נצל"ש-

HouseAtreides

New member
../images/Emo99.gifאווטאר../images/Emo45.gif

אני מאד אוהב ומעריך את ההקפדה אצל ג'יימס קמרון על הפרטים הטכניים הכי הכי קטנים בכל פריים בסרטיו. ב- Terminator הראשון, סרט דל תקציב יחסית, הוא דאג לבנות את שלד המתכת של ה"מחסל" בצורה מפורטת ומשכנעת. "טיטאניק" היה בזמנו השיא שלו מהבחינה הזו, כששיחזר באופן אותנטי את הטרקלינים והחדרים של האניה הזו. ואווטאר - שם הוא כבר בנה עולם חדש........

HouseAtreides

New member
שימי לב על מה שמתי את הדגש בסרטי קמרון

לא על עומק ומקוריות העלילה, חלילה וחס,
אלא על ההקפדה המופתית על הפרטים הטכניים הקטנים. כשמדובר באובייקטים מומצאים (Terminator, Abyss) או כאלה שכבר לא קיימים  (טיטאניק), נדרשת השקעת עתק כדי להגיע לרמה שהם ייראו משכנעים לאורך כל הסרט כאילו מדובר בסרט דוקומנטרי.
הציפיות של קהל הצופים שלו הן בהתאם: באתר Moviemistakes הופיעו מאות הערות לגבי "טיטאניק", אחת מהן על כך שבקטע קצרצר בתחילת הסרט עולים לסיפון שני כלבים שלצווארם קולרים שכמותם לא היו בנמצאו רק בשנות השישים!
אחרים העירו על סוג העץ המעובד של הסיפון, שיטות הריתוכים של הצינורות, האם הגנרטורים באמת החזיקו מעמד כמעט עד הסוף ועוד כאלה...
רוב התקציב בסרטים שלו נשרף בגלל הדברים האלה.

innocence

New member
לדעתי זה לא מה שהופך סרט ל"טוב"

אני מאוד מעריכה שימת לב לפרטים קטנים, באמת, אבל כשאני הולכת לראות סרט, בסופו של דבר עלילה טובה חשובה לי הרבה יותר.

מה גם שאווטאר זה פשוט בדיחה מבחינת "עלילה" ו"מקוריות". מקורי זה לא (מישהו אמר פוקהונטס?) והעלילה הכי צפויה בעולם (הלבנים הרעים, הכחולים הטובים וההיפים, הלבן הרע הופך לטוב והופך למלך של הכחולים, כי ברור שככה דברים קורים... טוב, אני כבר עוברת למירמור עמוק יותר XDD).
הלכתי לראות בקלונוע, ונהניתי מהאנימציה הנהדרת (אם כי בתור ממושקפת אני מעדיפה שלא לצפות בתלת מימד..), אבל נראה שהסרט עצמו היה רק תירוץ לאנימציה. חבל. גם ה"הדרקון הראשון שלי" יש אנימציה מטורפת ומעולה אבל זה לא בא על חשבון עלילה טובה ומעניינת.

HouseAtreides

New member
קמרון מסדר עלילה שתספיק כדי שהסרט יהיה "טוב"

מצליח ומהנה לצפיה. אבל לא יצירת מופת. "טיטאניק" מדורג למיטב זכרוני בסביבות 7 ב- IMDB וזאת על אף שמבחינת עבודת שחזור האניה מדובר ביצירת אמנות מדהימה וחסרת תקדים בהיקפה, שהיתה אמורה להיות מדורגת מעל 8. זה מה שקורה כשלעלילה מגיע לכל היותר ציון 5.5... אם לפחות הוא היה מקפיד לשחזר באותה מידה של אותנטיות גם את התנהגותם של בני המעמד הגבוה מהמחלקה הראשונה בתחילת המאה ה- 20... אבל לא, הוא בפירוש אמר שמטרתו היתה להראות שהאנשים בתקופה ההיא לא היו שונים בהרבה מאיתנו. כלומר, באספקט של העלילה הוא פתאום הפך למורה ומחנך (ולא מהמצטיינים שבהם), על חשבון האותנטיות שהוא עצמו כל כך הקפיד עליה בכל אספקט אחר. אלא שכאמור, העלילה שם (וגם באווטאר) לא היתה גרועה עד כדי כך שתמנע ממני להתפעל ולהעריך את הפרטים שקמרון יודע להצטיין בהם. פוקהונטס מול אווטאר? בעיה, כי את הפרטים שמופיעים באווטר (ושהיו, כמובן, פרי עבודה קשה וממושכת שאני לא יכול שלא להעריך מאד) אי אפשר אפילו להשלים בדמיון תו"כ צפיה ב"פוקהונטס", אז איך אפשר בכלל להשוות?

