נפילה וחוסר שליטה.....

0433

New member
נפילה וחוסר שליטה.....

לא דפדפתי לאחור ואני מקווה שזו לא שאלה שכבר נשאלה רבות ובכל זאת- בחורה כבת 30 שחלום בעל מוטיבים ספציפיים מופיע לו מפעם לפעם במיטתה: לפי תיאורה וזיכרונה היא נופלת מגובה לעבר בקרקע, מעין נפילה חופשית שכזו מלווה בתחושת חוסר אונים ופחד, באחד המקרים נפילה ישירות לתוך קרקע חולית עם הראש, במקרים אחרים נפילה ללא סוף מוגדר לעיתים בגלל התעוררות מהסיוט. עוד מוטיב שחוזר על עצמו מפעם לפעם: בתפר בין סיום השינה להתעוררות, עיניים פקוחות, הרגשה של הכרה והתעוררות אך חוסר שליטה מוחלט וחוסר יכולת להניע איברים, כמו כן רצון לצעוק לעזרה לנוכחים בבית אך ללא כל יכולת להשמיע קול. אנא התיחסותכם למשמעות הנ"ל למיטב הבנתכם ומכל היבט אפשרי. תודה מראש.

wee man

New member
אני חושב שאני יודע למה את מתכוונת

הקטע של הנפילה חופשית מגובה רב קורה לפני התעוררות לפי מה שאני יודע ובשניה שהנפילה מסתיימת מתעוררים. בקשר לחוסר ניעה של איברים קוראים לזה שיתוק גוף והרצון לצעוק נובע מהפחד עקב השיתוק אך בגללל שהגוף בשיתוק את מחוסרת יכולת לצעוק (קורה לפעמים כשמתעוררים ולעיתים לפני השינה, בווילד למשל) הדבר הזה של השיתוק שינה קורה לך בעצם בכל לילה כשאת ישנה (בהתחלה לרוב) אז אסור לך לפחד מזה. את צריכה להרגע ולנסות להזיז למשל קודם רק את האצבע לאט לאט ואז עוד אצבע וכך את שאר חלקי הגוף. אם זה לא עובד פשוט אל תפחדי, תרגעי ותוך כמה דקות זה יעבור לך.... מקווה שעזרתי ינון

דנה^^

New member
דווקא (בקשר לנפילה)

בחלום הצלול הראשון שלי, הרגשתי שאני נופלת, ובמהלך הנפילה כבר פתחתי את העיניים...

בטח עוד מעט יסבירו לך

את מה שאני אסביר לך עכשיו - זה לא פורום לפירוש של חלומות, זה פורום שמדברים בו על חלומות צלולים שאלו הם חלומות שאת מודעת בהם ואת יודעת שאת חולמת תוך כדי החלום ואת עושה מה שבא לך בלי גבולות. התחושה של מצב ביניים בין סיום שינה להתעוררות, עיניים פתוחות, הרגשה של הכרה מלאה אך חוסר יכולת לזוז או לצעוק, זו בסך הכל תופעה מאד מוכרת וטיבעית שנקראת "שיתוק שינה" וזה באמת קורה תמיד בתפר של בין שינה להתעוררות ואי אפשר לזוז כי הגוף משתק אותך שלא תזוזי ותעשי תנועות שאת עושה בחלומות שלך כדי שלא תפגעי בעצמך, קרה לי מליון פעמים וזה דיי מפחיד אבל אחרי שקראתי על זה אני כבר כמעט לא מפחד ומנסה לעשות מזה חלום צלול או יציאה חוץ גופית.

למעלה