נפל לי האסימון

A r j u n a

New member
נו.. מה אני אעשה אתך ארדן?

ראשית תודה על ההזמנה לעוגת קרם, אני חושב שאני אענה לה בחיוב, אבל עוד לא, עוד קצת. שנית, זה שדברי מזכירים לך משהו - עדיין לא אומר שיש כל קשר בין דברי לבין מה שהם מזכירים לך... ההקשר שלך בלבד. וכפי שכבר רשמתי לך ולא פעם, דוגמאות יפות אך לא מוכיחות דבר. הבה נתחיל מהסוף - יש במדינת ישראל כ- 7 מליון אזרחים, ועוד כ- 0.5 מליון תושבים לא רשומים. כ"א מהם נולד בחושד מסויים. יש 12 מזלות, פתח אתה את מדור האסטרולוגיה בעיתון וקרא להנאתך: "מחר תפגשי את בחיר ליבך!" - הוא נוסח נדיר אך בכל זאת אפשרי, שכיח הרבה יותר: "מחר יקרה לך משהו מיוחד" או "בעיה שתתעורר בעבודה תעיב על מצב רוחך". ובכן, נעגל ל- 6 מליון (לצורך החישוב בלבד) חלקי 12 = 0.5 מליון בניא דם יחוו בעיות בעבודה? אם הייתי רון קאופמן, הייתי אומר לך: "תעשה לי טובה, מה זה השטויות האלה?!" אסטרולוגיה עובדת בצורה שונה לגמרי מכפי שהיית אפילו מסוגל לנחש. אבל בטח לא כפי שהיא מופיעה בעיצתון. וכתבתי מספיק כתבות תחקיר על אסטרולוגים ושאר ירקות מהסוג המיסטי והידעוני כדי לדעת על מה אני מדבר. והסיבה שניגשתי לכתוב כל אותן כתבות היתה רצוני העז לדעת - איך זה עובד באמת, לא איך שהם טוענים שזה עובד, כי רובם כלל לא מסכימים בינם לבין עצמם. אם תרצה, בעתיד, כנראה יחד עם עוגת הקרם - נגלה לך איך. ואני מבטיח לך שהתשובה הרבה יותר פשוטה ממה שאתה משער, ויחד עם זאת לאו דווקא קלה לביצוע. מי שמחפש רוחניות לא צריך לוותר על הטכנולוגיה לגמרי. גם אם היה רוצה, כנראה שלא היה יכול. הבעיה היום עם האנשים שהם מפונקים מדי. פעם היה שורד רק תינוק אחד מ- 7 להגיע לבגרות 18. ותוחלת החיים הממוצעת היתה מגיעה עד ל- 45. היום 1 מכל 100 תינוקות לא מגיע לבגרות ותוחלת החיים הממוצעת נעה סביב 70 בלי טכנולוגיה, הבנאדם הממוצע יחלה וימות תוך זמן קצר. בעבר התהליך היה של ברירה טבעית, המרכז האינסטינקטיבי היה חזק, כי מי שהיה בו מרכז אינסטינקטיבי חלש פשוט לא היה שורד. לכן אני גם לא מציע לאף אחד "לחזור לטבע", אבל להתרחק ממוקדים תעשייתיים או עירוניים ומהשאון של בני האדם - הוא תנאי הכרחי **לרוב** מי שרוצה להתעורר. יש יחידי סגולה שיש להם תכונות אישיות מספיקות להתעורר גם בהמולת ההמון, אבל אלו הם מיעוט, רבים יותר הם המעונינים להתעורר ואינם יכולים בגלל הסביבה וחיי היומיום אליהם הם כבולים. אכן אם תבודד אותם לסדנה במדבר הם יתעוררו, הבעיה היא שכשהם יחזרו מהחופשה בחזרה לעבודה וללימודים - הם יחזרו גם לישון. אולי לא מיד, אולי לא לגמרי, ואולי לא באותה הרמה, אבל בהחלט יחזרו לישון. ויש כמובן קאוביים של סופשבוע, שחושבים שהקדשת סופ"ש לפעילות המועדפת עליהם - יביא להתעוררותם. אם נמשיל רגע את העניין לספורט - רוב פציעות הספורט מתרחשות בקרב לוחמי סופ"ש שכאלו (שוב הדוגמה באה להמחיש ולא להוכיח דבר). יש צורך בקיוםהרגל יומיומי כדי להגיע להשיגים וכן כדי לשמור עליהם. קידה וברכה

RainBird

New member
וגם בעבר ידידי היו נביאי שקר כמו שכיום יש נביאי אמת. אין בעיה כי תבחון את כישורי. וזה שאמירה שלך מזכירה לי משהו זה אומר שיש קשר, מנטלי שלי לזה, אולי יש עוד קשר עובדתי ואולי אין, במקרה זה אני מרגיש שיש.

gwizard

New member
המממ

"בעידן הנוכחי - עידן קאלי" ואני לתומי חשבתי שאנו בעידן הדלי. איך בדיוק האם הקדושה והנערצת קשורה לכך ? "מי שרוצה לזכות בהארה - צריך להתנתק קצת (על בסיס קבוע) מחיי העיר והטכנולוגיה." אני לא מסכים. הארה זה הקולמינציה של תהליך פנימי של יושר והבנה מול העצמי. ניתן לעשות זאת באותה מידה גם בכפר וגם בעיר - הכל תלוי בך. מהי האמת ?

