נצר אחרון- אופיר צבי

כרמלוי

New member
נצר אחרון- אופיר צבי

שלום לכולם. אנחנו אורי שניידרמן, ספיר שהם וכרמל לוי משתתפים בפרויקט נצר אחרון ברצוננו לבקש כל פיסת מידע אפשרי אודות אופיר צבי, אשר תסייע לנו במחקרינו. ידוע לנו כי צבי שירת בחטיבת גולני, הוא נפל בקרב בלוביה, ונקבר במשמר העמק. תודה רבה כל העוזרים!!

לחטיבת גולני, מוזיאון שממוקם

בצומת גולני, קרוב מאוד לכפר לשעבר לוביה. במוזיאון, נוסף לתולדות החטיבה, תיקים אישיים של חללי החטיבה. הטלפון שלהם: 04-6767215 אני מציע לבדוק אצלם, ולהתרשם מהמוזיאון ומסביבת הקרב על ידי ביקור מתואם במקום.

ניני4

New member
חמותי ז'ל הייתה החובשת של גדוד 14

של חטיבת גולני, ולחמה בקרב על לוביה. היא זחלה תחת אש והצילה לבדה כ-50פצועים בקרב זה. לצורך הכנת ספר על חייה, לפני שנים מספר, קיבצנו קטעי עיתונות על התקופה בכלל וקרב לוביה בפרט, אבל לא רשומים בהם שמות הנופלים.

wow1

New member
רמז לשמו הפולני ו/או מקום הולדתו?

ומה לגבי ארוסתו? איל.

RelatioNet

New member
האם אופיר = גולדברג ?

ביד ושם בחיפוש מתקדם כאשר מקלידים בשם המצהיר אופיר ובשם הנספה גולדברג מקבלים קשר משפחתי גרעיני. מאיפה הרעיון לארוסה ?

wow1

New member
האם אופיר צבי הוא Hofer Hersz?

אני התפזרתי לכיוון אחר ובדקתי במאגר המכיל שמות של אזרחים פולנים בני כל הלאומים והדתות שהוצאו להורג/גורשו/נכלאו/נשלחו למחנות עבודה/עונשין לתוככי ברה"מ בין השנים 1939-1944. יש האומדים את מספר המגורשים ב 1.7 מיליון. חלקם של אלו ( כ 120000 כולל בני משפחה) מצא דרך מילוט מהתופת של המחנות הסובייטים בהתגייסות לצבא אנדרס. להלן הרשומה מן המאגר של Hofer Hersz בן משה יליד 1920. אשר לבלרוס ו Brzeska כל שמצאתי בגוגל הוא שיש רחוב בשם Brzeska בפינסק. 'גשש העיירות' אינו מכיר עיירה בשם זה בבלרוס. אשר לשאר הנתונים הם בשפה הפולנית שהיא שפת אימי אך לא שפתי שלי. איל.

RelatioNet

New member
יד ושם מכיר את Brzeska

BRZESKA WOLA,RADOM,KIELCE,POLAND מתוך דף עד שהצהירה ברנטה לאה ב - 57. מכל מקום אין במאגר הפולני אופיר או Hofer נוספים. אולי מישהו בפורום יכול לתרגם את המסמך.

wow1

New member
ועכשיו נשאל אם יש לעיירה ספר יזכור,

מסופקני, ואולי העיירה נספחת לספר יזכור של עיירה/איזור הנושא שם שונה. איל.

talia olav

New member
צבי אופיר נולד ב-1922?

אני ניסתי אתמול את אותו תרגיל, ומצאתי הירש בן משה אחר, יליד 1922... אין מנוס לדעתי מלמצוא בארכיון הציוני או במשרד הפנים את שם משפחתו הקודם.

wow1

New member
ב CD של החברה הגנאלוגית הישראלית

יש את קובץ שינויי השמות בין 1921-1948 כפי שפורסם בפלסטיין גזט. איל.

למעלה