נצילות המנוע

barrygur

New member
נצילות המנוע

יש לי פיאט דוקאטו מנוע דיזל 2500 (לא טורבו) ואני מעוניין לדעת מהי נצילות המנוע. הנתונים העומדים לרשותי הם: שיחס הדחיסה: הוא 21.5:1 (ז"א נפח הבוכנה לפני הדחיסה הוא 625 סמ"ק ואחרי הדחיסה הוא 29.07 סמ"ק) מה הנצילות של המנוע?!

enigo

New member
??? מה בדיוק אתה רוצה לדעת?

כמה מהאנרגיה האצורה בסולר שאתה שורף הופכת ממש לאנרגיה קינטית/הספק? אפשר אולי לענות לך מה הגבול התאורטי ליעילות במנוע עם יחס דחיסה כזה, אבל זה יהיה נתון חסר משמעות. הדרך היחידה לקבל מספר בעל משמעות היא לחפש את נתון ה"גרם דלק לקילוואט שעה"", אבל אני בספק אם תמצא אחד כזה, וזה לא ממש מעשי להפיק נתון כזה בעצמך (אם אתה ממש מתעקש - קח את האוטו לדינמומטר, תעמיס את המנוע בהספק קבוע ותמדוד צריכת דלק לפרק זמן ארוך מספיק כדי להזניח טעויות חישוב, נגיד רבע שעה). אבל קח בחשבון שהנתון משתנה בהתאם לסל"ד...

barrygur

New member
בדיוק מה שאמרת!

מתוך נתונים על יחסי הדחיסה ניתן לדעת את הנצילות של מחזור דיזל. אני מחפש את הנצילות התיארטית, שמחושבת לפי המחזור התיאורטי. לא נראה לי שיש מקום לשימוש בנתון של הערך הקלורי של דיזל. אגב זה צריכת הדלק הסגולית נמדדת בגרם דלק ל כוח סוס שעה, ולא קילוואט שעה, כמו שאמרת...) בכל מקרה יש בידי את הנתון הזה והוא 185-190 (גרם לכח סוס שעה) אולי זה יעזור לך לתת לי תשובה! תודה רבה!

enigo

New member
שני מדדים מקבילים

השימוש בנתון כח הסוס למדידת הספק הולך ונסוג מפני השימוש בנתון הקילוואט. בכל מקרה, ניתן להמיר בקלות בין אחד לשני - כח סוס הוא 0.736 קילוואט למיטב זכרוני. לגבי שאלתך - מצטער, אין לי כח לחפש את הנוסחאות הרלבנטיות במחברות התרמודינמיקה...
אבל למה לך?

amiram001

New member
אתה יכול להסביר לי על הטבלה הזאת

אני פשוט לומד תרמודינמיקה ורציתי לדעת כמה דברים על הטבלה הנ"ל : 1-מאיפה הבאת אותה ? 2-מה הקשר בין הטבלה הזאת להספק של האוטו שלי ? אם תוכל להסביר קצת יותר על הטבלה כי יש שם דברים לא ברורים כמו : מה זה r?

barrygur

New member
מידע כאן!

תוכל למצוא תשובות למה ששאלת כאן http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/thermo/diesel.html

sc יוגי

New member
נצילות מנוע

מנועי הדיזל החדישים מגיעים לניצולת של 40% מהערך הקלורי של הדלק,כלומר רק חלק זה מנוצל ברכב בכדאי לנסוע ת'כלס.שאר האנרגיה(60%( הולכת לאיבוד במהלך עבודת המנוע בפעולות כגון קירור,חיכוך ומערכות נלוות,חלק גדול מהאנרגיה מבוזבז על היתנגדות אווירודינמיט וחיכוך בין הצמיגים לכביש. בבנזין דרך אגב המצב גרוע יותר ומדובר על 35%

enigo

New member
בטוח?

למיטב ידיעתי נתון הנצילות מתיחס להספק היוצא מהמנוע. כח שאובד בשל חיכוכים במערכת ההינע, בין הצמיג לכביש ובין הרכב לאוויר לא קשורים לנצילות המנוע. לגבי נתוני הניצולת - מכיר נתון זהה למנועי דיזל, אבל נתון של 32% למנועי בנזין - מעניין אם יש נתון אחד נכון ואחד שגוי או שזה הטווח. במנועי מימן, ד"א, מדובר על נתון של 50%.

sc יוגי

New member
צריכת דלק לק"מ דיזל נמוכה

יותר מבנזין על אותו הספק מנוע.

למעלה