נפאל תאילנד...

j o k e r 24

New member
נפאל תאילנד...

היי יש לי כמה שאלות לגביי טיול במזרח הרחוק: 1. איפה אתם ממליצים לקנות ציוד (תיק נעליים) ככה שגם יהיה טוב וגם לא יקר מידי... 2. אם למישהו יש המלצה לגבי חברת תעופה אני אשמח לשמוע. 3. אני מחפש גם שותף או שותפה לטיול (מתחיל בסוף מרס תחילת אפריל) אם יש מתנדבים צרו קשר בפורום.. ביי

natyh

New member
חברת תעופה

טוב ששאלת : ראה שירשור צרות . אני אענה בלוגיקה ההפוכה . ספטמבר שנת 1986 אנו עולים מטיסת המשך של אלאיטליה מרומא לדלהי בכיוון מדלהי לנפאל לאחר טרנזיט של לילה שלם בשדה התעופה בדלהי , טרנזיט משמעותו המשך טיסה ללא שיש בידך אישור להיכנס למדינה בה עשית את טיסת ההמשך : ראה טיסת המשך עם אתיופיאן אייר ליינס מקהיר לאדיס אביבה דרך חרטום בסודן שנת 90 לישראלי ....ובא לא נרחיב . בשדה התעופה תהיה לך הזדמנות ראשונה להכיר את מהותה של הודו מהן הקאסטות כיתות והטמאים. את הטמאים תמצא בשעת עבודתם כאשר תיכנס להטיל את מימיך בשרותים הציבוריים . העובד השרוע על הרצפה זה שיטיל את כדור הליזול אל עבר המשתנה אחריך זאת ללא שיקום מרבצו הוא טמא !!! שכן עבודה זו תפורה עליו . לאחר שהסתיימ הכיף האדיר של הלילה הנפלא הגיע הזמן להמשיך בדרכנו אל קטמנדו . הטייס היה איש גבוה בערך שני מטרים , ונראה מוזר מאד מוזר המוטוריקה שלו נראתה רע , התנועה של הידיים והרגליים נראתה חסרת קואורדינציה אך כל זאת נשכח כאשר עלינו למטוס . המטוס יצא להמראה הכל נראה בסדר ולפתע נדלק האור האדום במטוס הסתכלתי על פני הדיילות הן היו חיוורות לגמרי לפתע . לפתע נשמעה חריקת בלמים נוראית שכמעט הדביקה אותי לתא הטייס או לפחות עד כמה שהחגורה איפשרה . המטוס עצר לפתע וחזר לתחילת המסלול , ההמראה רבאה והנחיתה דוקא עברו בשלום ולמרבה הפלא אפילו היו מוצלחות . ומוסר ההשכל תמיד כדאי לחגור חגורת בטיחות או לטוס קתאי פסיפיק . נתי

natyh

New member
חברת תעופה2

לא ממש במסלול שלך אך סיפור עם מוסר השכל בצידו ! 1987 ננה ידידתי הפירואנית שהצטרפה אלי מטומבס ללימה מחליטה להצטרף אלי לסיור בגונגל , בהתאם לתנאים הגרועים אנו מחליטים לטוס במקום תחבורה יבשתית , ומגיעים לטיסה של אאירו פירו לפוקלפה מומלץ דוקא לטוס בפאוסט אך זה מה שהיה . אנו מתעכבים זמן רב בטרמינל הנוסעים וננה שמתגלה כנכס לטיול מספרת לי כי estan cambiando la iianta . חווייר יתרגם לך ... מה את מדברת אני חושב לעצמי מה היא מבינה זו בכלל ,לחברות תעופה יש ספרים תקנות וחוקים ... מה הם מתקנים פנצר למטוס באמצע טיסה מה הם פרימיטיוויים ???? לא כך אני לננה יש להם תקנות סיפור אחר לגמרי , לא יכול להיות ... כעבור שלוש שעות אנו עולים סוף סוף למטוס , אני לא מתאפק ושואל את הדיילת, עכשיו יראו כולם לפחות ננה ,שאני הכי חכם ... החלפנו פנצר עכשיו הכל בסדר כך הדיילת .... מה אגיד לך יצאתי טמבל .... מוסר השכל בדוק שניפחו אוויר בכל הגלגלים לפני העליה למטוס ... או טוס קתאי פסיפיק . נתי

