נפש משפיעה על הגוף

נפש משפיעה על הגוף

נפש זקנה הורסת תאים בגוף ומזרזת זיקנה.
אז אם בן אדם מתנהג כמו ילד קטן, ינסה לדבר כמו ילד קטן, יש סיכוי שהרגרסיה הזאת בהתנהגות תגרום לשעון הביולוגי של תאי הגוף שלו להאט את תהליך הזיקנה ?

deathcaster

New member
תגובה

"נפש משפיעה על הגוף"- כאן זה פורום חדשות המדע, המשפט הזה אינו מדעי ובוודאי שאינו חדש.

"נפש זקנה הורסת תאים בגוף ומזרזת זיקנה"- אותה התייחסות לכותרת.

"אז אם בן אדם מתנהג כמו ילד קטן, ינסה לדבר כמו ילד קטן, יש סיכוי שהרגרסיה הזאת בהתנהגות תגרום לשעון הביולוגי של תאי הגוף שלו להאט את תהליך הזיקנה ?"- לא, הגוף מזדקן ללא תלות בהתנהגותו של האדם.

בבקשה אל תגיד לי שאתה מאמין לשטויות שעשה אורן זריף בטלוויזיה...

פולספגן

New member
לא בטוח שאתה צודק -

כאשר אתה מאמין שאתה בריא, אז תהיה הרבה יותר בריא מאשר אחד שהוא היפוכונדר, כמובן בהנחה שהגנים שלכם זהים (נניח, אחים תאומים זהים)
מן הסתם, זה יגרור שינוי בזמן תוחלת החיים שלך.

sivan120

New member
אני לא חושבת שאת צודקת

את אומרת שאדם היפוכנדר יהיה פחות בריא מאנשים אחרים, זאת אומרת בריא
פיזית- זה ממש לא נכון- אנשים לוקים בבעיות בגלל גנטיקה, סביבה, לא בגלל
שהם היפוכונדרים.

פולספגן

New member
הגנטיקה היא המרכיב המשמעותי ביותר ולכן תמצאי

מעשנים ושמנים שמגיעים לשיבה טובה, אך עובדה זו לא תהפוך את העישון לבריא.

לכל אדם יש סטיית תקן סביב מה שהגנטיקה "קבעה" לו לחיות והשאלה אם תהיי ברף התחתון של הסקלה, קרי x-stv או ברף העליון x+stv וזה בהתאם לאיכות חייך.

deathcaster

New member
אגב

לא דובר כאן על האמונה הפרטית של אדם בשכנוע עצמי שהוא בריא (שוב הסטת נושא?), דובר על כך שאם אדם מתנהג כמו ילד (כמו השטות שעשה זריף) הוא יהיה בריא יותר.

רציתי לקבל קישור על מה שעשה זריף

כי הגעתי למחשבה הזאת בעצמי לבד שאמרתי לעצמי שאם נפש משפיעה על הגוף דרך מערכת חיסונית למשל, אז ייתכן שאם אתנהג כמו ילד קטן, אדבר כמו ילד, אז החוויה העצמית שבחרתי לחוות את עצמי כילד תגרום לתאי הגוף שלי להאריך את הטלומר, להאט את קצב חלוקת התאים, ולעשות לתאי הגוף רגרסיה. וזה מצליח לי ! העור שלי נראה צעיר יותר !

פולספגן

New member
אין לי מושג מה עשה זריף, אך אם אדם מתנהג כילד

זה אומר שהוא יהיה פעיל כמו ילד וידוע לכל שפעילות משפרת את הבריאות ומאריכה חיים (בתנאי כמובן שלא מגזימים ועושים נזק יותר מאשר תועלת).

בנוסף, יהיה לו שמחת חיים של ילד ואושר גם מאריך חיים.

deathcaster

New member
תגובה

כעת תגובתך הרבה יותר MAKES SENSE מקודמתה ולכך אני יכול להסכים

אגב: מה שזריף עשה זה להתלבש כמו תינוק, למצוץ מוצץ ולשתות חלב מבקבוק ולעשות רעשים של תינוק.

באיזה ערוץ זה היה ?

ומסקרן אותי עוד משהו, כנראה זה שייך לפסיכולוגיה, אבל אולי לכם יש מושג גם בזה. איך קוראים להתאהבות חזקה (לא מינית) בבריג'יט ברדו בתמונות שהיא עד גיל 40 (נראה לי), היא כל כך יפה, היא מדהימה אותי בכל פעם שאני רואה אותה בתמונות, רשמתי לה, המוח שלי כנראה עושה ליופי המיוחד שלה אידיאליזציה ליופי שלה שגורם למוח שלי להפעיל את איזורי המוח שאחראי לתחושת האושר וההנאה וההתלהבות.
איך קוראים לזה בשם המקצועי של זה ? והאם תוכלו לתת לי מילות חיפוש שאוכל לקרוא על זה ?

deathcaster

New member
תגובה

אם הייתי זוכר באיזה ערוץ זה היה... הייתי כבר מחפש קישור לזה

זה היה משהו שמאשש את זה

שאם בן אדם מתאמץ להתלהב ולהרגיש מאושר כמו ילד/ה אז תהיה לזה השפעה על השעון הביולוגי של תאי הגוף (הצערת העור אולי אפילו האטת חלוקת התאים או הארכת הטלומרז) ?

כתבת שראית את אורן זריף מתנהג כמו ילד

כדי להראות משהו. השאלה מה הוא הראה בזה ? מה הוא רצה להראות במה שהוא עשה ?

למעלה