נפילות סוכר

מזי39

New member
נפילות סוכר

שלום,לאחרונה יש לי מדי פעם נפילות סוכר, רעד קל בידיים ורעב חזק. זה קורה פעם בשבוע שבועיים לאחר כמה שעות ללא אוכל. אני מתחילה להרגיש רעבה, ואם לא אוכלת, כעבור זמן מה זה עלול לקרות. אין לי סוכרת (לפחות לא יודעת עליה), ותמיד היה לי את זה מדי פעם כי אני לא מקפידה על אכילה מסודרת. לאחרונה נראה לי שזה קצת התגבר, אולי בגלל שינוי תזונה שעשיתי, התחלתי לאכול פחות מתוקים ויותר בריא, ולפעמים אם אין לי משהו בריא בהישג יד אני עלולה לדלג על ארוחה. בבדיקות דם מהשבוע יצא גלוקוז 83 בצום. כל השאר תקין. רמת שומנים נמוכה, כולסטרול מעולה לדברי הרופאה. אני רזה מאוד מטבעי, בת 39, רוכבת על אופניים לעבודה, 30-40 דקות במצטבר כל יום. סובלת מחרדות בריאותיות, רמת סטרס גבוהה מאוד בעקבות כך, מנסה לטפל עם פסיכולוג. ואין סוכרת במשפחה. הייתכן שזה טרום סוכרת?אני לא יודעת אם זו ההיפוכונדריה שלי או שבאמת צריך לברר את זה. אשמח לתשובה, תודה מראש.

קשה לדעת

ראשית, לא ברור שזה ירידת סוכר. שנית, אם זו ירידת סוכר יש כמה אפשרויות. את מתארת את האירועים האלה לאחר מספר שעות שלא אכלת דבר, וזה מרמז כי , אם זו היפוגליקמיה, זו היפוגליקמיה של צום. ויש לזה בירור מכוון מסודר, אבל זה משהו שצריך לעשות דרך אנדוקרינולוג/ית. מציעה בינתיים שתבקשי מרופאת המשפחה בדיקת HbA1c והפניה לאנדוקרינולוג

למעלה