natyh

New member
חברת תעופה 3 או טרנזיט בחרטום

המקום שנת 1990 רוזנה ואני נוסעים לקניה , ההחלטה אתיופיין אייר ליינס נותנים יום על חשבונם באדיס אביבה , אני מתחיל לתכנן סאפרי בעמק האומו נסיעה לעיר האדומה ללי בלה ליד אגם גונדר ( לא פטרה אל תתבלבל ) טיסה לקהיר , טרנזיט והמשך אתיופיין הכל על פניו נראה בסדר . אני הישראלי היחיד חוץ מאיש עסקים שמצטרף אלינו , לימים נפטר לצערי בחטיפת המוס של חזית אריתריאה סיפור מפורסם היה על המטוס שנחת נחיתת אונס בים . המטוס מנמיך פתאום בצורה לא צפויה , מעל סודן , אני מחוויר משהו ונזכר כי לפי דרווין מוצא המינים מוצא האדם מן הדג . המטוס ממשיך להנמיך וראה זה פלא נוחת בחרטום סודן בירתו של הקולונל געפר נומיירי ידידו הטוב שדל מועמר קדאפי יקיר האומה האמריקאית היום . אני נצמד למושבי בעצבנו משהו ומנסה לגדל זימים ....כיאה לדג שתקן הישראלי לידי רגוע לגמרי וכמעט ישן , מוזר ... מספר דקות עצבניות עוברות ולפתע המטוס יוצא להמראה , אני נושך שפתיים נזכר במוצאי האנושי ... ולפתע אנו באוויר , ניצלתי . מוסר השכל כדאי שתברר מהו מסלול הטיסה ואם לא יהיו נחיתות לא צפויות במקומות הנקראים בזרגון הצבאי מדינות אוייב .... נתי

חי בר

New member
טיסה ישירה מקהיר לניירובי!