A r j u n a

New member
בא נראה אם תבין

תראה, יש בעלי חיים המסוגלים לשרוד רק בסביבה מסוימת. הפנדה נכחדה והגורילה האפריקאית בדרך. זה לא אומר שאין יותר דובים או קופי אדם בעולם, אלו שישרדו יעשו כן בזכות יכולתם להתאים עצמם לסביבה המשתנה, כפי שהראקון הפך מחיית פרא לנובר בפחי אשפה העירוניים. הנקודה היא בדיוק זו. הראקון המודרני נראה דומה להפליא לראקון של לפני מאה, אבל אופיו והפסיכולוגיה שלו כבר שונים. האדם המודע הנו חיה נכחדת. תנאי השטח גרמו לו להכחד. כדי להתקיים הוא זקוק לסביבת מחיה שאיננה זמינה עוד בנמצא. האדם שאתה רואה מסביבך, דומה לאדם המודע, אבל רק דמיון חיצוני ותו לא. זה שאתה תקרא לסוסיתא מכונית ותמכור אותה בתור מכונית - עדיין לא הופך אותה לכזו. גם אם ימצאו הטפשים שירכשו אותה במיטב כספם. כנ"ל לגבי חוויה. על אותו משקל יש מכונות שנוסעות כמה קילומטרים ואז נכבות, זהו בשביתה עד שהן יתקררו או ירגעו או כד'. צריך להבין שזה מצב לא תקין. להיות ער או מואר בישוב אורבני, כמעט בלתי ניתן להשגה ועוד פחות מכך לשימור. אז מה התועלת שמישהו הגיע להארה וכמה דקות אח"כ שקע שוב בשינה? רשמתי לך כבר, שאני מכבד את דעותיך. ואני מכבד את זכותך להחזיק בהן. אך בין זה לבין להסכים עמן, הדרך עוד ארוכה. אין פסול לכבד דעותיו של אדם. שכן לכל אדם דעות. כנראה שבמיוחד לאור העובדה שדעות מעולם לא ענינו אותי. לך דעותיך שלך, לאחר דעותיו שלו. מה זה משנה? אילו הייתי מקבל אותן או מסכים להן, הייתי צריך לא לקבל ולהסכים לדעותיו של אחר. לכן אני בוחר לכבד את דעותיך בכך שאני מסכים זה בסדר שאתה מחזיק בהן... ותו לא וזה שלדעתך דבר מה הנו אפשרי - עדין לא הופך אותו לאפשרי הלכה למעשה. משנה - כפי שהבנת לבסוף - מהי האמת. האמת איננה דעה כי אם ידיעה. היא איננה מבוססת על חישוב שכלי, רגשי או אחר, או על קולמינציה של חישובים או דעות. האמת היא האמת והיא איננה חייבת הסבר לאיש אודות מהותה. כשתרצה לחוות אותה, תצטרך לשים את דעותיך בצד. כשתרצה לחוות אותה - אשמח לעזור לך ותו לא.

gwizard

New member
אויש

כל כך הרבה מילים ולא ענית לי על מה ששאלתי. חבל.

A r j u n a

New member
../images/Emo3.gif דווקא עניתי לך, זה שלא הבנת את תשובתי

לא אומר שלא עניתי, אלא רק שאתה לא הבנת

gwizard

New member
אין שום בעיה

אני המצאתי את שיטת כישוף הפנטאגרם מבלי שום ספרים (כי לא היו לי בזמנו), מבלי אינטרנט (כי לא היה לי בזמנו) ומבלי עזרה אלוהית (כי לא הכרתי אז). עד היום לדעתי השיטה הכי קצרה והכי פשוטה שיש לבצע כישוף ללא שום כלי עזר למעט דף ועפרון. אז אולי זו לא מסורת, אבל אני תמיד יכול להתחיל איזו כת חביבה

A r j u n a

New member
באמת אין בעיה עם זה ../images/Emo13.gif

אלא שצר לי לבשר לך שלא אתה המצאת את השיטה
כישוף באמצעות סמלים הנו אחת מצורות הכשפים העתיקות ביותר ונקרא במסורת ההינדית, כמו גם הטיבטית - ינטרה יש ינטרות שונות, מהן עבר גם לבודהיזם הטיבטי. גם בכישוף הסיני והיפני - מבצעים כישוף באמצעות רישום סמלים פיקטוגרפיים. כעת אשאל אותך שאלה: האם אתה רוצה להתגאות בדבר מה שעשית כביכול או שמא תעדיף לגלות דבר מה אחר, חשוב בהרבה אודות עצמך? אם תהפוך הצהרתך לשאלה - תוכל לקבל עליה גם תשובה. הו אז תוכל לגלות ולדעת מהיכן קיבלת את הידע...

