאן ואלו לא, לא אנחנו נחליט. אנחנו מסכימים עם מורדת חלקית, כי בגדול הפורום כן יעסוק ברובו על חראדים ועל אלוהים וכל זה, אבל אם המקום הזה מהווה בית לכלל האנוסים ומותר לדבר כאן על עוד נושאים חוץ מלטחון את אלוהים ובוראו, אז מדוע היא כל כך כעסה? לא באנו ואמרנו: סוג ב' אנחנו מחלטים שבפורום הזה מותר לדבר על כך וכך, ממש לא, בסה"כ אמרנו שלכתוב בוקר טוב פורום לא מוריד את רמת הפורום, ומותר לכם גם לקבל אנשים שלא טוחנים כל יום כל היום את אלוהים. מורדת את בהחלט מוזמנת לקומונה שלנו, שם תוכלי בכייף לעשות את הקומונה נחמדה וידידותית! את צודקת: החרדים לא שוים תעצבים של אפחד מפה! http://www.tapuz.co.il/communa/usercommuna.asp?communaid=38216 סוג ב ומיסטר: כדאי שתעשו תאום עבודה ותאום ציפיות.(בטח אתם מתים להגיב עכשיו: לא ביקשנו את עזרתך) חסמתם אותנו מהפורום ואני לא יודע מדוע, אני גם לא יודע מדוע הורדתם את החסימה שלנו אתם בהחלט מוזמנים לחסום אותנו שוב, ולמחוק את ההודעה הזו. (כרגיל) יום טוב!

אני רוצה להבהיר עוד משהו חשוב:

אין ולא היתה כאן שום מריבה. בהחלט נפגענו מהענין שחסמו אותנו כאן בפורום הזה על לא עוול בכפינו ולכן הציניות בסיום הודעתי הקודמת. אבל אנחנו סולחים, מבליגים, וממשיכים הלאה. הקומונה שנפתחה נפתחה רק משום שמקום סגור בטוח יותר לאנוסים. בהצלחה לכולנו!

סוג ב

New member
../images/Emo2.gif

חסימתכם מהפורום באה אחרי הפרה בוטה של תקנון תפוז. בגלל ומכיוון שהחלטתם בשיטתיות, להתעלם מהמסרים של מיסטר ושלי, אני לא רואה לנכון לענות על תלונותיכם, שכן, אני לא רוצה לחשוף את הפורום לוויכוחים האישיים שלכם איתנו או שלנו איתכם. כשתרצו לדבר, אנחנו כאן. בהצלחה בקומונה החדשה.

למעלה