... דרך חארטום... במהלך הטיול באפריקה אחותי באה לי ביציאה שהיא מתחתנת. נו, ההורים אמרו אם אתה לא בא לחתונה אז אל תחזור בכלל. כל הזמן חששתי שיש איזה קונספירציה להחזיר אותי לארץ על מנת שאשאר בה, אז הייתי צריך איזה "ביטוח המשך טיול"
. מה עושים? משאירים את *כל* הציוד בתוך ארגז באכסניה של מאמא ROCHE (ז"ל
) שמים דרכון וקצת כסף בתוך פאוץ' קטן, קונים כרטיס קהיר-ניירובי, מוציאים ויזה למצרים ורק אז חוזרים לארץ הקודש לשבועיים. טוף, השבועיים עוברים אני נוסע לסיני ומשם ממשיך לקהיר. 72 שעות לפני הטיסה אני מתייצב כמו ילד טוב במשרדים של KENYA AIRWAYS ועושה CONFIRMATION. אמרו לי להתקשר 24 שעות לפני הטיסה לוודא שאין שינויים בלוח הזמנים. טיסה KQ329- אני בדרך! 24 שעות לפני אני מתקשר לחברה, אומרים אין בעיה- תבוא 3 שעות קודם (0600 לפנות בוקר) הכל כרגיל. טרמינל 1. יום הטיסה, 6 בבוקר אני יורד מהאוטובוס והולך לטרמינל 1. על לוח הטיסות אני רואה את הטיסה שלי: KQ329. מגניב. רגע! כתוב שם CAIRO-RIHAD!!! אולי אמרו לי טרמינל 2 במקום 1? בריצה לטרמינל 2 כדי לגלות שאין שם שום טיסות של KENYA AIRWAYS. חזרה לטרמינל 1. הדוכן נפתח, אני מברר אצל הפקיד המשועמם לאיפה הטיסה אז הוא אומר לי "מה שכתוב בשלט". אני מראה לו את הכרטיס שכתוב עליו יעד NAIROBI (וכבר חשוב לעצמי איך אני שוחט את סוכן הנסיעות בניירובי ברגע שאני מגיע לשם
) אז הוא אומר לי "אין בעיה, נסדר לך טיסת קונקשיין מריהאד לניירובי. "אבל אני ישראלי!" אז הוא משך בכתפיים (אין לי מה לעשות בשבילך יותר) והמשיך בצ'ק-אין לשאר הנוסעים (אגב, רובם נראו לי לובים וסעודים. מפחיד...). השעה 0800- מנסה להתקשר בטלפון ציבורי משדה התעופה למשרדי KA אבל הטלפונים בלעו לי את כל המטבעות לפני שהספקתי להבין מה קורה. לוח הטיסות- עדיין מראה בגאווה KQ329 לריהאד! בשלב הזה אני כבר מרוגז ומיואש וחושב לעצמי איזה דפק ללכת לסוכן נסיעות הכי זול בניירובי לחסוך 100$ אבל לאכול אותה בגדול מאיזה נוכל/רמאי. השעה 0845 פתאום האותיות על לוח הטיסות מצרצדות ומופיע KQ329 CIRO-NAIROBI! יש אלוהים!!! חזרנו לעניינים! הולך לדלפק לעשות צ'ק אין (תזכורת- אני רק עם פאוץ' קטן) והפקיד אומר לי "אתה חייב לשלוח מזוודות, שם יתנו לך BOARDING PASS ואז תחזור ליי". "אבל אין לי מזוודות!" "מצטער. אתה חייב BOARDING PASS". טוב, עומד בתור של המזוודות, מגיע לפקיד ומבקש BOARDING PASS. "אתה חייב לתת לי מזוודה כדי לקבל PASS" "אין לי מזוודה" "אז אני לא יכול לתת לך PASS". ??? במקום להתווכח אני מחליט על המקום לרוקן את הפאוץ', לשים הכל בכיסים ולעשות צ'ק אין לפאוץ' ריק העיקר שיהיה לי את הבורדינג-פס הארור. עולים למטוס, משני צדי יושבים שני ערפאתים מזוקנים ומפחידים רצח. אני מתכווץ העיקר לא למשוך תשומת לב. המטוס ממריא, כעבור כמה דקות הקפטן מודיע "כאן קפטן צ'קה, ברוכים הבאים לטיסה 329 ישירה מקהיר לניירובי דרך חארטום..."
WTF??? ישירה מקהיר לניירובי דרך חארטום?? איזה מין משפט זה?? אני ניגש לדייל הראשי ובדיסקרטיות אומר לו שאני ישראלי ולא יכול להיות בחארטום אז הוא אומר לי "אל תדאג, לא יורדים מהמטוס". חצי נחמה. מגיעים לחארטום, חלק מהאנשים יורדים ונוסעים חדשים עולים. על OVER BOOKING שמעתם? בגרסה החארטומית, עולים נוסעים למטוס, מרימים את המשענת בין הכסאות ובשורה של 3 מצטופפים 4 נוסעים, בשורה של 4 מצטופפים 5. אחד הדיילים עובר עם מכשיר ספירה ידני, מגיע לקצה השורה מביט בתמהון על המכשיר, מאפס אותו וסופר שוב את כל הנוסעים. מוזר! יש יותר מדי נוסעים. אני רואה אותו מסביר לדייל הראשי בהתרגשות, הדייל הראשי נותן לו צ'פחה קטנה על המצח (כאילו יא טמבל אחד) ועובר בעצמו. מוזר! באמת יש יותר מדי נוסעים על המטוס! "או קיי, כולם להוציא את ה-BOARDING PASS" הוא אומר. פתאום, לאף אחד אין בורדינג-פס. כולם שכחו או איבדו אותו. מתחיל ויכוח עם הרמות קול, הנוסעים צועקים כולם על כולם וכולם על הדייל. הדייל הראשי לא מאבד עשתונות, יוצא לדלת ומרביץ שריקה ותוך כמה שניות מתייצבים שני שוטרים סודנים. הוא מסביר להם את הבעיה והם פשוט ניגשים לכמה אנשים באופן אקראי, מצביעים עליהם "אתה, אתה, אתה ואתה- החוצה!!". פתאום כולם מוצאים את הבורדינג-פס שלהם ומתחילים להתלונן שהם עלו בקהיר- לא מעניין את אף אחד. מי שהשוטר מצביע עליו- החוצה. אני מצטופף ומצטנף מקווה שלא ישימו לב לצבע החיוור שלי על רקע האנשים הכהים מסביבי (מה לעשות, הייתי בולט למדי). אחרי שהנוסעים המיותרים הורדו- סוגרים הכבש למטוס וממריאים. אפילו לא טרחו להוריד את המטען שלהם! ממריאים. מגיעים לניירובי. איזו הקלה. בתור לדרכונים, אני עדיין משקשק, מביט על הדרכונים של שכניי לטיסה- אחד איראני ואחד לובי. אני לא מעיז להוציא את הדרכון שלי מהכיס. ניגש אלי הבחור האיראני ואומר לי "אל תדאג. אנחנו יודעים שאתה ישראלי (מסתבר שהם דיברו עלי בטיסה) אבל רציתי להגיד לך שאין לנו בעיה באופן אישי עם ישראלים- רק עם הממשלה שלכם"... אחלה טיסה! KENYA AIRWAYS. אגב, הנחיתה בחארטום היתה הדבר הכי מפחיד שהיה לי בחיים. היתה כנראה הצפה של הנילוס וחצי מהעיר היתה מתחת למים, מהמטוס היה אפשר לראות את כל העיר מלאה בכלי רכב צבאיים, נגמשי"ם וכו' ושדה התעופה היה "מפוצץ" בחיילים, טנקים, ולא יודע מה עוד. בזמן שהמטוס חנה כל הזמן הסתובבו מסביב חיילים סודנים עם רובים ומטולי אר-פי-ג'י וזו בהחלט היתה חוויה מפוקפקת. עד אז זלזלתי בהנחיות שנותנים במשרד הקישור לפני היציאה לחו"ל שמבקשים לא לטוס מעל מדינות אויב. זה ממש חוויה מפחידה!