innocence

New member
אני נאלצת שלא להסכים,

לא יצירת מופת, ולא מעט פעמים גם לא סרט טוב. אבל זה כנראה תללוי במה אתה אוהב ואיך אתה מגדיר סרט טוב:) אני מעריכה מאוד דברים קטנים ושמחה לשמוע שיש מישהו ששם לב לדברים האלו מלבדי, ועם זאת, לא עדיף שיעשה את זה לסרט עם עלילה כן מוצלחת?:) פוקהונטס ואווטאר - ההשוואה היא מבחינת עלילה.

DDN

New member
זו הייתה דעתי אגב על אווטאר

לדעתי הוא פשוט לא היה סרט טוב. מדהים ויזואלית, אבל ארוך מדי, מתוח כמו מסטיק ולדעתי ניקרתי בו כמה פעמים. אם היה קצר בחצי שעה, היה יכול להיות יצירת מופת למרות העלילה הגנובה.

Saladin

New member
רוב השבוע כבר מאחורינו.

מה שאומר שאני מרגיש חופשי להשלים פערים בפורום. אבחר 5 סרטים שעולים לי בראש, לאו דווקא הכי טובים אבל כולם מהטובים: 1. הקו האדום (thin red line) - אפשר לומר שזה הסרט שהכי נגע בנימי נפשי. סרט מלחמה אבל ממש לא רק, קצב דרומי איטי, צילומים אקזוטיים מרהיבים ומוזיקה מ-דהימה (האנס זימר). הפסקול של הסרט המחיש וממחיש לי את היותי אורגניזם מותנה ע"י ריאקציות כימיות (ההשפעה של מוזיקה כסוג של כימיה) מכיוון שכל פעם שאני שומע אותו, לא משנה מתי, אני מגיר דמעות כמו כלב פאבלובי טוב. 2. מיסטיק ריבר - סרט ב'סונה של קלינט איסטווד. 3. inception - הסרט הכי טוב שראיתי בשנה האחרון. גם את הפסקול שלו הלחין האנס זימר. 4. אומץ אמיתי - הסרט הכי טוב שראיתי בזמן האחרון - סרט הרפתקאות נחמד ביותר על רקע המערב הפרוע (בערך) של המאה ה-19. 5. אני מסתכל על הרשימה דלעיל וחש כובד עצום, אז let's lighten up - המסיכה/הנסיכה הקסומה/גבעת חלפון, אנא עארף.

HouseAtreides

New member
הזכרת את האנס זימר...

הטראק הבא שלו נמצא אצלי כבר יותר מ- 20 שנה במקום מכובד מאד בפלייליסט: http://www.youtube.com/watch?v=LvdFZN8QRpY&feature=related (ישנה גירסה שאני מעדיף, יותר ארוכה ועם צלילים טיפה שונים) מאד התחברתי למה שאמרת בקשר למוזיקה ודמעות, ואני כבר מכין את Thin Red Line לצפייה בסופ"ש, אחרי מולאן שבו אצפה כנראה היום או מחר..

svety

New member
דווקא סרטים זה הצד החלש שלי

אני פחות טיפוס של סרטים. מניחה ש: מועדון קרב רקוויאם לחלום גבעת חלפון אינה עונה equlibbrium [מקווה שלא פספסתי באיות
] זה מה שעולה לי בראש בשלוף

גם אני6

New member
טוב, תפוז מרד קודם, אבל מה עם

"Se7en"
"American History X"
"The Life of David Gale"
(לא, לא "אמריקן ביוטי")

?
יש כ"כ הרבה חזקים וטובים..

HouseAtreides

New member
"חזקים" הכוונה לדרמות טובות?

יש אינספור. הנה עוד כמה מהראשונות שעולות לי בראש: Mask (עם הזמרת שר כאחת הדמויות הראשיות) Breaking the waves Atonement The English Patient Lost & Delirious Whale Rider Born on 4th of July Legends of the Fall ותודה על ההמלצה על- American History! פספוס ע-נ-ק שעדיין לא ראיתי אותו........ (בכל פעם רציתי וכבר שכחתי ממנו)

גם אני6

New member
"American History X"- סרט מצוין! מצוין.

