נקודה בסוף תאור

יאקים

New member
אור-אל, ערב טוב

נראה שלא נתת את לבך לכך שבעיתונות לכותרות יש כללי פיסוק (סופי) אחרים. פתחי כל עיתון, ותגלי שבכל הכותרות, גם כאשר ישנו משפט שלם, אין נקודה בסופו. ייתכן שיופיע סימן שאלה או סימן קריאה, אך נקודה - לא!

יאקים

New member
כבר כתבתי לעיל שבכותרות בעתונות

נהוג להשמיט נקודה בסוף משפט. לעומת זאת, בספרים וכן בעיתונות (שלא בכותרות) מקובל להוסיף סימן פיסוק סופי כך: בסוף משפט חיווי המציין עובדה, תיאור, עמדה, דעה וכו' - נקודה. בסוף משפט שאלה - סימן שאלה. בסוף משפט קריאה, שיש בו או צעקה, התרגשות רבה, פקודה וכד' - סימן קריאה. ובסוף משפט תמיהה או שאלה רטורית מוצאים לעתים סימן שאלה + סימן קריאה (האומנם?!)

אור אל שלום

פתח נא את הקישור שצירפת, וגלה עוד קטעי טקסט רבים ללא נקודה בסופם: הכותרות, הקרדיטים, ההפניות, כותרת המשנה וכד'. הסיבה לכך היא כפולה: ראשית, בכותרות וכד' לא נהוג להוסיף סימני פיסוק; ושנית (וזאת בעצם גם הסיבה ל-1), במקרים רבים הטקסטים הללו אינם משפטים דקדוקיים מלאים של ממש. גם בעמוד הפורום, שבו אני כותב כעת,מופיעות דוגמאות רבות לכך, כולל הכותרת שנתת לשאלתך!

מיכי 10

Member
גם אני תהיתי תמיד

למה אין נקודה בסוף כותרת, וגם כאשר יש למשל רשימה של פריטים, או אפילו רשימה של מטלות, אין נקודות בסופי הסעיפים. רק עכשיו הבנתי, מתוך ההסבר שלך ש"הטקסטים הללו אינם משפטים דקדוקיים מלאים". תודה! • • • • • • • • (אבל אני בכל זאת שמה נקודה בסוף של כל דבר. אפילו בסוף החתימה שלי. :) למה? ככה). שכחתי את המילה המיוחדת לזה, כשלמישהו יש שפה המיוחדת לו או צורת כתיבה ייחודית. למשל מישהו שמשתמש בביטוי מסויים, אשר חוזר בדבריו - אם צריך או לא צריך. או מי שמדבר בשפה מדוברת שונה מהרגיל, שאופיינית לו במיוחד. או מי שמשאיר רווח בין סוף משפט שאלה ובין סימן השאלה. למשל כך ? אז בזכות אור-אל ששאל ובזכות התשובה שלך, הדיוט גמור, הבנתי סוף סוף. שאלתי כבר איפשהו בעבר, אבל לא קיבלתי תשובה המניחה את הדעת. תודה, מיכל. (-:

מיכי 10

Member
בדיוק בדיוק! תודה חוכך.

ידעתי שמישהו כאן יבין את כוונתי. למדתי את המילה 'אידיולקט' פעם מידיד שלי בפורום בלשנות. :)

למעלה