kogawa

New member
יופי של שירשור, חוויות מטיסות

סלע, פתח לזה פתיל נפרד והישר למועדפים
תמונה ראשונה 1984 קולומבו בירת סרילנקה, אני והכרטיס לעיר האריה סינגפור, בדרך למטוס של אירילנקה. המטוס ממריא ואני מתדלק ונוחת (שני ג'ין+טוניק והופה חרופה). תמונה שניה המטוס עומד לנחות ותמיד בשלב הזה הדילות טורחות להעיר אותי, והקפטן בסינגאלית ולאחר מכן באנגלית במבטא הודי אומר משהו.. רגע, שמעתי נכון? הנחיתה בקואלה לומפור בירת מלזיה? וזו נחיתה סופית? לא ממשיכים? תמונה שלישית שדה התעופה, פרי-שופ עם מוכרות רעולות ומכוסות מכף רגל ועד הפדחת, וכמובן אין להשיג את הג'ין אלא רק טוניק. שכני למטוס שהוא מבריח זהב גרמני הנוסע תדירות בקו הודו-סינגפור נלחץ ביחס להעברת המזוודות, ועוד עשויים לחפש שם?! תמונה אחרונה, במטוס שכר לסינגפור, אותו שכרה בשבילנו סינגפור איר-ליין. מסתבר שעקב סכסוך בין החברות החליטו סינגפור א"ל וארילנקה לא לטוס זו לארצה של זו, ואנחנו היינו הקורבן. או כמו ש(כמעט) אומרים הגששים: "גם סיוט זו חוויה" אז סע בקאטאי פאסיפיק...

