נקודה למחשבה

chameleon69

New member
נקודה למחשבה../images/Emo62.gif

שלום! קוראים לי אלינור, ואני רוצה להעלות התלבטות שאני חושבת עליה די הרבה זמן, האסטרולוגיה והנורמולוגיה שלדעתי חופפות אחת את השנייה מאוד, גורסות כי הגורל של האדם נתון וקבוע ואפשר לחזות אותו, אומנם לא במדויק, ע"פ תחזיות -כלים אסטרולוגים (מפות, כוכבים, מזלות, מספרים, שמות, וכו'..). מצד שני ישנה את התתפתחות הרוחנית האישית של כל אדם שיכול לפתח אותה באמצעות מדיטציות, יוגה, טאי צ'י,זן(ועוד רבות שאני לא אפרט כאן ולא מוכרות)וכל טכניקה להתפתחות רוחנית כדי לממש את יעודו בחיים- גורלו. שאלתי: האם זה אותו גורל החרוץ מראש ע"פ האסטרולוגיה? כי ישנם תורות הסוברות כי האדם נתון לשיקולו והוא בוחר את גורלו והוא היחיד שיחליט ויממש את יעודו בחיים את שאיפותיו ורצונותיו, ע"פ רצונו החופשי בלבד. הרצון ה"חופשי" הזה הוא בעצם מצב שאליו נקלע האדם- הגורל שבעצם זהו לא רצונו החופשי. (?) אם זה אכן נכון, מהו הגורל שאליו מתכוונים האסטרולוגים וחוזי עתיד למיניהם והאם הוא נכון? אני אשמח תשתפו אותי בדעתכם

מעניין

את מעלה נושא חשוב לדיון שלא ניתן במסגרת מצומצמת של הפורום להתייחס לכל ההיבטים של מורכבות הנושא. אנסה בכל זאת להתייחס לנושא,כי הוא וודאי מעסיק רבים מהמתענינים בתחום. אנו רואים שבכל התקופות וכל הדתות התעסקו בתחום,ובחקר הכוכבים וההשפעה שלהם על גורלנו,גם היהדות מייחסת חשיבות למערך הכוכבים,יחד עם זאת אינה ממליצה לנו לחיות את חיינו לפיהם. אנו רואים כי תופעות מסויימות אינן מתרחשות באופן מקרי,ועם זאת לא ניתן להאשים את ההשפעה הקוסמית בהיבטים לא אנושיים ומכניסטיים המאפיינים את המדע ושליטים למיניהם,להשפעה הקוסמית יש השפעה פוטנציאלית הרסנית ביותר,אך היא ניתנת לשליטה. היכולת לשנות את גורלינו באמצעות מה שמוכר לנו כבחירה חופשית אנושית,אינה חייבת בהכרח לסתור את ראיית העולם,החוכמה היא להגיע למימד אחר,שבו ניתן לשנות את המציאות העתידית שהיתה אמורה להתרחש,כאשר מצליחים להגיע למצב תודעה שונה,חוקי ההסתברות המכניים של היקום המהווים בסיס לניבוי העתיד מאבדים את תוקפם. יכולת הניבוי של מפה נומרולוגית או אסטרולוגית תלוייה במעשיו המוסריים של האדם,היא מציעה לאדם לקחת אחריות מוסרית על מעשיו,אחריות המשתקפת בתנועת הכוכבים,"הכוכבים מניעים תהליכים הם אינם כופים" כלומר הכל צפוי והרשות נתונה. למרות שהגורל הבסיסי קבוע מראש,ניתנה לנו דרגת חופש כמעט בלתי מוגבלת לקבוע את אופי חיינו,ניתנו לנו כלים מרובים שבאמצעותם אנו יכולים לעבור לרמות שונות של מודעות ולשנות את מפת לידתנו המקורית. מכאן נובעת המסקנה שהבחירה החופשית אינה מוגבלת ומפת לידתו של האדם אינה סותרת את עקרון הבחירה החופשית-ניתן להמחיש זאת במטאפורה:אדם המעדיף לנוח לפני שמיצה את גבול יכולתו,וכשל,חברו המנסה לבדוק את גבולות היכולת שלו,הצליח,אולם שניהם לא יצליחו לחרוג ממגבלות היקום. אנשים שאינם מייחסים חשיבות לאפשרות השינוי העצמי ונעולים בדעה שאנו לא יכולים לשנות את גורלינו,נוטים לחשיבה פאטאליסטית. אסכם את הנושא בזאת,שיש חוקיות קוסמית,אך ניתן לשנותה באמצעות בחירה חופשית,עבור האדם השלילי,בחירה חופשית היא בגדר אשלייה,שמת לב בוודאי שהמסקנה שאין בכוחנו להשפיע על המאורעות עולה לעיתים קרובות דווקא כאשר פוקדת אותנו רעה כלשהי?למרות שרובנו נודה שיש לנו השפעה על תוצאותיהם של אירועים יומיומיים,אנו מפקפקים ביכולתנו לחולל שינויים ארוכי טווח בחיינו,למעשה קורים דברים רעים בעיקר לאלה הלכודים במציאות אשלייתית. אם אנו בוחרים לנוע מעלה לדרגת מודעות גבוהה וחיובית יותר,אנו מגיעים לתקשורת עם יקום שאין בו פגם,בעל מבנה מושלם של סדר אושר וסיפוק. אני מקווה שהצלחתי ולו במעט להבהיר את הנושא המורכב.

