נפש דואכת

Doctor Trance

New member
נפש דואכת

היי, שמי דימה ואני מרגיש נורא בודד ואני מאוד רוצה לשתף. כל כך הרבה קורה בחיים שלי כרגע שאני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל לספר: אני חייל משוחרר מזה כשלושה חודשים. אני גר בדרום ועובד בת"א בתחום המחשבים. כשנתיים לפני הצבא, חוויתי משבר מאוד קשה שריסק אותי לגמרי ואת תוצאותיו אני מרגיש עד היום. כשהתגייסתי הצלחתי להעמיד את עצמי על הרגליים אולם בשנה האחרונה של השירות הרגשתי שלמרות השיפור המאוד משמעותי שהישגתי לבד אני חייב עזרה מקצועית - אז ניגשתי לקב"ן. בחירה זו הייתי הבחירה הטובה ביותר שעשיתי בחיי וטופלתי ע"י פסיכולוגית ופסיכיאטרית במשך שנה. במהך הטיפול חל שיפור משמעותי מאוד במצבי אולם היציאה לאזרחות וההתמודדות מול כל הדברים הכי קשים עבורי הביאו אותי למצב של כמעט קריסה מוחלטת. הבעיות שאני מתמודד איתן (על קצה המזלג, בלשון המעטה): 1. הורים נוקשים מאוד שלא מסוגלים (ואף לא מקרינים רצון) להבין את מצבי. 2. בדידות (אני טיפוס מאוד חברתי ויש לי מקבץ חברים טובים אולם אני לא מרגיש את הקרבה שאני זקוק לה) 3. חוסר יכולת להרגיש (הכוונה היא שקיימת אצלי אטימות/עמימות לגבי כמעט כל תחום בחיים. אני מניח שזהו מנגנון הגנה שפיתחתי מפני התמודדות מול כל הדברים הקשים לי). 4. חוסר החלטיות ופרפקציוניזם. 5. חשיבה אנליטית מעמיקה ביותר, פילוסופית ופסימית (התחברתי מאוד לניטשה וארתור שופנהאואר ועם הרגשותיהם ודעותיהם הפסימיות על העולם). 6. חוסר היכולת להשתחרר, להירגע ו"לזרום עם הרגע". 7. אני אדם מאוד סגור שבזמנים קשים נסגר עוד יותר (למרות שמאוד חשובה לי חברה אנושית חמה ואוהבת סביבי) אני חייב לצאת מבית הורי בהקדם מכיוון שאני סובל שם מאוד, אולם אני לא מסוגל למצוא לעצמי פתרון בגלל שכל האפשרויות (להשכיר דירה/טיול/לימודים) נראות לי דיכאוניות ושחורות (למרות שאני יודע שאין זה נכון, אני לא מסוגל להרגיש כך) אני מרגיש שהנפש שלי דואכת ומאוד "כואב לי הלב". איני יודע מה לעשות וככל שהזמן עובר אני דואך יותר ויותר. אודה לכם מאוד אם תוכלו לייעץ לי מכיוון שהלכתי לאיבוד. נ.ב. - אני חייב לציין שבסופ"ש ביליתי באילת וההפסקה הזו נתנה לי כוח (שלצערי אני מרגיש שאוזל מהר) לפנות לפורום זה ולהתייעץ.

fighter21

New member
גיסנו

הכי טוב תמצא בחורה טובה שתיתן לך אנרגיות חדשות.. כל השאר יש לך כבר.

moon rise

New member
דווקא הזדהיתי מאוד עם ההודעה של דימה

וfighter שעשע אותי :)

yonadavg

New member
המשכיות בטיפול

שלום דימה. האם לקראת סיום השירות שוחחתם במסגרת הטיפול על היציאה לאזרחות? האם התכוננתם לקראתה? האם זה היה מצבך בסיום השירות או שהופיע זמן מה אחרי השחרור? האם הפסיכיאטרית הנחתה אותך לטיפול המשך ומעקב במידה ואתה נוטל תרופות? כיוון שאתה מגדיר את הפנייה לטיפול כצעד חיובי, האם לא כדאי שתמצא עבורך מסגרת טיפולית בה תוכל להמשיך את התהליך? שינוי כה משמעותי כמו יציאה לאזרחות הוא קשה עבור כל אחד וסביר להניח שגם עבורך - בשל החלקים שאתה כבר מכיר בעצמך ואותם אתה מתאר כאן.

