נפל דבר

45degrees

New member
נפל דבר../images/Emo70.gif

זוכרים את הטבלה שהכנתי לגבי מערכת בלימה קדמית? זאת עם יחסי ההגברה ההידראולים? ואת השיג ושיח שהיה לי בנושא עם כל מיני חברי פורום שאמרו שמספרים לחוד ותחושות מהשטח לחוד? אז לא נכנעתי. הלכתי והתקנתי משאבה ראשית בקוטר 14ממ. קודם היו לי בשימוש עם אותו קליפר משאבות 11, 16 מילימטר. את חוות הדעת עליהן לשימוש יחד עפ הקליפר המאסיבי עם בוכנות הענק מקדימה רשמתי אז בפרוט. עשיתי עכשיו ניסוי כלים ראשון עם המשאבה בקוטר הנכון. לצורך העניין - יחס ההגברה שהמלצתי אז צריך להיות בין 1:23 לידית הכי קשה המומלצת, ל 1:27 לידית הכי רכה המומלצת. כעת יחס ההגברה במערכת שלי הוא: 1:23.67 בדיוק במגבלות - על הצד הקשה של העניינים (כמו שאני מעדיף באופן אישי). ההבדל - מדהים. התחושה - מדהימה. הכל טוב בארץ הסופרמוטו
קצת יותר בפרוט: הידית לא קשה יותר מדי כמו שהיה עם משאבת ה 16 מילימטר (יחס הגברה: 1:18.125), אך עדיין עם מהלך ידית מאוד קצר, והמון רגש. מהלך הידית לא ארוך יותר מדי כמו שהיה עם משאבת ה 11 מילימטר (יחס הגברה:1:38.47), ועדיין לא קשה מדי. ומה קורה ברכיבה? בלימה תוך כדי הטיה, באמצע פניה מניבה תגובה עדינה מהפרונט - לא הזעזוע הברברי שהיה קורה באותו מצב עם משאבת ה 16, ולא חוסר התגובה ללחיצות עדינות שהיה מתקבל ממשאבת ה 11. שקיעת המזלג - נמוכה יותר מאשר עם משאבת ה 11, כי הנשיכה הראשונית יותר חזקה, ושיכוך הכיווץ "תופס" את השקיעה כך שלא מתבזבז כל מהלך המזלג בבלימה בכניסה לפניה. ויש שקיעת מזלג ניכרת, לא כמו עם משאבת ה 16 מילימטר שהיתה לה נשיכה ראשונית כל כך חזקה שלא היתה כמעט שקיעת מזלג, ואז לא היה עובר מספיק משקל קדימה בכניסה לפניה - מה שאילץ אותי לסיים בלימות מוקדם יותר כדי להיכנס יותר טוב לפניה. אבל ההבדל הכי חשוב - תיקונים עדינים עם הבלם אפשריים עכשיו, בלי עוצמת היתר (נשיכה ראשונית ברוטאלית) שמשאבת ה 16 מילימטר היתה מפעילה ומזיזה את כל האופנוע. עם משאבת ה 11 מילימטר - תיקונים כאלה לא היו אפשריים, כי לא היתה מספיק נשיכה ראשונית, וכל פעם היה צריך להפעיל הרבה יותר מדי מהלך ידית. עם המשאבה הקטנה - תיקונים כאלה היו צורכים זמן רב - מרחק נסיעה גדול. עכשיו עם המשאבה בקוטר המתאים - תיקונים כאלה אפשריים "על המקום" כמעט. אפילו לקחתי את האופנוע ל"עיגול" בכפר. העיגול התמלא חצץ במקומות אסטרטגיים בשנתיים האחרונות, אז כבר אי אפשר לרכב עליו ממש חזק כמו בעבר. מה שאומר - המון צורך לתקן מצבים תוך כדי הטיה. מושלם כדי לבדוק את המערכת החדשה. מאמא - איזה כיף. בקיצור: חוץ מהמספרים, עכשיו אומת גם בניסוי אמפירי: מי שעובד עם יחס הגברה בתחום המומלץ - מובטחת לו מערכת בלימה איכותית ביותר. עכשיו לעבודה העדינה: 1. חיבור מתאים למיכל המלאי (כרגע מחובר עם אזולירבנד לצורך הבדיקה
בעעע) 2. החלפת שמן בכל המערכת - אם כבר מתחדשים במערכת מעולה לא? 3. קיצור בידית כדי שהכל יכנס בתוך מגיני הידיים (עכשיו במגן מסובב כלפי מטה
). 4. פתרון בעיית מסלול הכבל גז, צינור ברקס (נוצרה בעיה כיוון שמידות המשאבה שונות, וצינור הברקס עובר עכשיו כך שהוא מפריע לכבל גז. גם זה נפתר פרוביזורית לצורך בדיקת מערכת הבלם). 5. לחשב את זוית הכידון - ידיות. לא לחשב... יותר נכון לכתוב - למצוא את הזוית שהכי מתאימה לי ולאופנוע כרגע. זה כיוון שיש רייזרים (25 מילימטר
יותר מדי?) וכל תנוחת הרכיבה השתנתה. אחרי כל אלה - מערכת הבלם תהיה מושלמת

111SM

New member
בקיצור יש לי משאבת בלם של:

R6 2004 מה את אומר יכול להתאים? אם אני ממש ירצה אז אפשר גם קליפר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

45degrees

New member
תן לי מידות של המשאבה

ושל הבוכנות בקליפר - ואז נראה לפי יחס ההגברה מה אפשר לעשות. בנוסף - אתה בטוח שקליפר של R6 יכנס בלי לפגוע בשפיצים? אני כמעט בטוח שלא. פעם אחרונה שבדקתי - רוחב הקליפר היפה הזה עם האומים הכחולים, הוא מעל 90 מילימטר, והרוחב מהדיסק (פני שטח חיצוניים) ועד פני השטח הפנימיים של הקליפר הוא 44 מילימטר. כדי שייכנס בשילוב רגיל של טאלון+אקסל אתה צריך פחות מ 40 מילימטר בהיבט זה. להוריד 4 מילימטר שלמים מקליפר זה לא קל.

