נפל דבר../images/Emo70.gif
זוכרים את הטבלה שהכנתי לגבי מערכת בלימה קדמית? זאת עם יחסי ההגברה ההידראולים? ואת השיג ושיח שהיה לי בנושא עם כל מיני חברי פורום שאמרו שמספרים לחוד ותחושות מהשטח לחוד? אז לא נכנעתי. הלכתי והתקנתי משאבה ראשית בקוטר 14ממ. קודם היו לי בשימוש עם אותו קליפר משאבות 11, 16 מילימטר. את חוות הדעת עליהן לשימוש יחד עפ הקליפר המאסיבי עם בוכנות הענק מקדימה רשמתי אז בפרוט. עשיתי עכשיו ניסוי כלים ראשון עם המשאבה בקוטר הנכון. לצורך העניין - יחס ההגברה שהמלצתי אז צריך להיות בין 1:23 לידית הכי קשה המומלצת, ל 1:27 לידית הכי רכה המומלצת. כעת יחס ההגברה במערכת שלי הוא: 1:23.67 בדיוק במגבלות - על הצד הקשה של העניינים (כמו שאני מעדיף באופן אישי). ההבדל - מדהים. התחושה - מדהימה. הכל טוב בארץ הסופרמוטו
קצת יותר בפרוט: הידית לא קשה יותר מדי כמו שהיה עם משאבת ה 16 מילימטר (יחס הגברה: 1:18.125), אך עדיין עם מהלך ידית מאוד קצר, והמון רגש. מהלך הידית לא ארוך יותר מדי כמו שהיה עם משאבת ה 11 מילימטר (יחס הגברה:1:38.47), ועדיין לא קשה מדי. ומה קורה ברכיבה? בלימה תוך כדי הטיה, באמצע פניה מניבה תגובה עדינה מהפרונט - לא הזעזוע הברברי שהיה קורה באותו מצב עם משאבת ה 16, ולא חוסר התגובה ללחיצות עדינות שהיה מתקבל ממשאבת ה 11. שקיעת המזלג - נמוכה יותר מאשר עם משאבת ה 11, כי הנשיכה הראשונית יותר חזקה, ושיכוך הכיווץ "תופס" את השקיעה כך שלא מתבזבז כל מהלך המזלג בבלימה בכניסה לפניה. ויש שקיעת מזלג ניכרת, לא כמו עם משאבת ה 16 מילימטר שהיתה לה נשיכה ראשונית כל כך חזקה שלא היתה כמעט שקיעת מזלג, ואז לא היה עובר מספיק משקל קדימה בכניסה לפניה - מה שאילץ אותי לסיים בלימות מוקדם יותר כדי להיכנס יותר טוב לפניה. אבל ההבדל הכי חשוב - תיקונים עדינים עם הבלם אפשריים עכשיו, בלי עוצמת היתר (נשיכה ראשונית ברוטאלית) שמשאבת ה 16 מילימטר היתה מפעילה ומזיזה את כל האופנוע. עם משאבת ה 11 מילימטר - תיקונים כאלה לא היו אפשריים, כי לא היתה מספיק נשיכה ראשונית, וכל פעם היה צריך להפעיל הרבה יותר מדי מהלך ידית. עם המשאבה הקטנה - תיקונים כאלה היו צורכים זמן רב - מרחק נסיעה גדול. עכשיו עם המשאבה בקוטר המתאים - תיקונים כאלה אפשריים "על המקום" כמעט. אפילו לקחתי את האופנוע ל"עיגול" בכפר. העיגול התמלא חצץ במקומות אסטרטגיים בשנתיים האחרונות, אז כבר אי אפשר לרכב עליו ממש חזק כמו בעבר. מה שאומר - המון צורך לתקן מצבים תוך כדי הטיה. מושלם כדי לבדוק את המערכת החדשה. מאמא - איזה כיף. בקיצור: חוץ מהמספרים, עכשיו אומת גם בניסוי אמפירי: מי שעובד עם יחס הגברה בתחום המומלץ - מובטחת לו מערכת בלימה איכותית ביותר. עכשיו לעבודה העדינה: 1. חיבור מתאים למיכל המלאי (כרגע מחובר עם אזולירבנד לצורך הבדיקה
בעעע) 2. החלפת שמן בכל המערכת - אם כבר מתחדשים במערכת מעולה לא? 3. קיצור בידית כדי שהכל יכנס בתוך מגיני הידיים (עכשיו במגן מסובב כלפי מטה
). 4. פתרון בעיית מסלול הכבל גז, צינור ברקס (נוצרה בעיה כיוון שמידות המשאבה שונות, וצינור הברקס עובר עכשיו כך שהוא מפריע לכבל גז. גם זה נפתר פרוביזורית לצורך בדיקת מערכת הבלם). 5. לחשב את זוית הכידון - ידיות. לא לחשב... יותר נכון לכתוב - למצוא את הזוית שהכי מתאימה לי ולאופנוע כרגע. זה כיוון שיש רייזרים (25 מילימטר
יותר מדי?) וכל תנוחת הרכיבה השתנתה. אחרי כל אלה - מערכת הבלם תהיה מושלמת
זוכרים את הטבלה שהכנתי לגבי מערכת בלימה קדמית? זאת עם יחסי ההגברה ההידראולים? ואת השיג ושיח שהיה לי בנושא עם כל מיני חברי פורום שאמרו שמספרים לחוד ותחושות מהשטח לחוד? אז לא נכנעתי. הלכתי והתקנתי משאבה ראשית בקוטר 14ממ. קודם היו לי בשימוש עם אותו קליפר משאבות 11, 16 מילימטר. את חוות הדעת עליהן לשימוש יחד עפ הקליפר המאסיבי עם בוכנות הענק מקדימה רשמתי אז בפרוט. עשיתי עכשיו ניסוי כלים ראשון עם המשאבה בקוטר הנכון. לצורך העניין - יחס ההגברה שהמלצתי אז צריך להיות בין 1:23 לידית הכי קשה המומלצת, ל 1:27 לידית הכי רכה המומלצת. כעת יחס ההגברה במערכת שלי הוא: 1:23.67 בדיוק במגבלות - על הצד הקשה של העניינים (כמו שאני מעדיף באופן אישי). ההבדל - מדהים. התחושה - מדהימה. הכל טוב בארץ הסופרמוטו