נפח מנוע

אורקה69

New member
נפח מנוע

אני מעוניין לקנות קטנוע ומתלבט מעט. הבנתי שהשוק שהולך ועולה כעט הוא שוק ה125. אולם קשה לי למצוא בו את האחד שלי... קראתי מבחני השוואה שונים אך כולם התייחסו לדגמים חדשים, ובכוונתי לקנות קטנוע משומש (לא מהניילונים..). מטרת הקטנוע תהיה בגדול התניידות בתוך ת"א ונסיעות יומיות לפ"ת. אני צריך כלי שיוכל להתמודד עם כבישים מהירים, שצריכת הדלק שלו תהיה נמוכה, שעלות הרכישה שלו תהיה סבירה, שיהיה זריז ומספיק חזק גם למשוך אחרי הפתיחה ולעתים גם לסחוב שניים. אני מחפש כלי שממשיך להיות מיוצר ויש לו מוניטין טוב כדי שאוכל גם למכור אותו לבסוף. האם ההוצאות על כלים גדולים יותר (150, 200, 250) גבוהות משמעותית (מבחינת עלות רכישה, צריכת דלק, ביטוח, תיקונים...)? האם נפח מסוים עדיף על פני האחרים בהתחשב בשימוש שיהיה לי בו? אשמח לחוות דעתכם, הצעות, הערות, הארות, שמות דגמים מומלצים וכו'...

yohaim2

New member
אז ככה:

דגמים שהוכיחו את עצמם בשוק ה-125: דיוק,ג'וקי ומובי. סוסי עבודה,זולים לרכישה,מוכרים היטב בשוק. לדעתי יעמדו במשימה יפה מאוד. הם כולם מקוררי אוויר,ולכן זולים לתחזוקה ואמינים מאוד. בכלים יותר כבדים(150,200,250) יש בעיקר מקוררי מים,שיותר יקרים לאחזקה מסיבה זאת ומאחרות. ב-150 יש לך את מקורר האוויר,ה-EuroMX,ואת מקורר האוויר+שמן,ה-Heroism. ההירואיזם מוכר שנים,והוא קטנוע אמין מאוד,ובעל שני בלמי דיסק(בלמים עדיפים). ב-EuroMX חדש יותר,אבל יש בפורום ביקורות טובות עליו,ויש לו יתרון,שיש לו גלגלים יותר גדולים מה-Heroism,אך יש לו בלם תוף מאחור. מלבד שני אלה(אם אני לא טועה),כולם מקוררי מים,שהם יותר יקרים לאחזקה,וכן קצת פחות אמינים,בגלל מערכת המים. זה מה שידוע לי. בברכה, יוחאי.

אורקה69

New member
שכחתי להוסיף....

הנסיעות הבינעירוניות הן קצרות יחסית וכוללות נסיעה על גהה ולפעמים נסיעה לאיזור נתב"ג. התקציב שלי עומד על 15,000. שוב תודה.

למעלה