orthe1

New member
ירון../images/Emo20.gif

ירון שלום, בהחלט מסכימה עם הסברך בעניין והרשות נתונה. הרשה לי לשאול שאלה באותו עניין, בספרי הקודש ישנה בהחלט התייחסות מעמיקה לעניין והרשות נתונה. "...ובחרת בטוב. ובכל מקרה מצויין כי גורלו של אדם ידוע מראש וזאת בהתאם לתיקונים ומעשיו כאן עליי אדמות. איך תוכל להסביר לי מצב בו גורלי נכתב מראש ,בחרתי בדרך מסויימת ובהתאם לפידבק אותו קיבלתי שיניתי את דרכי ומעשיי, בעצם הבנתי את מעשיי שיניתי את גורלי בעתיד. אך כיוון שלכל מעשה ושינוי של הפרט ישנו שינוי על הרבים, איך מצטלב הגיון זה של אני אדון לגורלי שנקבע מראש? אולי קצת מבולבל כאן אז אתן דוגמא: אדם נולד למשפחה מסויימת, גורלו כתוב מראש. קרה משהו דרמתי במשפחה ובעקבות כך שונו חייו של האדם. כאשר בגר האדם הבין בעצם כי לא בכוחו לשנות את גורלו באופן אבסולוטי, אלא לגרום להבנת השינוי שחל , הטמרה ברגשותיו וקבלת השינוי כהכרח. איפה כאן קביעת גורלו במו ידיו???? אשמח לתגובתך

