נפטון יופיטר

נפטון יופיטר

שלום יאיר והפורום, בהמשך לשאלות על פלוטו, אני מנסה להבין את המולות בין יופיטר לנפטון. הפירוש הקלאסי של ההיבט כפי שאני מכיר אותו הוא - נפילה מרמה. כלומר נפטון מושך את ההצלחה למטה. האם זה כך במפה הזו? מצד אחד המקור - נפטון שליט בית 10 - קריירה, ויופיטר שליט בית 7 - שותפים. יש אם כך צורך להחליט (או קונפליקט) בין קריירה לשותפים, או להזהר משותפים שלא ישקרו אותך או אשליות לגבי שותפים. מצד שני התוצאה - השליט של נפטון - פלוטו, והשליט של יופיטר - וונוס, נמצאים בטריין - כלומר בשיתוף פעולה יפה. לכן אני לא ממש מבין עד הסוף את ההיבט הזה במפה הספציפית ואיך הוא משפיע על נושא הקריירה או השותפים. אשמח אם תוכל לעזור

הממ..

בעיקרון, לדעתי האישו כאן שונה וכדאי להסתכל בו מזוית אחרת: לפעול לבד - בית חמישי הוא בית של ביטוי אישי ייחודי - או לפעול עם מוסדות וארגונים, או יותר נכון - בקבוצה, או כחלק ממנה. סוג של מעורבות קולקטיבית, שבו דווקא הקולקטיב הוא השותף האולטימטיבי שמצליח להרים את נפטון ממקום רגשני ולא ברור ואפילו מעט דכאוני, למקום שמח ואופטימי יותר כשהוא לא פועל לבד אלא כחלק מקבוצה. וזה אולי גם הנושא העיקרי: להיות חלק ממשהו שמח ומצליח כיון ששם גם אפשר לפעול בגדול, ולא לפעול לבד שכן שם המוטיביציה עלולה ליפול בגלל מעורבות רגשית שמורידה יותר מאשר מעלה: המצאותו של סטורן על הקספ של הבית העשירי שעליו שולט נפטון גם מראה את הכובד שהיחיד נושא עליו, כשהוא רוצה לפעול לבדו באופן עקרוני אך עלול להכשל בגלל דמוי עצמי נמוך או בגלל שאינו מאמין בעצמו מספיק.

נמחק לי חלק משורה - הנה היא בשלמותה.

בית חמישי הוא בית של ביטוי אישי ייחודי - ונפטון שנמצא שם נמצא מול יופיטר שנמצא בבית 11 שמסמל את היכולת לפעול עם מוסדות וארגונים, או יותר נכון - בקבוצה. המולות הזו משמעותית להמשך.

למעלה