חי בר

New member
אתיופיאן איירלנייס...

טיסה מלליבלה לגונדר. מגיעים יום לפני "למשרד" של אתיופיאן בלליבלה, קונים כרטיס. "איפה השדה תעופה?", אנחנו שואלים. "כמה ק"מ מחוץ לכפר. תגיעו שעה קודם לעשות צ'ק אין". סבבה. למחרת אנחנו עולים על התרמילים שלנו, ומתחילים ללכת לכוון השדה תעופה. אבל כמה ק"מ בדיוק עד לשדה תועפה? מה זה משנה. אם הוא לצד הדרך, בטוח לא נפספס אותו! הולכים מבסוטים, מסתכלים על הנוף. חולפת שעה. אולי פספסנו? מה פתאום! איך אפשר לפספס שדה תעופה? זה בטח משהו גדול, לא? עוד שעה ואנחנו רואים בצד הדרך שדה, מלא בוץ ועדר של פרות מלחך עשב. אה כן! ויש מוט בודד באמצע השדה ועליו שרוול רוח. יכול להיות שזה השדה תעופה? מתחת לעץ הסמוך יש משטח בטון בקוטר של איזה מטר, קצת יותר גדול ממכסה ביוב עירוני וזהו. אין כלום. מה עושים? אולי זה לא פה? נמשיך ברגל? ואם זה כאן? לך תדע. אין כאן כלום! כעבור שעה קלה מגיע זוג מקומיים. מסים לברר אם כאן זה שדה תעופה אבל לא ממש מצליחים לתקשר איתם. פנטומימה עם הידיים עושים תנועות של אוירון (וגם קולות!) והזוג מסכתל עלינו כאילו אנחנו חייזרים שנחתו מהעולם החיצון. בטח חשבו שאנחנו זוג מפגרים. ניחא. כעבור שעה מגיעה ג'יפ ועליו הסמל של אתיופין. אותו ברנש שמכר לנו את הכרטיסים יורד (לעזעזל, למה לא אמרת לנו אתמול שאתה מגיע, היינו תופסים איתך טרמםפ!). הוא עושה לנו צ'ק אין בכל הרצינות: שולף מאזני קפיץ ושוקל את התרמילים, מצמיד עליהם את המדבקה עם הקוד של גונדר, תולש דף מהכרטיס הכל כאילו אנחנו בשדה תעופה אמיתי. ואז שומעים זמזום של זבוב. לא רגע! זה לא זבוב זה מטוס! אבל איפה הוא הולך לנחות? לא! בשדה עם הבוץ והפרות? ברגע זה הכרטיסן מוציא איזה ילד מהאוטו שמתחיל לרדוף אחרי הפרות עם מקל ומפנה את מסלול הנחיתה. עולים למטוס, דיילת חיננית מחלקת לנו סוכריות ואומרת באמהרית משהו כנראה "ברוכים הבאים", מעמיסים לנו את התרמילים והטיסה יוצאת לדרך. בנחיתה בגונדר עוד רואים לצידי המסלול מוזיאון מפואר של מטוסים מרוסקים ושרופים, זכר למלחמת האזרחים שרק לא מזמן הסתיימה (היינו שם ב-94). עושה הרגשת בטחון חמה על הלב.

