נפל לי האסימון

נפל לי האסימון

תודה לאלוהים! זה קרה אחרי כל כך הרבה סבל וייסורים וחיים בתוך פלונטר אינסופי. אחרי שמישהו נוסף (מתוך כל כך הרבה קשרים שהרסתי מתוך בורות וחוסר מודעות לכך שזה בגללי) שבא לנטוש אותי סוף סוף טרח להסביר לי מדוע הוא עושה זאת: בגלל שאני אדם שיטחי, חסר רגש, אינטרסנט רואה באנשים רק מטרה וכלי לסיפוק הצרכים האישיים שלהם. והכי כואב זה שאני כבר לא יכולה לשקר לעצמי יותר בעניין הזה - ואני מודה שהוא צדק (הרגשתי שזו האמת). אפשר לומר שממש הרגשתי שנפל לי האסימון באותו הרגע - אני לא מצליחה לשמור על קשרים עם בני אדם לטווח הארוך, וגם לא לקצר וזאת בשל חוסר הרגישות שלי כלפי הסביבה. זה גם מחבר לי הרבה חלקים בפאזל כישלון יצירת קשרים חברתיים! אף פעם לא היה לי באמת אכפת מה אחרים מרגישים ( רע להם, כואב, עצוב, נעים, מציק, טוב...) חשבתי שאני יודעת מה זה רגש , עד שפקחתי עיניים וגיליתי צד נוסף באישיות שלי שלא הייתי מודעת לקיומו (לא סתם כל תהליך ההכרה והצלילה פנימה - בין התהליכים הכואבים שיכולים להיות). היחס שלי לאנשים הוא כל כך אלניטי וביקורתי ואני עדיין מרגישה שאין לי שמץ של מושג איך זה להרגיש משהו בתוך עצמי... או להזדהות רגשית עם אדם או להעניק לו יחס של אכפתיות וחיבה. גם עכשיו החיים שלי מתנהלים בצורה די שגרתית - לימודים\ עבודה\שינה (ימי חול), ניקיון\אינטרנט\ טלויזיה (סופ"ש) -ו זהו!
והאמת כל יום זה אותו התקליט. העניין הוא שאני לא מרגישה שאני צריכה להשתנות - אני פשוט יודעת את זה! לא יודעת איך להסביר, אבל יש כאן משהו מסריח בשגרה הזאת. אני לא מסוגלת שלא לקשר את זה לרגש. הרבה פעמים אני בוכה ואני על כך שאני צריכה לעשות משהו עם התחושה הזאת, למלא את הריקנות במשהו שחסר לי. לפחות עכשיו הוקל לי אחרי שהבנתי את פשר ההתרחקות של אנשים ממני - יש בהם משהו חי ופועם שחסר בי, יש להם - לב!
אני בנאדם קר וחסר רגישות (לפעמים אפילו אכזר). וזה לא עוזר להתחיל לחבב אחרים או לעניק להם מעצמי - כי זה לא בא לי בנוח, בטבעי, גם אחרי שאני עושה זאת - אני מרגישה לא אני עצמי. נכון, אז למדתי כל החיים להיות לבד. אין לי אף אחד לדבר אליו (אני מתכוונת דברים שלא מספרים לכל אחד או אפילו לחברה' מהעבודה או ללימודים). הפורום זה המקום היחדי (
) בו אני שופכת את הדברים בצורה כזאת, זה אכן נותן פורקן מסויים (אמנם בצורה הכי שטחית ווירטואלית שיש - אבל לפחות משהו...), וזה לא משנה כמה אני אנסה לשכע את עצמי שבאמת קיים עבורי כאן המקום הכי בטוח ולא ביקורתי (וזאת הסיבה למה אנשים רבים כל כך נוהרים אל הפורומים בעת מצוקה), אבל איפשהו בתוך תוכי.... זה מהווה גם סוג של בריחה ואי התמודדות עם עצמי ועם המציאות. אז עכשיו אחרי שברור לי ( בצורה הכי מעורפלת שיש) למה אין לי חברים (אפילו חבר\ה אמיתית אחת) ולמה אני מוצאת את עצמי תמיד בצד, חוץ מדמעות, אני לא מצליחה להגיע לנקודה המרכזית כלשהי... כנראה יש משהו ממכר בכל הסבל והכאב הזה שאדם מביא על עצמו, אחת הסיבות שאני יכולה לעלות על דעתי היא שישנם אנשים אשר יכולים ללמוד את שיעורי החיים רק בדרך הכי קשה שיכולה להיות (כי מי שלא יודע ללמוד מטוב - ילמד מרע).. .. האם זה נשמע הגיוני שבאדם יכאיב לעצמו נפשית בצורה הכי מתעללת שיש ?! כלומר בגלל שהוא לא יודע להרגיש שום דבר אחר (והרי הוא חייב להרגיש מ-ש-ה-ו ) אז ברירת המחדל המתבקשת היא - סבל וייסורים! בינתיים לא מצאתי שום הסבר אפשרי הגיוני אחר שיוכל לתת סיבה למה אני מביאה את עצמי את כל הדברים השליליים כמו התעללויות, השפלות, התרחקות של אנשים ותחושות נחיתות הללו (מעגל שחוזר על עצמו באופן קבוע) ומה הסבל משרת אצלי.- את הרגש!!! הגיוני, לא?