אבודות והוזות זה סרט קאלט של רובה המוחץ של הקהילה ואני עדיין לא מבינה מה מצאו בו. "הו- הנה אני צוללת לי מהגג..." בסדר. נקסט. יש כל כך הרבה סרטי נושא טובים- דווקא מזה עשו "סרט לסביות"? (או סרט גאווה) בכל אופן- בשאר לא צפיתי("the English"- קראתי, כמובן גם את "Legends") הלכתי לקרוא עליהם:) טנקס נב- לא, לאו דווקא דרמות. פשוט הסרטים שהיו חזקים בעיניי. יש גם קומדיות כאלה.

HouseAtreides

New member
לגבי כל דרמה יש שתי אפשרויות תגובה

הראשונה היא להתחבר, והשניה היא לפטור את העניין ב"ממה הוא/היא בוכה? מה כבר הסיפור? יאללה, נקסט!". ברוב המקרים אני מצליח להתחבר, אבל גם אצלי היו מקרים של "נקסט" על סרט שנחשב טוב. הדוגמא המיידית שאני זוכר היא "היומן" (כך קראו לו בעברית?)..... גם אם לא כולם רואים את זה מייד, יש ל"יומן" מכנה משותף לא קטן עם "אבודות והוזות". בשני המקרים ישנה מישהי שיודעת מצויין להסתדר לבד ואפילו מאושרת עם הבחירות שלה, ואז באים האמא/אבא/אחות השמרנים ומנסים להרוס לילדה שלהם את החיים. בשני המקרים זה גם מצליח להם... אז למה ל"אבודות" התחברתי הרבה יותר מאשר ל"יומן"? אין לי תשובה מספיק טובה, אבל בדבר אחד אני בטוח: הפסיביות של גיבורת "היומן" וההתרפסות שלה בהתמודדות עם המשפחה היא משהו שאין לי שום אפשרות להתחבר אליו. אין שמץ של סיכוי שהייתי נוהג כך בשום מצב, ואני פשוט לא מבין אותה. נקודה. אפילו לרחם עליה לא הצלחתי, מרוב שההתנהגות שלה עוררה בי בוז. גם הגיבורה המקבילה מ"אבודות" שגתה לדעתי כשבחרה לרצות את משפחתה השמרנית, אבל לפחות היא ניסחה במילים ברורות את הסיבות לבחירה שלה, שלא כמו גיבורת "היומן" שמבחינתה ריצוי ההורים היא הבחירה היחידה האפשרית בכל הסיפור. "הו, אמא יקרה, לעולם לא אאכזב אותך יותר משכבר התאכזבת", בסדר, יאללה, נקסט. (אופס, אבל רגע... אם התעצבנתי במהלך הסרט, אולי בעצם כן התחברתי אליו? אחרת הייתי נשאר אדיש לגמרי.... חומר למחשבה
למה "אבודות" עיצבן אותך?)

גם אני6

New member
חח:)../images/Emo39.gif

תגובה נהדרת:) אני לא מספיק מאופסת כרגע לענות באופן מסודרת ובמילים מקושרות:), אבל זה בערך מה שקורה לי בסרטי "חננה- דמעות", אני קוראת לזה. יש סרט קאלט כזה, שלך רוב בנות המין הנשי("היפה", עוד שניה מישהו יכתוב)- "A Walk To Remember"-גאד, מה, למה? בעע.

Saladin

New member
אף פעם לא הבנתי מה ההתלהבות מאמריקה X.

בעיניי הוא סרט די בנאלי (גם מוסכמות דמוקרטיות יכולות להיות בנאליות) שלא מוסיף ולא מחדש כלום על סרטים דוגמת "הנחשול". אני גם לא אוהב את אדוארד נורטון.

StriX Starlight

New member
למה בנאלי בעצם?

לך יש הכרות מוקדמת עם הרקע שבגלל בני נוער משועממים חוברים לקבוצות ניאו נאציות (או לכל קבוצה עבריינית אחרת?) לך יש הכרות מוקדמת עם האיזון החברתי הבעייתי הזה של השתלבות גזעית בשכונה מעורבת? אתה מכיר מקרוב סיפורים של "מנהיגים" כמו קמרון אלכסנדר שרותמים את כל כוח ההשפעה שלהם ויוצרים דברים איומים כמו הD.O.C? לדעתי הסרט הזה נותן הצצה נפלאה לסיפור עצוב ומורכב שמתרחש יום-יום בהרבה מקומות בעולם. עוד תזכורת למה שקצת כריזמה וכוח יכולים ליצור... יכול להיות שיש לך גם קשר לכך שאתה לא מחבב את אדוארד נורטון. זה אחד התפקידים הנפלאים שלו והוא זה עושה את הדמות של דרק לנהדרת כל כך.

למעלה