נפגעי צה"ל

• פותח הנושא ci
  • פורסם בתאריך

ci

New member
נפגעי צה"ל

שלום לכולם אני חייל שנפצע במהלך השרות?? האם יש משמעות לנסיבות הבאות מבחינת עתידי המשפטי במידה ותתרחש ( תביעה ) מול משרד הבטחון? 1)עצם העובדה ששיחררו אותי מצה"ל והנני אזרח מן השורה ? 2)האם בשיחרורי הסכמתי לתנאים כאלה או אחרים מלבד המקובלים מבחינת מערכת הבטחון שאיני מודע להם? 3)האם חתימתי על מסמכים רפואיים כלשהם במהלך בדיקה של ור"פ של משה"בט קובלת או מגבילה אותי לגבי משהו? 4)הייתכן במידה וכל ההליכים היו מבוצעים בעזרת עו"ד התוצאות היו שונות מאלה שהתקבלו ללא עו"ד?? אני מודע לכך שהשאלות כלליות ואיני מצפה לתשובה מפורטת אלא לנוהל בתחום ובמידה ותוכלו לייעץ לי על עו"ד מסויים שפועל מול משרד הבטחון הודה לכם על כך מראש.

תשובה

מי שנפצע במהלך שירותו הצבאי חל עליו חוק הנכים (תגמולים ושיקום). תוכל לעיין בו בספריה משפטית. למיטב ידיעתי אין בנסיבות שציינת הגבלה על זכותך להגיש תביעה. נדמה לי שיש מגבלה של התיישנות. תוכל לברר פרטים בלשכת השיקום באזור מגוריך.

שלום לך

לשאלה 1: כידוע אזרח היא הדרגה הצבאית הגבוהה ביותר. בוודאי שיש משמעות לשחרור, כי רק חייל משוחרר או 3 חדשים לפני השחרור יכול להגיש תביעה לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום) לשאלה 2: לא. לשאלה 3: עפ"י נהלי העבודה של משרד הביטחון, מי שעומד בפני ור"פ, קרי נכה צה"ל, נדרש לחתום על פרוטוקול טענותיו. הדבר הוא הגיוני וסביר, כדי שלא תתעורר טענה בסגנון: טענתי עוד טענות אך הן לא נרשמו בפרוטוקול, מצד שני, לאחר שחתמת, אכן יהיה לך קשה לשכנע שהעלית טענות והן לא נרשמו. אינך אמור לחתום על מסמכים רפואיים, שכן אתה נבדק ולא רופא. לשאלה 4: כל מה שניתן לומר הוא כי עריכת דין היא מקצוע. כדי שאדם יהיה עו"ד עליו ללמוד, לעשות התמחות ולעבור מבחנים עיוניים קשים. יחד עם זאת, תעודת עו"ד עדיין לא מבטיחה תוצאות אלא אמורה להבטיח טיפול מקצועי מיומן ומסור. אני חולק על דעתו של עו"ד פנדריך. אל תתיעץ עם לשכת השיקום, לשכת השיקום היא היריב שלך ולא החבר שלך, אל תתן ליריב שלך ליעץ לך איך להתמודד איתו. בהצלחה. יש לך בעיה עם סימי שאלה.

למעלה