נפאל............

שמיל111

New member
נפאל............

שלום!! אני נוסע בסוף החודש לנפאל! ורציתי לשאול מספר שאלות. 1) האם מישהו יודע מה מזג האוויר כעת בנפאל, במיוחד באזורי הטראקים? 2) האם יש מקום מרכזי בקטמנדו שאליו רצוי להגיע (כמו הקווה-סאן בבנגקוק), לא לצורך שהייה שם, אלא מקום מרכזי שממנו ניתן ליסוע לאזורי הטראקים 3) על איזה טראק הייתם ממליצים? טראק אחד ארוך או כמה קצרים? 4) האם קל להמיר דולרים למטבע המקומי? בתודה מראש לכל מי שיואיל לענות!!!

sela v

New member
קטמנדו

1. מאמצע ספטמבר המונסונים נפסקים, כלומר תגיע תנוח קצת, ואז תתחיל בטרקים. 2. כן, והוא נקרה הטאמל Thamel. אני ישנתי באזור הזה, ואני זוכר שמחוץ לאזור זה או שהמלונות יקרים או שהם לא רבים. אני לא יכול להשוות לתאילנד, אבל אי אפשר למשל להשוות למיין בזאר בדלהי, בקטמנדו הרבה פחות בלאגן. 3. הכי פשוט וקל לארגון זה ה-Around Annapurna שיוצא מפוקרה. 4. כן.

בקשר להמרת כספים -

כשאני הייתי, וזה היה מזמן.. היית חייב להמיר כמות מסוימת של $$ לכל יום שאתה נמצא שם בבנק [לאסוף קבלות]. ברחוב השער היה הרבה יותר גבוה, אבל כמובן שיש להיזהר. בקשר למזג האוויר והטרקים - אחרי עונת הגשמים יש עלוקות בשטח, שעוד לא הספיקו להיעלם, אז ממש להיזהר באיזורים שנשארו לחים. [אני היגעתי באוקטובר, אבל שמעתי סיפורים לא נעימים מכאלה שיצאו לטרק חודש לפני]. טרק, אגב, זה שיקול של כמה זמן יש לך, כמה כוח יש לך ללכת וכו'. אני טיפסתי על האנפורנה במסלול הקצר - עד המעיינות החמים. היום - נראה לי שלטפס על האוורסט, זה הרבה יותר מלהיב, אבל למי יש כוח? בכל מקרה - יש אנשים שבכלל לא חשבו על זה, וגילו שהם לא עומדים בעלייה בגובה. אז לקחת בחשבון.

עמית22

New member
נכון לספט' שנה שעברה וזה שלפניו

השער בבנקים טוב יותר מהשער אצל החלפנים (לכו ותבדקו ביום הראשון, מכיוון שכל החלפנים עובדים על אותו שער ונדמה שזה הכי טוב, רק שהבנקים גם הם עובדים כולם על אותו שער הרבה יותר טוב)

למעלה