אורית

ישנם מעט סתירות בהודעתך,כי מצד אחד הנך כותבת שגורלך נכתב מראש ואת זו שבחרת בדרך מסויימת ושינית את דרכייך ומעשייך ובעקבות זאת שינית את גורלך בעתיד. לגבי מה שאת כותבת שהאדם מגיע לבצע את התיקונים שלו עלי אדמות,אמנם כן הוא אמור לבצע את התיקון,אך זאת ההוכחה שהבחירה היא חופשית כי אם האדם לא ביצע את תיקונו,אזי הוא ישוב לתקנו בגלגול אחר,כי אם גורלו כן היה נקבע מלמעלה אזי הוא היה מבצע את תיקונו. במקורותינו בספר דברים פרשת נצבים פרק ל' פסוק טו' כתוב "ראה נתתי לפניך היום את החיים ואת הטוב,ואת המוות ואת הרע"שרויות.משמע שאנו יכולים לבחור מבין האפשרויות הנ"ל,בהמשך בפסוק יט' כתוב "העדתי בכם היום את השמיים ואת הארץ,החיים והמות,נתתי לפניך הברכה והקללה,ובחרת בחיים," במקורותינו ישנם דוגמאות נוספות שאנו בוחרים את גורלינו ואת עתידנו. דוגמא קטנה,למשה רבנו נאמר לדבר אל הסלע ויצאו ממנו מים,אך הוא בחר להכות את הסלע,(בחירה חפשית שלו)ובעקבות זאת הוא נענש,וישנם עוד כהנה וכהנה דוגמאות. מכל הנאמר לעיל המסקנה היא שהאדם הוא אדון לעצמו והבחירה היא בידו. מקווה שההסבר מובן. ירון

rama69

New member
הנומרולוגיה באה להצביע

לאדם את הדרך שלו, הייעוד, התיקון ניתן לקרא לזה איך שרוצים, יש אנשים שיש להם את היכולת לשנות את הגורל, יש אנשים שאין להם את המודעות לייעוד שלהם ולכן מתקשים, פה בא התפקיד של הנומרולוג לעזור ולכוון כדי להגשים את הייעוד, כמובן שאפילו שהנומרולוג מראה את הדרך, הכל צפוי והרשות נתונה, הנומרולוגיה באה מהשם של האדם ומתארילך הלידה שהם אלה אשר מראים לנו את הכישורים, תכונות, ייעוד וכו',

chameleon69

New member
גורל-ניתן לשליטה או לא

אני לא יודעת אם אני מתמצאת מספיק בנושא לגבי שינוי הגורל במשפחה מסוימת לרעה, אבל ממה שאני מבינה, כל אדם הנולד למשפחה מסוימת זהו חלק מתהליך ההתפתחות שלו ויש סיבה שהוא נולד לאותה משפחה, ושבה קרו את אותם מקרים, כל ההתפתחויות במהלך חייו אם לטובה או לרעה הינם למעשה סלילת מסלול בדרך להגשמת הייעוד שלו בעולם. כאשר לאדם קורה מקרה משמעותי מסוים, ושאני אומרת משמעותי אני מתכוונת למצב שהוא הבין שזהו ארוע חשוב, הוא צריך להפיק ממנו את הלקחים כדי להמשיך ולהתקדם בהתפתחות האישית שלו. לכל דבר יש סיבה מסוימת וההבדל בין הבנה לאי הבנה של המקרה תלוי ברמת המודעות של אותו אדם. אדם שיש לו רמת מודעות גבוהה יבין את המקרה, ינתח אותו ויפיק ממנו את המיטב אפילו אם זה היה מקרה שלילי, בגלל שזה היה מכוון אליו, ויזרום עם אותו שינוי. אדם שרמת המודעות שלו נמוכה, לא יבין את "התיק שנפל עליו" ויתייחס לאותו מצב כרעה שנפלה עליו, כגורל בלתי ניתן לשינוי, וכסבל מתמשך שגרם לשינוי בחייו שלא הצליח לשלוט בו והיה "נתון לידי הגורל". הגורל נקבע בידי האדם, לדעתי, כאשר הוא מבין את הארועים בחייו ומכוון אותם לפי רצונותיו ושאיפותיו. אדם שמתייחס לכל ארוע בחייו בדבר בלתי ניתן לשליטה וכדבר שנופל עליו משמים יהיה "משועבד לגורלו" עד שיבין את המפתח בשליטה בגורל. אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עמדתי בנושא גורל:) אלינור

אלינור

אנו סובבים סביב הנושא זמן רב,אני חושב שכבר הבהרתי קודם,שכל אדם אדון לגורלו,ובהתאם לכך יקבע עתידו,אני מקווה שראית את הודעותי הקודמות בעניין. ירון

למעלה