נקודה לבנה וסתימה

תיני25

New member
נקודה לבנה וסתימה

הייתה לי סתימה בשבוע שעבר ביחד עם נקודה לבנה, הסתימה עברה בלילה והנקודה הפכה לצהובה ויש ביחד איתה סדקים ואדום כאילו זה דם קרוש, עכשיו חזרה לי הסתימה וההנקה ממשיכה לכאוב מאוד מאוד, ממש בלתי נסבל. מה לעשות, תעזרו לי בבקשה!!!

מינימי2

New member
סתימה

נקודה לבנה הנראית כמו יבלת היא למעשה קצה צינורית חלב שנסתמה. אם הנקודה הפכה לצהובה ייתכן שיש זיהום ומוגלה... האם יש לך חום? סדקים יכולים להיגרם מתפיסת שד לא נכונה עי התינוק (אולי בגלל הכאב לא הצמדת אותו היטב לשד...?), או מפטריה. פני ליועצת הנקה או לרופא כדי לבדוק אם צריך טיפול במשחה. לסדקים אפשר לנסות למרוח פיורלן בשכבה דקה לאחר ההנקה ואין צורך לשטוף לפני ההנקה הבאה. אם מדובר בפטריה המשחה לא תעזור... כמו כן חשוב להמשיך להקפיד על חיבור טוב של התינוק לשד (להצמיד כשהפה שלו פתוח לרווחה, ולתת לו לתפוס את השד כמו שצריך ומלוא הפה ולא רק את הפטמה). טפלי בסתימה ע"י עיסוי מכיון בית השחי אל עבר הפטמה מתחת לזרם מים חמים, את יכולה להשתמש במשככי כאבים (נורופן האנטי דלקתי, אדויל...) ולהניח רטיות קרות להקלה על הכאב מפעם לפעם. ממליצה על פניה ליועצת הנקה כיון שאם הסתימה חוזרת ייתכן שצריך לבדוק מה הגורם לכך...

תיני25

New member
אני מניקה מלא כמעט ארבעה חודשים,

איך פתאום מתחילות לי סתימות.???? עד עכשיו הכל היה טוב וכיף בלי בעיות....

מינימי2

New member
גורמים לסתימות

יכולים להיות שונים... קלקול בתפיסת השד של התינוק ובעקבות כך אי ריקון מקסימאלי של השד, לבישת חזיה לוחצת או בגד הדוק, שינה על הבטן או על הצד באופן שמופעל לחץ על צינוריות חלב.... מכיון שאני מבינה שהנקודה הלבנה לא עברה מאז שבוע שעבר, ייתכן ומדובר באותה הסתימה. טפלי בעצמך, הקפידי להימנע מהגורמים העלולים לגרום לצרות, יהיה בסדר

למעלה