../images/Emo24.gif את כנראה בדרך הנכונה

אבל במקום ליסר את עצמך, עשי את הדברים הנכונים. את אינטליגנטית במידה מספקת לנווט את עצמך אליהם.

נהראש

New member
הדרך היחידה

להשתחרר מהסבל היא דרך תרגול קבוע המבוסס על לימוד שאותו יש לקבל מאדם אחר. ללא לימוד מסודר ותרגול קבוע את תמשיכי לנדוד במעגלים סגורים ולחזור לאותן נקודות שוב ושוב. תרגול תרגול תרגול, אין אפשרות אחרת. בהצלחה

טיפול פסיכולוגי זה טוב

וזה יכול להקל עלייך ולעזור לך לרכוש ראיה ברורה יותר. אבל, יכול לעזור לך גם תרגול שאותו תוכלי ליישם בכל יום ויום, בכל רגע ורגע, ושיחדור עמוק יותר ממה שטיפול חודר. זה פורום מדיטציה, אז סביר שכשמפנים אותך לתרגול, מתכוונים לתרגול מדיטציה. אם יש לך עניין בזה תקבלי בוודאי הרבה המלצות מהחברים פה, כל אחד לפי הדרך הטובה בעיניו. בכל אופן, אני מציעה לך לקרוא את "כשהדברים מתפרקים", ספר של פמה צ'ודרון, שנראה לי שיוכל לתת לך כמה כיוונים שיסייעו בסוג הקשיים שיש לך כרגע. אני שמה לב שאת עסוקה מאוד ב"מה את", איזה מין בנאדם את, ומצמידה לעצמך תוויות והגדרות. אני די בטוחה שזה לא טוב, ואני לא בטוחה שהתוויות שלך נכונות. קר? חסר לב? חסר רגשות? זה נשמע לי כמו הדמות של ה"רע" מאיזו סדרת ילדים. אפילו גרגמל לא כזה רע. את מרגישה לפעמים כמיהה? אכזבה? קנאה? הנאה? בוודאי שיש לך רגשות. את כל הבלגן שמסביב, לגבי איכות הרגשות שלך, הציפיות שלך מהם, תפקידם בחייך, מה הם אומרים עלייך וכו' - את כל זה צריך להתחיל לחקור ובעת הצורך לפרק. נשמע לי שאת בדיוק בתהליך הזה. ודבר אחרון: זה שלא מספיק אכפת לך מאחרים זה לא בגלל שאת רעה. זה בגלל שאת לא מספיק פנויה לזה. אני יכולה לומר לך שכשלי יש "סרט", הדבר האחרון שאני פנויה אליו זה האנשים מסביבי. מאוד קשה לי לראות אותם ברגעים שבהם אני מוטרדת. כשמתפנה קצת מקום בפנים, כשאני לא נסחפת בסרטים הפנימיים שלי, אני גם יכולה להתחיל לראות את מי שמסביבי כבן-אדם, ולא רק כדמות בסרט.

