נפיחויות

הניה44

New member
נפיחויות

שלום, יש לי חתול בן חצי שנה, הסובל מגיל צעיר משלשולים מדי פעם. עכשו הוא גם משלשל ומקבל פלג'יל ועדיין משלשל. לאחרונה היו לו נפיחויות בכל מיני מקומות אשר עוברות אחרי יום, יומיים - מעל עין ימין, ביד היתה לו ממש נפיחות גדולה, היד התנפחה לו למימדים יחסית גדולים, וגם מעל עין שמאל. בנוסף היו לו סימנים של פצעים עם קרחות בכל מיני מקומות בפנים, יכול להיות שאלו היו נשיכות של החתולה השניה, שכן הם נוטים לריב לפעמים, וקראתי בספר שיש לי שנפיחויות יכולות להגרם מנשיכות - יכול להיות? יש לי רושם שהן עברו לאחר יום אולי בהשפעת הפלג'יל, זה גם יכול להיות? לא לקחתי אותו לוטרינר, כי הן עברו, אז לא יהיה מה להראות לו ע"מ לאבחן, אבל זה עדיין מדאיג אותי (אולי זה לא נבע מהנשיכות...). ועוד משהו - יש לו שומנים מדלדלים בכל איזור הבטן, בהתחלה היה לו רק בבטן התחתונה, ועכשו בכל איזור הבטן, זה יכול לנבוע מזה שהוא סגור בלילות בחדר קטן ללא הרבה פעילות ולפעמים גם במספר שעות ביום?

תשובות

הי קצת קשה לי לענות כאן כי יש פה הרבה שאלות שהתשובה להן היא אולי, בטח ובטח כאשר אני לא רואה את החתול ולא יכול לדעת אם מדובר בשומן ואיך הוא נראה ואם הוא נורמלי ואיך נראים האזורים של הנפיחויות ואם הם מתאימים להיות נשיכה או לא... לגבי השלשול - שלשול כזה כרוני שלא נפתר אחרי זמן רב של אנטיביוטיקה זה די מדאיג. האם בוצעו הליכים אבחוניים כמו משטח צואה? בדיקות דם? הדמיה כלשהי? אני מציע להמשיך קצת את האבחון אם זה לא בוצע עד כה, בעיקר לכיוון של בדיקות דם כדי להבין אם שאר המערכות תקינות.

הניה44

New member
זה לא שלשול שנמשך הרבה זמן ברצף

במשך ששה החודשים שהוא אצלי, זאת הפעם השלישית (זה לא נמשך ברציפות). הנה למשל עכשו, נתתי לו את התרופה - פלג'יל והוא כמעט ישר הלך לארגז לשלשל. התרופה הזאת גורמת לשלשול לצאת החוצה? האם כדאי להחליף לו תרופה? וכן, עשו לו בעבר משטח צואה, בשלשול הראשון או השני היו לו בקטריות, הפעם לו היו בקטריות.

התרופה הזאת זה אנטיביוטיקה

זה לא משפיע ישירות על הצואה, אלא אמור לטפל בחיידקים וטפילים שיש במעי. מה הוא אוכל?

הניה44

New member
סיאנס-דיאט לחתולים בוגרים

ובימים הראשונים לטיפול בפלג'יל הוא קיבל אוכל מיוחד למצבי שלשול של רויאל קנין.

למעלה