natyh

New member
חברת תעופה 4

טיסת המשך מחרטום לאדיס : על הטרנזיט כבר שמעת ועכשיו הקצפת : הזמן מרץ שנת 90 בימי מנגיסטו היילה מאריאן "הרודן" העליזים . אנו נוחתים באדיס ובמקום יורדים לטיסת המשך , אנו אמורים להמשיך לניירובי וכאמור השמועה מספרת על לילה במלון על חשבון אתיופיאן , כאמור חברצ התעופה הטובה באפריקה . הפקידים כאמור לא שמעו על כך על הלילה במלון ושולחים אותנו לדרכנו למטוס אך ישראלי כמוני לא מוותר כל כך מהר .... ופתאום נהייתי חולה , קילקול קיבה מסתבר ... והופ איחרנו את המטוס , הפקידים בפנים מאד לא מתחשבים שולחים אותנו למלון במחיר 35 דולר לאדם מכריחים אותנו כאמור מן טרנזיט כזה ולמיטב זכרוני את הוויזה אנו מקבלים ליום אחד . עד מחר בערב והכרטיסים נמכרים לנו במקום גובים כסף במטבע הרשמי .. מה אני אגיד לך אכלנו אותה ... הדרך למלון עוברת לאט לאט מאד כביש ארבע מסלולי דו נתיבי אוטוסטרדה כולו סגור ואנו זוחלים הצד השני סגור . הוד רוממותו היילה מאריאן כך מסתבר צריך את המסלול הנגדי לעצמו ואכן מקץ שעה קלה מגיעה שיירת הקיסר . המלון ריק לגמרי רוזנה ואני האורחים היחידים אני עושה את הטעות ומזמין בשר בשנת בצורת .... הסוליה מגיעה קשה לחלוטין ונודפת ריח ניחוח כראוי לסוליה שעבר זמנה בימי ביית שני במקרה הטוב ... צחוק צחוק אך מתו מליונים בבצורת ההיא והשלטון לא סיפק להם מזון שהגיע מסיוע בינלאומי ... אני מעיר את תשומת ליבו של המלצר ששואל בתמימות מה באמת לא טרי מרחרח במרץ ומודיע לי שמבחינתו הסוליה אכילה רוזנה ואני חולקים על דעתו והסוליה מוצאת את דרכה חזרה למטבח ... לא לפני שמלצר בנדיבותו מציע לנו סוליה אחרת ... אני מוותר ושולח אותו לדרכו . ומוסר ההשכל לא בטוח שיעזור לך בטיסה אך אף פעם אל תזמין בשר בשנת בצורת .... לפחות לא באתיופיה . נתי

חי בר

New member
ארוחה במסעדה?

