נפגעתי

נפגעתי

מדובר בחיסון נגד פוליו. למי שיש בעיה עם מערכת החיסון כמו לי , נדרש לא לבוא במגע עם ילדים שחוסנו חודש וחצי.אני לוקחת תרופות שמדכאות את מערכת החיסון.הפרופסור מומחה לראות ששאני מטופלת אצלו גם אמר לי לההתרחק חודש ןחצי .דברתי גם עם משרד הבריאות וגם נאמר לי להתרחק חודש וחצי.אני סובלת מצלקות בראות.נכון שזה אמדן אבל יש גם ענין של הרגשה.את לא חושבת שזו חוצפה מצד הבן?אודה על התיחסותך

ובכן

עם רגשות אני לא מתווכחת.

אובייקטיבית, אני מבינה שהמערכת החיסונית שלך מוחלשת בגלל התרופות. ושאת חוששת כי הנכד שלך התחסן נגד פוליו.

במקרה התואר השני שלי הוא באפידמיולוגיה. לכן אני יכולה להגיד לך שפוליו (גם מוחלש) מדבק, כמו זיהומים רבים, בהעברת הנגיף מהצואה אל הפה.
מאחר שרובנו לא אוכלים מהאסלה, ההעברה של הנגיף נעשית בעיקר באמצעות הידיים.
למשל אם הנכד יילך אצלך לשירותים, לא ישטוף ידיים, ואחר כך ייתן לך יד.
למיטב הבנתי, אפשר למנוע את הבעיה הזאת פשוט על ידי שטיפת ידיים. שלך ושלו.

נכון שהפגישה הזאת, חמישה וחצי שבועות אחרי החיסון, היא לא מועד אידיאלי. אבל אני מניחה שלבן שלך יש עוד אילוצים בחיים.
השאלה היא האם, כדי לפגוש את הנכד שלך, אתם מוכנים כולכם לשלם את המחיר הזה (שטיפת ידיים), או לא.

או שאולי את חושבת שהבן שלך תיכנן את זה כך בכוונה? ואז זו כבר בעיה אחרת.

הרי, מה זה "חודש וחצי"? יש חודש של 31 ימים, יש חודש של 30 ימים ויש אפילו חודש של 28 ימים. כך שגם אם כל משרד הבריאות חוזר על זה ביחד, זה עדיין אומדן לא מדויק.

אגב

בדרך כלל ההנחיה היא על מרחק של "שישה שבועות" ולא של "חודש וחצי".
שישה שבועות זה אומדן יותר מדויק, כי מספר הימים בשבוע הוא קבוע. בניגוד למספר הימים בחודש.
שישה שבועות = 6X7 = 42 ימים.
זה יכול אולי להסביר גם את בהבדל באומדן בינך לבין הבן שלך.

ו--

למעלה