RainBird

New member
השוואה- כישוף לעוגה אלון המציא עוגה. הוא לא המציא את העוגה כקונספט, הוא המציא מתכון טעים להפליא וקל להכנה. אתה מדבר על כשפים עם סמלים, כשפים עם סמלים הולכים כמו עוגה וקמח. לפעמים הכרחי אבל אפשר להימנע כשצריך (עוגות ללא גלוטן קיימות בשוק) אותו דבר זה שיטות מדיטציה, בסופו של דבר הריק אופף את כולם, הדרך יכולה להיות מאוד מגוונת.

A r j u n a

New member
בלי להעליב

יש בשוק הרבה עוגות. ויש אנשים שלוקחים תבנית ויוצקים לתוכה קרם סרטנים וקוראים לזה עוגה. ויש היוצקים לתוכה יוגורט ופירות יבשים ומקפיאים וקוראים לזה עוגה השאלה אם זו עוגה או לא איננה רלוונטית השאלה אם ימצא מי שיהיה מוכן לקנות את זה בתור עוגה וכאלה יש למכביר עדיין, לקרוא לזה עוגה במובן המסורתי? לא ולא! אם תרצה לטעום עוגה כמו שצריך ולא איזשהו מתכון פוסט מודרניסטי, אתה מוזמן כנ"ל לגבי האמת - אחרי שטועמים יודעים. ולבסוף לגבי השוואות ודוגמאות וגמה איננה מוכיחה דבר כל יכולתה היא להדגים זכור זאת ולא תיפול בפח שאתה טומן לעצמך בדוגמאותיך שלך

RainBird

New member
למה אתה נצמד למובן המסורתי? קרם סרטנים זה טוב, יוגורט ופירות יבשים זה טוב. זה נשמע לי שאתה שופט לפני שבכלל טעמת. המודרנה נתנה המון לדעתי בכל צדדי החיים, וגם הפוסט מודרנה. טעמת? כי אני מרגיש שלא. אני מרגיש שאתה מסתחרר בסחרחרת מחשבת הקאלי-יוגה ונופל בפח שעצמך טמנת במסגרת האמונה שלך. ובנימה זאת, אני מזמין אותך בליל קיץ קרוב לטעום מרקיז אוכמניות ושוקולד אקוודורי שהמצאתי. ההזמנה אמיתית ואם אתה מעוניין בה אתה יכול לפנות אלי במסרים ../images/Emo13.gif

gwizard

New member
אין שום בעיה

בוודאי שכן ! אם אני פיתחתי את השיטה לבדי ללא שום עזרה, בין אם פנימית או חיצונית, אז אני המצאתי אותה. זה שיש עוד אנשים שהגיעו לאותם התובנות כמוני לא אומר שום דבר עלי. גם אני וגם הם המציאו את השיטה והאחד לא גורע מן השני.

A r j u n a

New member
טוב

אתה מפספס את הנקודה אבל החוק קובע שאני מנוע מלהראותה לך. אם תבין - אשמח להסביר. אם לא - אז תהנה מהבנותיך הנוכחיות. קידה וברכה

dharmax

New member
->

הוודות...תלוי איך מסתכלים על זה. יש השקפה שאומרת שהרישים הקדמונים פשוט התבוננו ביקום ו"שרו" את אשר ראו, וכך נוצרו הודות הראשונות. השקפה אחרת אומרת שהם האזינו בעצם לאישוורה (נדמה לי שפטנג'לי אומר שהוא המורה של הקדמונים, ובו גרעין כל ידע). אני בכוונה מזכיר את זה כהבדלי השקפות - אולי ברמה יותר מילולית מכל רמה אחרת.... ברכות

MashMaz

New member
עצוב לי מאוד לשמוע אותך

עצוב לי לשמוע שמישהו כותב דברים כאלו על עצמו. את ניראית לי בחורה מאוד רגישה ואינטליגנטית וחבל שהדברים שכתבת זה משאת חושבת על עצמך. באמת, כולם חיים בשגרה היומיומית. כולם מרוצים מהחיים שלהם? ממש לא. בד"כ אנשים "זוכים" בהרבה חברים בגלל שהם צריכים את כמות החברים הזאת -ואם לך אין, זה אומר שיותר טוב לך לבד, שזה בסדר. תגידי תודה שיש לך את השגרה היומית שלך ולא את השגרה היומית של הומלס בסיביר. תתחילי להעריך את עצמך ואת החיים שלך, תתאהבי, תשמעי מוזיקה, והעיקר תהיהי אופטימית - כי הדברים שכתבת רק ירעו את מצבך ויגרמו לך לשנוא את עצמך עוד יותר.

למעלה