למיטב ידיעתי אני בין בני המזל היחידים שקרה להם דבר כזה
המקום: אוטובוס הודי, בחזרה מטרק בהימצ'ל פראדש. החזקתי ביד קובית שוקולד. האוטובוס קופץ באיזו מהמורה, קובית השוקולד נופלת לי מהיד. אני מזנק לתפוס את הממתק הטעים, אבל כח המשיכה זריז ממני. הקוביה על הרצפה, ואני במלוא טפשותי (צעיר ופזיז) מרים ומיד שם בפה. מה כבר יכולה לעשות קובית שוקולד אחת שהיה פחות מחצי שניה על הרצפה? את התשובה כבר גיליתי בערב, כשנאלצתי להודיע לחברה שנצטרך לעצור את הנסיעה לכמה ימים כי במצב שצריך ללכת לנוחיות איזה 15-20 פעמים ביום אי אפשר לעשות נסיעות ארוכות באוטובוס. ממש לא. השתכנו באיזה מלון עם שרותים בחדר (היה קשה למצוא) ואני השתכנתי בשרותים- לא אלאה בפרטים אבל אוכל רק לומר שנוזלים יצאו מכמה כוונים
. מה עושים? אימודיום! אחד לפה. מחכה איזה שעה אבל נראה שחיידקי אוטובוס הודים לא ממש מזיז להם אימודיום. עוד אחד. לא מדגדג להם והבטן שלי סובלת. עוד 2 במכה אחת ואני מרגיש שאני סוף סוף יכול לעזוב את הקרנטנה ולחזור למיטה. למחרת אנחנו נשארים במלון "ליתר בטחון" וכשהכל יבש אני מודיע חגיגית- אפשר להמשיך לדלהי! עובר יום ואני מבסוט- לא יוצא שום נוזלי יותר. עוברים יומיים- שום דבר. שלושה ימים- אני מתחיל כבר לחשוד. ארבעה ימים- לא נעים. אולי החיידקים חיסלו את פעולת המעיים שלי? אני מתחיל להיות מודאג! חמישה ימים וכלום לא יוצא. מטיילים אחרים שרואים אותי מתים מקנאה, להיות כמעט שבוע שלם בהודו בלי זכר של שלשול אחד? כולם מוכנים להתחלף איתי בשמחה! כעבור שבוע שכלום לא יוצא אני כבר מתחיל לחשוב שמתחפחת אצלי איזה הרעלת דם או לא יודע מה. מתקשר מודאג להורים לספר שכבר שבוע כלום לא יוצא והעצה חד משמעית- קח לקסטיב. אז לבית מרקחת (נו, מי מסתובב בטיול במזרח עם חומר משלשל??) והופ בולע חצי חבילה בבת אחת. הולך לנוחיות יושב יושב מתאמץ ולוחץ וכלום לא יוצא. רק כעבור יממה יוצא משהו קטן ופצפון בגודל קצת יותר גדול מגרגר אפונה אבל אני מבסוט עד השמיים. המקום: הודו, איזה שנתיים מאוחר יותר- ירח דבש במזרח
אשתי, מיומנת מהסיפורים שלי על שלשולי המזרח מתעקשת לאכול רק במסעדות טובות "ונקיות" (שותה רק מים מבקבוק ושאר ירקות). אז הלכנו למסעדה שבספר היתה מומלצת מאוד. בעוד אנו ממתינים למנות שלנו אני רואה ג'וק חום וגדול מטייל על הקיר- גם הוא מחכה למנות שלנו מסתבר. אני משתדל להתעלם ממנו כדי שאשתי לא תשים לב אליו (כי אני יודע מה יקרה ברגע שתראה אותו). הג'וק מבין גם כן ומוריד פרופיל. המנות מגעיעות והג'וק חוזר לעסקים. תוך איזה 2-3 דקות והוא ברוב כבוד והדר מתיישב במרכז הסלט של אשתי. טופ, יש קצת התרגשות וכל מה שכרוך בלמצוא ג'וק באמצע הצלחת ואנחנו קוראים לרב המלצרים. "יש לנו ג'וק בצלחת!" "אז מה הבעיה?" "אתה לא מצפה שנאכל את זה?" המלצר לוקח את העפרון שתקוע לו מעל האוזן, נותן מכה קטנה לג'וק ומעיף אותו מהצלחת. "עכשיו את יכולה לאכול, גבירתי"... כמובן שניתנת הפקודה לנטוש את המסעדה, ובמהלך הנסיגה שלנו המלצר ניגש ובשיא הרצינות אומר "מה אתם כבר הולכים? אפילו לא הספקתם לאכול..."

natyh

New member
דנדן בולוטין

מכניס אותם לפרוסות לחם ומסביר שהם מוסיפים פרוטאינים . ובנוסף יש שבטים באפריקה כמו המסאים שלהם זה מאכל תאוה . שלא לדבר על כך שהמסאים מסרבים לגרש זבובים מפניהם ... ואפילו הביטו עלי בתמהון כזה ... מה הוא מתאמץ כאשר נסיתי לעשות את העבודה עבורם : גירוש זבובים כמובן . נתי

חי בר

New member
טרמיטים...

מקום/זמן: קניה, לאחר הגשם הראשון. אנחנו נוסעים עם ג'יפ שכור לשמורת המסאי מרה. באוויר רואים מיליונים של טרמיטים מתעופפים. הילדים בצידי הדרך כל הזמן מנופפים לנו לעצור, אז אחרי כמה דקות אנחנו חושדים שמשהו לא בסדר עם הרכב ועוצרים בצד כדי לבדוק אם יש איזה בעיה עם המנוע או איזה פאנצ'ר. איך שאנחנו עוצרים מתחילה התנפלות המונית על... הרדיאטור! יאמי! מלא טרמיטים מבושלים וחמימים
אנחנו "מכבדים" את כל הילדים עד שהרדיאטור נקי כמו חדש, נוסעים עוד כמה ק"מ וחוזר חלילה. מה לא עושים כדי שהילדים יהיו מרוצים...
לגבי דןדן- טופ, כל אחד והפטישים שלו. אני לא מכיר אותו באופן אישי יצא לי לפגוש אותו לכמה דקות פעם אחת בסיני ופעם שניה בנחל חצצון והוא היה נראה לי יחסית נורמלי (למשל, יחסית לבנאדם כמו שוקה רווק)...

