נקודה למחשבה/דיון

נקודה למחשבה/דיון

האם ישראל צריכה או לא צריכה להעביר נשק לפיזור הפגנות לרשות הפלסטינאית? אני מחזיק בדעה שאסור בתכלית האיסור לעשות דבר כזה כמה נקודות: א. הפניה של הרשות הפלסטינאית היא לא אמיתית, היא נועדה רק כדי להציג את עצמה כתומכת ארה"ב, ואת ישראל כ"רע" בנושא, כיוון שאנחנו מסרבים. הפלסטינאים לא באמת צריכים את הנשק הזה ב. הנשק עלול להיות מופנה נגדנו ג. לא עושים טעות פעמיים, בטח שלא טעות של אוסלו ("אבל אמרנו לכם אל תתנו להם רובים!") ד. לתת נשק לפלסטינאים? למה מי מת? (עוד יהודים?) למה לנו לעזור לאויב מוצהר?

אני גם מתנגד

ההפגנות של אירגוני הימין הקיצוני הפלשתינים רק עוזרות לישראל בעולם... אני לא מוצא סיבה לעזור לרשות לפזר אותן.

סיבה........

הרחוב הפלשתינאי ירתח, הימין ברחוב (חמאס, ג´יאהד) יתחזק... תפתח מלחמת אזרחים, הרחוב יפיל את הרשות הפלשתינאית, ובמקום ערפאת יעלה בנאדם קיצוני יותר, מסוכן יותר לישראל - מה נעשה אז?

עד לפני יומיים הסתכלתי על זה...

מאותה נקודת מבט שלך. ואז גיא (צברי) אמר לי משהו מאוד נכון - כאשר ברש"פ ישלוט אירגון טרור (הרי עכשיו זה אירגון של פרחים בקנה...) שכל העולם טוען שהוא אירגון טרור, לישראל תהיה לגיטימיציה להילחם בו. אני לא טוען שצריך לכבוש מחדש את שטחי A אבל נוכל להתמודד עם הטרור בצורה הרבה יותר טובה והרבה יותר יעילה.

אה, ממתי ערפת הוא מתון?

אם ערפת לא שולט בשטח לא צריך לדבר איתו בכל מקרה, אלא עם אלה שכן שולטים אם הוא כן שולט, אזי לא יעלה אדם קיצוני אחר לשלטון אם יעלה בכל זאת אדם קיצוני יותר לשלטון הרי זה רצון העם הפלסטינאי. אם רצון העם הפלסטינאי (להלן הרחוב הפלסטיני) בקיצוניות, אפשר לדאוג גם לזה

ערפת לא טרוריסט?

הוא אחראי בעקיפין או במישרין לכל פיגוע טרור שהיה במהלך האינטיפדה הנוכחית כולה. הוא ראש אירגון אש"ף, ואנשים שחת פיקודו נכנסו לבניין מגורים בקריית שמונה ורצחו את כל יושביו (מקרה מפורסם על האמא שהצליחה להחביא את התינוק שלה במכונת הכביסה לפני שהמחבלים ירו בה... לא שמעת?) מחבלי אש"ף, שהוא עמד ועומד בראשו נכנסו לבתי ספר פוצצו אוטובוסים ירו הרגו רצחו ידיו מלאות בכ"כ הרבה דם שכל המים שיש באוקינוס השחור לא יכולים לשטוף. לא טרוריסט? תתבייש

אולי תירגע?

למה אני צריך להתבייש? בעיניי הוא טרוריסט. אמרתי רק שבעיני העולם הוא לא נראה כטרוריסט. לגמרי לא הבנת אותי.

מתנצל בפני יובל

קראתי מהר וחשבתי שכתבת "בעיני" ולא "בעיני העולם" מתנצל שיתבייש העולם!

לישראל לא תהיה לגיטימציה!

לאף מדינה לא תהיה לגיטימציה ללחום בארגון טרור חסר ישע (מסר סמוי) העולם לא יתן כמו שלא נתן לבריטים ללחום בהגנה וגם לא נתן ללחום באצל העולם לא אוהב לראות גדול וחזק נלחם בחלש

another voice

New member
למה אנחנו צריכים את זה?

למה אנחנו מחפשים לגיטימציה לתקיפה? אנשים כל הזמן אומרים שאין לנו "פרטנר" לשלום בל תראו אותנו אנו מחפשים את הדרך שתתן לנו את האפשרות לתקוף אותם! לפי דעתי אנחנו צריכים לעזור לשלטון לרסן את הפגנות הימין הקיצוני (הג´יהד האיסלמי ועוד) וגם להקל על הקשיים שאנחנו שמים להם(סגרים, וכו´) וכך להגיע לפתרון שהוא לא אלים!

למעלה