RainBird

New member
מה קרה לאדם הראשון שתירגל? ולא קיבל את התירגול מאדם אחר? איך הוא קיבל את התירגול?

לא ידוע לנו על בנאדם כזה ../images/Emo13.gif

ואני חושב שזה גם לא חשוב אם היה אחד כזה או לא. מה שחשוב הוא שיש ידע שאפשר ליישם ולתרגל ויש את מי שמוסר אותו.

RainBird

New member
מה עם דרכים נוספות של קבלת ידע שאינן תלויות באדם או בקורס מסודר. כל הנושא של הבודהיזם וההתנתקות, האם התנתקות ממורה ולמידה מהיקום זה לא הדרך האולטימטיבית?

הי, בלי פוליטיקה

ההתנתקות זה לא פה. כן, בעקרון הכל כבר נמצא בתוכנו. אבל, וזה האבל הגדול - גם הבילבול נמצא בתוכנו. לכן לרוב המוחלט של האנשים יש צורך בהכוונה כזו או אחרת, אם כי היא איננה מהווה תחליף לקול הפנימי (או קולו של היקום, כטוב בעיניך) אלא רק מעוררת ומטפחת אותו ומלמדת אותנו להקשיב לו.

RainBird

New member
בסופו של דבר זה העבודה שלי לעבוד על הבילבול שלי. מורה אולי יקצר תהליכים אבל לא יעשה עבורי את העבודה.

RainBird

New member
ומה עם למידה שאינה מאדם? האם היא בלתי אפשרית? או קשה מעל לכל יכולת אנושית?

A r j u n a

New member
הידע שיש בידי האנשים נמסר

לא הומצא. אתה מוזמן לבדוק כל מסורת, למעשה יתרה מכך, אדרבה I CHALLANGE YOU
למצוא מסורת בה האדם הראשון שתרגל בה - לא קיבל את הידע ממקור אלוהי.

RainBird

New member
לכאן בדיוק רציתי להגיע ../images/Emo13.gif למה, או למה מתחילי מסורות כן מקבלים מידע ממקור אלוהי, ואנשים כמונו לא? האם אנחנו ראויים פחות בעיני האלוהות לידע הזה? לפי הדעה שלי הידע רב העוצמה ביותר נלחש ברוח. צריך לדעת רק להקשיב.

A r j u n a

New member
התשובה ארוכה מדי לתגובה המתבקשת כאן

אבל אתן לך כמה נקודות: ראשית - אני מכבד את זכותך לדעה, כמו גם את תוכן דעתך - כי הידע נלחש ברוח אלא שבכל מקום בו תמצא שני יהודים - תמצא עמם גם לפחות שלוש דעות. וכאן עלינו לשאול עצמינו האם אנו מעונינים באמת או רק בדעות. העולם מתנהל לפי חוקים מסויימים ואחד החוקים גורס כי אנו נמצאים במחזוריות נצחית של ספירלה מדרדרת. בעידן הנוכחי - עידן קאלי - אין נבואה בישראל ואין נבואה בקרב הגויים - גורסת היהדות. פולחני הקורבן המסורתיים של הוודות אינם מתקבלים בברכה - כי אין בנמצא כוהנים בעלי ידע מתאים - גורסות הוודות. אנו הרחקנו עצמנו במו ידינו מהאלוהות ברדפנו אחר הטכנולוגיה וסגרנו בפני עצמנו כל דלת חזרה באמצעות אנטנות הסלולר ותחנות הכוח, היוצרים שדות אלקרטרומגנטיים המשפיעים על מודעותנו ולא לטובה. הידע שלא אבד מועבר בשושלת מורים מתקופות עתיקות יותר, בהן הכרתם של בני האדם היתה חופשיה יותר, עמוסה פחות בשלטי חוצות ותחנות כבלים. ניתן להתנקות ולהגיע לרמה שכזו, אבל חבל לשקוע בדמיון ואשליה ולחשוב שזה אפשרי בתנאים העירוניים. זה משול לאדם היושב בחדר ממוזג וטוען שהוא שואף אוויר נקי, רק כי הראו לו בטמבלויזיה פרסומת עם מזגן הנושף רוח ארקטית צלולה... מי שרוצה לזכות בהארה - צריך להתנתק קצת (על בסיס קבוע) מחיי העיר והטכנולוגיה.