Doctor Trance

New member
תגובה

ראשית אני חייב להודות ש-fighter21 אמר משהו מאוד נכון - אני חייב בחורה שתהיה קרובה אלי, ולמרות זאת זה לא באמת פותר את הבעיות, זה אולי מקל עליהן. לגבי הטיפול, וודאי שדנו ביציאה לאזרחות ואף יצאתי מהצבא עם אספקה נכבדת של התורופות שלי. בסופו של דבר, התרופות נגמרו ואני לא בשלב שבו אני יכול להרשות לעצמי לשלם 400 שקל לפגישות והביקור באחת ממרפאות בריאות הנפש הציבוריות (הממומנות מהמדינה) גרם לי להבין שזה ממש לא המקום שאני רוצה להיות מטופל בו. תראו, אני חפרתי בתוך עצמי כל כך הרבה שאני מסוגל להביא לכם את המסקנה הסופית - אני מפחד לעשות שינויים. יש בי את כל היכולת לקום ולשנות הכל בחיי. אני רק בן 21 ואני ממש לא צריך לעבור תקופות קשות כאלו ותחושות כואבות כאלו. אני צריך להתמקד בלהינות, לראות ולהתנסות כמה שיותר בכל הדברים שיש לעולם להציאה. אז אם אני יודע את כל זה, למה אני לא עושה כלום? מכיוון שאני מרגיש מאוד לבד. אני טיפוס שצריך ומסוגל לשחות הרבה מאוד זמן (יותר מידי) בתוך הסיר עד שנהיה לי חם מידי ואז אני יוצא ומשנה. אין לי אנשים בחיי שאני יכול להיעזר בהם ולשאוב מהם כח בכדי לצאת. אני "מרובע" ו"מקובע" מידי וכך גם כל הסובבים אותי. מה אוכל לעשות?

moon rise

New member
להקיף את עצמך באנשים שהם שונים

אנשים תוססים, שלוקחים את החיים בקלות ובכיף וללמוד מהם למצוא את החברים האלה להשקיע בחיזוק קשרים להתנדב- זה נותן הרגשה טובה בלב, לעבוד עם ילדים השחרור מהשירות בהחלט חוויה שמעלה הרבה תהיות ותסכול- זה הזמן למצוא את עצמך, לכוון את עצמך לחיים עצמאיים וזה קשה והחיים בארץ בהחלט לא קלים. אבל לאט לאט כל פעם שינוי קטן, צעד קטן דברים מסתדרים ולטובה

fighter21

New member
אהלן

קודם כל, אני שמח שהסכמת למה שאמרתי, וואלה בחורה תעשה לך טוב, ועוד יותר מזה, אני מאמין שאתה גם תעשה לה טוב שאתה איתה כי אתה נשמע בחור טוב. לגבי שינויים, שמע זה טבע האדם לפחד משינויים, יש כאלה שיותר חרדתיים ויש כאלה שפחות, אתה כנראה בקיצוניות של החרדה. מה שכדאי שתעשה, כמו שמישהו פה הזכיר, זה לבנות צעדים לאט לאט. לסמן מטרות קרובות, להנות מהדברים הקטנים של החיים וזה עובד בכל תחום! כל דבר תנסה, תגיד לעצמך מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות.. תהיה מוכן לקבל "כשלונות", דע לך שניסיון של אדם זה סך כל ה"כשלונות" שלו.. ותדע חכם, כמו שאתה נשמע, ללמוד מהם. "כשלון" לא עוצר אותך, הוא רק גורם לך לחשוב איך ללמוד ממנו ולשפר להבא. ועוד משהו חשוב, אתה תוכל ללכת לאלף פסיכולוגים, ולקחת אלף כדורים אבל בסופן של דבר רק אתה תוכל למצוא את האמת הפנימית שלך, את ה"אני" שלך וללכת איתו- עד הסוף, לכיוון האושר שאתה רוצה בו.

למעלה