מתה- קוגניציה ויום כיפור עבורי
יום כיפור..... בי הוא מעורר מחשבות על מחשבות.... תהיות על אדם באשר הוא אדם. בעבר נהגתי לצום, ולא אני לא אדם דתי, אבל היה משהו מאוד נקי בצום , ראיתי ביום הזה משהו ייחודי בכל העולם ,יום שבו מדינה שלמה שקטה, אין בה מכוניות(ג םא מכורח) וכל אחד עסוק בשלו, במשפחתו בדרך כזו או אחרת, היה משהו באוויר ,שגם אם אינך אדם דתי , יצר תחושה אחרת, תחושה שגורמת לכל אחד לקחת את עצמו למסע הפרטי שלו......אהבתי את התחושה הזו. וחזתי בה חזק עד שנוכחתי אחרת ומחשבות אחרות חלחלו בי.....ובקעו את התחושות הקודמות. בשנים האחרונות לא צמה, לא אני לא אנטי דת, בכלל לא, נחשפתי לכל כך הרבה צדדים יפים של הדת, לאורך השנים פגשתי אנשים יקרים וחכמים שבזכותם ראיתי המון ונפתחתי להמון, יש כל כך הרבה יופי, אבל יש כל כך הרבה מעבר לדת עצמה, יש את מי שמעבר את הדת ולא כל אדם עושה זאת בדרכים שמקובלות לפחות לא בעיניי,, וכל אדם באמונתו יחייה אבל דרך ארץ קודמת לתורה לא? אז אני?בחרתי בשנים האחרונות שלא לצום, בעיניי כל אדם שביום שבו אמור לעשות חשבון נפש בינו לבין אלוהים (ותקנו אותי אם אני טועה) בוחר בתקופה זו של אינספור מדיות לשלוח הודעות מקוצרות הכוללות מסר של סליחה לא מכוון שכזה, 0כך זה מרגיש לי)בעיני מוריד מערכו של היום, אתרים שלמים עוסקים באיך להקל על הצום, דיונים שלמים נערכים על מה כן או לא לשתות בסופו במקום לדון בנושאים האמיתיים, שלשמו בעצם מתקיים יום כיפור,לפחות כמו שאני מכירה ופגשתי... איך הגענו למקום הזה שבשימת חולצה לבנה והעברת 25 שעות בשנה ללא אוכל אנחנו מחפרים על כל דבר בעצם????? איך הגענו לכך שמי שלא צם כנראה לא מוסרי ומי שצם לא משנה מה עשה יום לפני או מה יעשה ביום למחרת, הרי שהוא אדם למופת....????? הייתי רוצה להאמין שכל אדם ידון עצמו על פי מידותיו, שכל אדם יבדוק באמת בתוך תוכו מה הסיבה שהוא בוחר לצום או לא לצום, מה ויום כיפור עבורו, הייתי רוצה להאמין שאת חשבון הנפש שלי אני עושה בכל יום, והייתי רוצה להתמיד בלבקש סליחה מכל אדם שפוגעת בו באופן אישי ובקרבה לזמן הפגיעה ולא במסר קולקטיבי קצר ביום כיפור.... רוצה להאמין שלא שכחתי לתקשר עם הקרובים לי, שלא שכחתי לנהל דיאלוגים פנימיים נוקבים ואמיתיים , רוצה להאמין שמי שבוחר כל בחירה שלא תיהייה לגבי יום כיפור בוחר מתוך מחשבה ולא מתוך הרגל.... רוצה לקוות שאנחנו בני אדם חושבים מרגישים ובעלי דיעות שונות ככל שניהייה, עדין לכולנו יש זכות בחירה בכל רגע ורגע, והזכות הזו מנוצלת עד תום, לא חושבת שדרך אחת נכונה יותר מאחרת,,גם לא בכל הקשור ליום כיפור, ושהרי ככמות האנשים כך מספר הדיעות, רק מקווה חושבת שעצם ההתחבטות וההחלטה בנושא הן אלו שחשובות, רוצה להאמין שלא נאבד את המצפון והמוסר הפנימיים, שנדע לכוון עצמנו מתוך מחשבה ורגש כאלו שיובילו כל אדם להיות האדם שהוא רוצה להיות , ולא כזה ההולך בתלם. מה שיצר והותיר בי יום כיפור ? שלא משנה אם כן או לא צמה,לא מתחמקת מעצמי לעולם, ממחשבות על כיפור ממחשבות על מה נשתנה ממחשבות על המקום שבו הייתי לפני שנה והמקום שבו אהיה בעוד שנה. מאחלת לכל מי שרק מעוניין, שיום כיפור יהיה בדיוק היום הכי לא שגרתי, הכי לא ידוע מראש, שיאפשר לנו לשבור את הרצף היומיומי ולראות את עצמנו באמת, ומשם לקחת כל אחד לכיוון הרצוי מבחינתו. מקווה שתמיד אהיה מסוגלת למצוא את הדרך פנימה, לא לחפש קיצורי דרך ולבדוק עם עצמי שאכן לא נפלתי למעגל ההרגל , שאכן עוד עם היד על הדופק ולא שוכחת להיות אמיתית מספיק כדי לבקש סליחה בעת הצורך, קודם כל מכל הסובבים אותי ואם אפשרי? גם קצת מעצמי..... ולכולן פה? יום כיפור כזה הנכון לכל אחת בדרכה היא.... ותודה אושקושי אהובתי, כמו תמיד...... המילים שלך הן כמו זרעים של מחשבה.....