נפטיס

nepthys

New member
עמדתי בקשר לכישוף שחור

הוא העובדה שקשה להחליט מהו באמת "שחור", ולכן המושג הזה מבחינתי לא קביל. אני גם לא מאמינה בקארמה ובהחזר רוע על פני רוע. למרות זאת, אני לא רואה טעם בכישוף שחור. מתישהו אני אתנסה בזה כשאני ארצה לעשות משהו, אבל בכללית, עוד לא התעצבנתי עד כדי כך על מישהו בלי שיהיו לי ייסורי מצפון לגביו.

כרמית מ

New member
כדאי לזכור גם ש"חוק הקארמה"

הוא כלל התנהגות מוסרי נאו פגאני והוא אחד מן הכלים שמטרתם להפוך את הפגאניות והכישוף לדת מקובלת בחברה כיום. בעבר נרדפו ונרצחו מאות אלפי פגאנים, מכשפים ובעיקר מכשפות גם כי האמינו שהם עוסקים בכישוף מרע ומזיק. לכן היום מדגישים הנאו-פגאנים את ההימנעות מהיזק בתורתם. עוד כלי ל"הכשרת" הנאו פאגניות כיום היא למשל הפסקת השימוש במונח Witchcraft, witch ושימוש נפוץ יותר במילה האנגלית העתיקה Wicca, wicca, שזה בעצם אותו דבר אבל בקונוטציות פחות שליליות. עקרונית, אני מסכימה עם נפת´יס לגבי התחום האפור והקושי בהחלטה האם משהו הוא "שחור" או "רע".

nepthys

New member
בעולם העתיק בד"כ

לא היה כזה דבר כמו ההפרדה בין שחורה ללבנה. מהדברים שקראתי עד כה (למרות שאני מודה שהם היו מזרח-תיכוניים לרוב), היו הרבה כישופים שכיום יחשבו למאגיה שחורה, במיוחד כישופי אהבה שנועדו לשטוף את המוח של האדם השני, והם נחשבו לנורמטיבים ונכונים לכל דבר. לא הייתה אפילו שימת דגש על העניין שאתה בעצם משנה מחשבה של אדם כלשהו, זה פשוט היה ככה. למרות זאת, אני כן חושבת שהייתה איזושהי מערכת מוסר דתית שהכתיבה שמי שנוהג שלא כשורה, צפוי לו רוע. זה פשוט לא היה מתואר כמו בקארמה, וגם העניין של "רע" היה מאוד גמיש. הרי, אם לקדמונים היו ערכים שונים משלנו, המיתולוגיה והסיפורים שלהם לא היו מובנים כיום. אבל גם שם יש רוע וטוב, בעלי תכונות מסויימות.

WhiteWolf

New member
כישוף "שחור"

דבר ראשון, שחור הוא צבע ככל הצבעים. לכן אני מעדיפה לקרוא למה שאתם מדברים עליו "כישוף מזיק" שאותו אני מחלקת ל3 דרגות חומרה. 1. כישוף מזיק במזיד- שנועד כדי לפגוע באדם מסויים. 2.כישוף שלוקח מהאדם את יכולת הבחירה האישית שלו, לטובת מטיל הכישוף (כל כישופי האהבה למיניהם) 3. כישוף שנועד לעזור לאדם אך לוקח ממנו את יכולת הבחירה שלו. לדוגמא- ריפוי בלי בקשת רשות מהחולה. (יתכן שהאדם הספציפי הזה לא מעוניין להתרפא בדרך זו, יתכן שעליו ללמוד משהו מהמחלה.) רק נק´ למחשבה.

למעלה