111SM

New member
יום ראשון נפרק ונבדוק יאלללללה

ברקסים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

r929

New member
אז מה הטבלאות שלך

אומרות על סט מקסיקני משומש ? 14 זאת מידה פחות נפוצה מ13ממ איזה משאבה השתמשת ?

45degrees

New member
הנה הטבלה: קובץ EXCELL

תשים את המידות של הבוכנות והמשאבה, ותראה את התוצאה. לפי דעתי יש שם מערכת אחת עם מידות של מקסמקס.

45degrees

New member
הסברים:

1. האופציה הרביעית היא מה שיש לי עכשיו. 2. הברינג'ר מצויד בבוכנות קטנות - לכן דורש משאבה ראשית קטנה. 3. משאבה רדיאלית מאפשרת שימוש ביחס הגברה קטן יותר (ידית לכיוון הקשה, מספרים קטנים יותר במכנה), על אותה הפעלת כוח סבירה באצבעות. עדיין, לברינג'ר משאבה רדיאלית בקוטר 13 מילימטר תתאים יותר מאחת בקוטר 16 מילימטר. 4. קליפרים עם 2 בוכנות דורשים יחס הגברה בטווחים אחרים כדי לעבוד היטב: 1:11.5 - 1:13.5 הוא הטווח המומלץ. בירוק זית אפשר לראות שהמערכת הסטנדרטית של KTM עונה על זה. לכן, המערכת הסטנדרטית עם קליפר 2 בוכנות ומשאבה קטנה נותנת תחושה ורגש מעולים עם הגדלת הדיסק ל 320. זה שהמערכת לא מחזיקה מעמד כי השמן רותח מהר, והרפידות נכנעות מהר, זה עניין אחר. - במצב קר המערכת הסטנדרטית מספקת המון רגש. 5. הדוגמא הכי מאלפת היא זו של ה R600 - איך מגיע מהיצרן עם יחס הגברה לא נכון, ואיך ניתן לפתור זאת בקלות על ידי החלפה קלה של ה MC.

r929

New member
לא מסתדר

לי עם הטבלה, לפי הטבלה זה היה קשה מאוד עם 13 , ומנסיון ה11 רכה עד חמאה. ה16 קשה כאבן, חייב להיות משהו באמצע, ולפי הטבלה אפילו 12 זה קשה מידי.

45degrees

New member
תן לי מספרים!!!!!!!!

איזה קליפר? מה קוטר הבוכנות בקליפר? האם כל הבוכנות באותו קוטר? מה קוטר המשאבה? רדיאלית?

r929

New member
של המקסיקני

יש הסכמי מסחר בין הארצות. המקסיקני נפטר מהזבל שלו
כרגע המשאבה היא 11 אבל אני יודע (מנסיון העבר) שאני החליף אותה לפחות ל13 למרות שהטבלה לא מאשרת.

45degrees

New member
תנסה לבד ותראה שהטבלה לא משקרת

1. אפשר להפעיל את הברקס עם יחס לא התחום המומלץ - למשל הברמבו עם משאבה בקוטר 16 מילימטר. יש אפילו די הרבה סוחרים גדולים ומוכרים שממליצים על חלקים כאלה בתור הדבר הכי טוב לסופרמוטו - ככה אני מצאתי את עצמי רוכש משאבה בקוטר 16 מילימטר בזמנו - אז המליצו עליה כל מיני גולשים בפורומים זרים, שנידר וסומר, כ-ו-ל-ם. העניין הוא שאתה צריך אצבעות ממש ממש חזקות, כדי לשרוד מרוץ שלם עם משאבה עם יחס הגברה לא מתאים. וגם אז - משאבה לא מתאימה עשויה לשנות את הקוים שאתה יכול לקחת. 2. יחס ההגברה הנכון - יתן את השילוב המושלם בין מהלך ידית, רגש, ועוצמת נשיכה ראשונית מספיקה. 3. מחוץ ליחס - מערכת הבלימה תעבוד, אבל לא באופטימום. 4. אתה יכול לנסות משאבה בקוטר 12, או 13 רדיאלית. 13 רגילה תביא אותך לידית קשה מדי. 5. אחרי הרבה התחבטויות עם מערכת הבלימה מקדימה, נאמר לי על ידי מישהו (לא בארץ) שאני מאוד מאוד מחזיק ממנו: 13 זה הכי טוב. זה נאמר ביחס לקליפר של ברמבו. אם תסתכל בטבלה - 13 מביא לידית בתחום הרך - בתוך התחום המומלץ. אני מעדיף ידית קשה בתוך התחום המומלץ, ולכן 14 עדיף לי.

r929

New member
זהו שלנסות

בארה"ב עולה כסף :) בדקות אלה אורזים את החבילה, כשתגיע, נרכיב עם המשאבה המקורית 11 ממ ונראה בעתיד אולי נקנה איזה 13. סופ"ש נעים

למעלה