נקודה בסוף משפט

שאקיל1

New member
נקודה בסוף משפט

כאשר כותבים בקורות חיים (או באנציקלופדיה או באתר אינטרנט) תיאור תפקידים של אדם בפיסקה הכוללת מספר שורות, האם יש צורך בנקודה בסוף כל משפט ? לדוגמה: ציוני דרך מרכזיים של הזמר שלום חנוך : בשנת 1966 שימש כזמר בלהקת הנח"ל בשנת 1967 הופיע במועדון החלונות הגבוהים בשנת 1969 הצטרף עם חנן יובל ללהקת השלושרים האם יש לשים נקודה בסוף כל אחד משלושת המשפטים הנ"ל ? (זו כמובן סתם דוגמה והשאלה שלי היא עקרונית) תודה!

trilliane

Well-known member
מנהל
בסוף משפט שמים נקודה אלא אם מדובר בכותרת.

ההתלבטות היא דווקא באותם מקרים שבהם לא מדובר במשפט ממש (כלומר, מבחינה תחבירית הוא אינו כולל נושא ונשוא), למשל: 1966 – שירה בלהקת הנח"ל 1967 – הופעה במועדון החלונות הגבוהים וכו'. במקרים כאלה הסעיפים אינם משפטים (מבחינה תחבירית) ואז השאלה אם לשים בסופם נקודה או לא היא שאלה של טעם ושל סגנון, וגם תלוית הקשר. אם מדובר ברשימה (למשל, רשימת תכונות) כמו מעין "תמורה מפרטת", לדוגמה (שהמצאתי זה עתה) – להלן רשימת השירותים שאנו מספקים: * הפקת טיוטה * הכנה לדפוס * כריכה קשה * * לא הייתי שמה נקודה. לעומת זאת כשמדובר במבעים ארוכים יותר שכל אחד עובד בפני עצמו (כמו בדוגמה הראשונה שלי – כל שנה והתיאור שלה, שאינו משפט) אני אוהבת לשים נקודה כי זה נעים יותר בעין, אבל זו לא חובה. כך או כך, לא משנה במה בוחרים, חשוב לשמור על אחידות (כלומר, אם מחליטים ששמים נקודה – שמים בכולם, ולהפך).

trilliane

Well-known member
מנהל
יצאה לי כותרת אוקסימורונית משהו ../images/Emo8.gif

כן נו, אני אוהבת לשים נקודה בשורת הנושא (במידת האפשר, אם נשאר לי מקום). אבל זו ממש לא חובה, כמובן (ובכותרות של ממש, בכתיבה רשמית – ספרים, עיתונים, עבודות – ודאי שלא שמים נקודה בכותרת).

למעלה