נפילה

Maya2My

New member
נפילה

ממש אתמול שמעתי על חלומות צלולים בפעם הראשונה. הקטע אצלי, אני ממש סקרנית. אז קראי המון בנושא. ואז קראתי על שיטת הווילד והשיתוק שינה. אמרתי לעצמי ללכת ב"דרך הבטוחה", עם היומן חלומות ואחרי מספר ימים שיטת מיילד, כי אני ממש לא רוצה לחוות שיתוק שינה.
לפני שהלכתי לישון, חזרתי וחשבתי 'אני אזכור את החלומות בבוקר', לא ממש הצלחתי להירדם, אז השתמשתי בשיטה שתמיד גורמת לי להירדם, להמציא לעצמי סיפור בעיניים עצומות ותוך כדי אני נרדמת.
ואז חלמתי שיש חושך, ומופיע שולחן. ואז מגיעה יד (כל זה קורה בפחות משניה) ותופסת בשולחן וקמתי בדיוק. הסתכלתי על השעון שהראה שישנתי בדיוק חצי שעה וניסיתי להירדם שוב.
אני זוכרת שחלמתי משהו, וקמתי כאילו נפלתי והלב שלי דפק בצורה מלחיצה. הסתכלתי בשעון וראיתי שישנתי בדיוק עשר דקות נוספות. קראתי באינטרנט (לפני שעוד הלכתי לישון בפעם הראשונה) שבשיתוק שינה אתה מרגיש שיושבים לך על החזה ואתה נופל. אבל אני לא זוכרת אם הצלחתי לזוז או לא, או אם היו רעשים, אני זוכרת שהרגשתי ממש נפילה/חבטה וכאילו משהו יושב עלי.
אז, לפואנטה של כל זה. זה הגיוני שאפילו לא התחלתי עם כל התהליך וכבר חוויתי את הדבר האחרון שרציתי לחוות? הסיבה שהתחלתי עם זה, זה כי אני רוצה להיפתר מהסיוטים שיש לי כל לילה, ואני לא רוצה לפחד עוד יותר. ושיתוק שינה וכל השיטת ווילד הזאת מלחיצים אותי ואין לי מושג למה... כל דבר שקשור להזיות/רעשים דמיוניים מלחיצים אותי.
מה הנפילה הזאת אומרת?
ועוד שאלה, מתי להתחיל לעשות בדיקות מציאות?
[חחח וואי, אני הרבה פחות רגועה ממה שאני נשמעת כאן]

makron2

New member
שלום וברוכה הבאה לפורום...

"חוויתי את הדבר האחרון שרציתי לחוות?" כן,הכי הגיוני - קראת על זה הרבה,וגם בטח אמרת לעצמך - אני לא רוצה שיתוק שינה,אני לא רוצה שיתוק שינה = תוצאה שהתת מודע שלך היה מלא בשיכנוע עצמי עקב הקראיה ועקב המחשבה שאני לא רוצה שיתוק - התת מודע תמיד מתעלם מהלא ומתמקד ב"אני רוצה לחוות שיתוק שינה".

בנוסף אחד השיטות של לחוות ויילד היא לדמיין את עצמנו עושים טיול בדמיון - זה ככה שעשית בכל הדברים בדיוק ההפך (-: - כולל לקום באמצע הלילה ולהרדם שוב - כיסת את כל האופציות

"שהרגשתי ממש נפילה/חבטה וכאילו משהו יושב עלי." - זה קורה *לפעמים בויילד,לפעמים מוצאים את עצמנו ישר בחלום - שתופעות שונות קורות יש להזכיר לעצמנו שזה עובר תיכף וזה חלק מהמעבר לחלום.

להיפתר מהסיוטים שיש לי כל לילה - חלומות צלולים עוזרים להפחית סיוטים ולתרגל שליטה עצמית לזה ע"י כך שמתמודדים איתם בצורה מודעות - הכי טוב זה להשיג מודעות ולשאול את הגורם למה אתה מפחיד אותי וכדומה - התמודדות ישירה.

מיילד שיטה יותר נוחה.

"מתי להתחיל לעשות בדיקות מציאות?" - רצוי לבצע בדיקות במהלך היום מספר פעמים,כמה שיותר יותר טוב וכמובן גם בחלומות מייד ברגע שחושדים שמדובר בחלום.

"פחות רגועה ממה שאני נשמעת כאן" - יהיה טוב,אחריי כמה חוויות אז מוכנים לזה יותר - יש בתוכך את העוצמה,מזרע קטן היא הופכת לפרח.

ברוכה הבאה

מאוד הגיוני שחווית שיתוק שינה למרות שזה בדיוק מה שרצית להימנע ממנו. השינה שלך רגישה מאוד למה שממלא את המחשבות שלך. את בטח זוכרת חלומות מלחיצים לילה לפני מבחן, וזה בערך אותו הדבר. את חווה בשינה את הדברים שמעסיקים אותך.

שיתוק שינה מעורר הרבה פחדים אצל הרבה אנשים, והוא מתואר הרבה פעמים כמשהו מפחיד מאוד. זה אבסורד, כי שיתוק שינה זה משהו שאנחנו חווים כל לילה, ושבעצם נועד לשמור עלינו שלא נרוץ בבית תוך כדי שינה ונתנהג כאילו החלומות שלנו אמיתיים. אין מה לפחד מהתופעה הזו, אלא לחוות אותה ולהשתמש בה כמקפצה לחלומות צלולים. הכי גרוע שיכול להיות זה... כלום. פשוט נרדמים או מתעוררים. אף אחד עוד לא נפגע משיתוק שינה.

בהצלחה עם החצלולים :)

למעלה