RainBird

New member
מניין לך שיש אמת? אולי כל מה שיש זה דעות וחושים מוגבלים ומעורפלים? מה שכתבת מקסים ומזכיר לי קצת את מיתוס העידן המטריאכלי. כשכל הנושא של הניאופאגניזם נוצר ונולד עלו כפרחו השערות ארכיאולוגיות מופרכות לחלוטין לגבי כת מכשפות באירופה. "מלכת" ההשערות הללו הייתה הארכיאולוגית מארגרט מוריי. סופר על עידן מואר שבו השליטה הייתה נשית, לא הייתה מלחמה וחיינו על אהבה שלווה ושלום עד אשר השבט האריאני (השם מתורגם מהמקור, אשכרה יש שם לזה, כן?) החליט שהוא מחלל את מיסתורי הלידה, והחליט כי הזכרים עליונים לנקבות, מה שהחל עידן של מלחמות ומוות שממשיך עד היום. סיפור מקסים, אבל יש בעיה עובדתית אחת. עד היום אין שום סימן ארכיאולוגי, שום סימן לקיומה של תרבות מטריאכלית בעבר. זה לא אומר שאין, זה פשוט אומר שאין למיתוס הזה שום אחיזה במציאות. תמיד, אבל תמיד בכל עידן דיברו על זה ש"פעם היה יותר טוב" ובכן, פעם אנשים מתו משפעת ולא ידעו קרוא וכתוב, פעם היית כרגע עובד אדמה בפרדסים בלי פנאי לקרוא או לחשוב ולהחליט או לבחור. העידן של היום הוא רחוק ממושלם, אבל אם לארג'ונה ייתחשק לנסוע להודו וללמוד על ברכי הבודהיסטים מדיטציה הוא יכול, בעבר כל גישה זרה הייתה מתקבלת בגירוש מהקהילה, היום פתאום יש סובלנות וטופו בחנויות. זה לא שפעם היו דברים שהיום אין. אין נבואה בישראל? פתח עיתון יש מדור אסטרולוגיה, לך לקורא בקלפים, או אפילו בקש ייעוץ חינם אין כסף ממני במסר אישי. יש ויש נבואה בישראל, אולי זו לא הנבואה של פעם, אבל זה לא עושה אותה פחות יעילה. "פולחני הקורבן המסורתיים של הוודות אינם מתקבלים בברכה - כי אין בנמצא כוהנים בעלי ידע מתאים - גורסות הוודות" וכשיהיו, ואם יהיו האם הוודות תשתננה? מילותיהן תהפוכנה אבק? קאלי-יוגה. עידן קאלי, עידן המוות. קאלי היא עוד פנים של פאוורטי, אלת החיים. אין במוות משהו טמא או מפחיד, יש בו יופי והמון רוחניות. ובנימה אישית- אתה אומר שמי שמחפש רוחניות צריך להתנתק מטכנולוגיה, העדיין לא וויתרת על המחשב? ארדן

למעלה