נפקדות ממילואים

lenny7

New member
נפקדות ממילואים

שלום לכולם יש לי שאלה- מה קורה במקרה ומגיע לי צו מילואים ואני פשוט לא מגיע? מהו העונש הצפוי לי? והאם יש החמרה בעונש עם מדובר בצו8? אני באמת רוצה לשרת במילואים,אך המצב (אני לא הולך להיכנס לזה עכשיו)באמת לא מאפשר לי,ולא תמיד המפקדים יפי נפש ומתחשבים(בלשון המעטה). תודה על התשובות.

vinney

Well-known member
מי שמחליט זה אותם המפקדים

אלא אם כן תגיע למצב של עריקות, ואז אתה עלול להסתבך עם בית דין צבאי (שהרשעה בו גוררת רישום פלילי, זה לשאלה ששאלת בפורום אחר. כן, זה משפיע.).

vinney

Well-known member
כן

הרשעה בבית דין צבאי על עריקות גוררת רישום פלילי

s h a n t i 1 7

New member
תראה

נפקדות ראשונה זה בד"כ מחבוש על תנאי.. אל תגיע לעריקות. ביום ה 13 תלך להישפט.. אבל בתכלס בצו 8 זה כן חמור.. אני מבין את זה שקשה. ואני חושב שאולי תנסה לדבר עם הקצינת קישור .. לה יש מילה עם המ"פ בד"כ.. בהצלחה../images/Emo9.gif

צו 8

זה כמו מלחמה (לפעמים לא כמו) ולכן אם אני לא טועה, מי שלא מתייצב לצו 8 זה מתפרש כמו בגידה במדינה בזמן חירום. תשמע אני לומד בטכניון ואם ייתנו לי צו מילואים ל-21 יום אני אשקול את צעדיי, זה בעצם אומר חיסול סימסטראלי

nadavkrv

New member
לא יודע אם זה מתפרש בתור...

בגידה במדינה אבל זה יותר חמור מאשר נפקדות או עריקות במצב רגיל. למשל במלחמה שהייתי גייסו את כל הפלוגה שלי בצו חירום(ואח"כ דאגו להביא לנו צווי 8 רישמיים יותר) והיה אחד שהחליט לא לבוא אז הוא נשפט לכלא צבאי(לא זוכר את חומרת העונש אבל העונש היה די חמור). בד"כ אין לי בעיה לעשות מילואים ואני בא בעיקר בשביל החבר'ה והצחוקים ועוד, אבל למילואים האחרונים נקראתי ל-18 ימים וזה פגע בי די קשה מבחינת הלימודים(מדעי המחשב), וחשבתי הרבה איך להתחמק...מה לעשות...(בסוף לא התחמקתי).

אני מבין אותך לגמרי

גם אני מחפש לפעמים איך להתחמק, או יותר נכון, איך להשתחרר ממילואים מסיבות לימודים

Kung Lao

New member
נפקדות מיל'

קשה להעריך איזה עונש יקבל נפקד או עריק ממיל'. אצלי בגדוד מעטים היו המקרים בהם חייל שהיה נפקד לא נכנס לכלא. על צו 8 על אחת כמה וכמה המג"ד שולח ישר למפקד האוגדה. ככלל תמיד ניסו לפתור את כל הבעיות טרום המיל' וב99% מהמקרים ככה היה וכל הצדדים הגיעו להסכמה אבל מבחינת המג"ד חייל שלוקח את החוק לידיים צריך להענש במלוא חומרת הדין. מנגד, יש יחידות שמאוד מקלות בכל הנושא ונותנות ענישה מזערית. להגיד מה יותר טוב אני לא יודע מה שכן אני יכול להגיד שלדעתי, נפקדות מצו 8 זו בגידה במדינה. ואם הורה ל 7 ילדים בעל עסק פרטי יכול לעזוב הכל ולהגיע לצו 8 כדי להגן על הבית אז תסלח לי אבל הלימודים שלך זה ממש מינורי לעומת זאת ולא שאני מזלזל בלימודים. לגבי צו רגיל זה משהו אחר; וכאן באמת יש מקום להתחשב מאוד בסטודנטים ועובדתית אצלי בגדוד לא הייתה פעם אחת בה סטודנט נאלץ להיות נפקד- יש התחשבות מקסימלית בסטודנטים. אני בטוח שבפני כל ק. שיפוט שיגיע אליו נפקד או עריק מצו 8 תהייה החמרה בעונש.

למעלה