natyh

New member
שוקה רוויק

שוקה הזמין אותי לעוגת תפוחים בפומפרניקל : ומעשה שהיה כך היה , המקום אראונד אנאםורנה נאפל שוקה מדריך הטיול המאורגן ( אחרון בחיים שעשיתי איפעם) מתערב עם הכי משוגע בין המטיילים אני מי מחזיק יותר זמן במיים קפואים, מתחת לקרחון . שוקה טען שאי אפשר להיכנס למיים כלל .. כן כן שוקה . טוב התערבנו אני נכנס לאט לאט ובשקט למיים ומנסה לשחות ... לפתע אני מבין הכאב כאב עמום מפלח את הריאות לא מאפשר לי לנשום או לזוז , אבל אני בתחרות ... לובש מבט אדיש תנועות שחיה קלות ויוצא , בחוץ חם .... שוקה שלא יכול לעמוד מנגד מתעקש ונכנס גם למיים הקפואים . בקטמנדו זכיתי לעוגת תפוחים ובביית זכיתי לשלושה שבועות במיטה עם חום גבוה. נתי

kogawa

New member
לטוס לרורא

עיר השלום (לה-פאז), שבת, שדה התעופה המרוחק 10 ק"מ מהעיר בקו אויר, אבל אין שם אויר. חבר דתי שהסכים לטוס איתי לרורנאבאקה בחיבור הטואיצ'י עם הבאני, בתנאי שאת המרחק לשדה התעופה יעשה ברגל, בעליה עם מטען, וללא חמצן כלל. באותו היום המטוס לא המריא. ההוא חזר לעיר בהיפוקסיה מוחלטת, אבל שמר על השבת. יום שני הטיסה המיועדת צרכה לצאת, ואנחנו בשדה בהמתנה, ובדלפק אומרים "צטערת, הטיסה ליעד מרוחק יותר, ותעלה עוד 6$ אין בררה למי שחולם על רורא, ואנחנו משלישים את הירקרקים לפקידה ועולים על העפיפון של אירו-פרו בדרכנו לסלבה שמאחורי הקורדיארה נגרה. אם יש מקום טוב להחביא עץ זה בהחלט שם, וגם 50 שנות הוצאה של ידיעות אחרונות של סוף שבוע לא יכלו את כמות הצלולוזה העצורה ביער זה הנפרש מאופק לאופק (או לפחות עד לכנף המתנדנדת של הטאיארה בה אני יושב כאילו מנסה להרוויח עוד מעט עילוי). בדרך נחיתת ביניים בקרחת יער שמשמשת מגרש כדורגל למקומיים, ובקתת עץ עלובה, ועליה השלט "ברוכים הבאים לרורא.." שוב עבדו עלינו, אבל מוטב כך מאשר לחזור בנסיעת רצח בוצית דרך הג'ונגל, שבטח תיקח יום שלם.. חודשים לאחר מכן, כשרציתי לנסוע באוטובוס מחוחוי ארגנטינה לסאן-פדרו-דה-אטאקאמה, ושאלתי על אוניבוס הנוסע ברוטה סינקוואנטה אונו ונאמר לי שהאוטובוס היחיד נוסע בדרך אחרת ואצטרך להוסיף 6$ לאנטאפאגאסטה, לא שערתי שאתעורר בבוקר מיוזע אי שם בישימון היבש בעולם, בכניסה לכפר שאיך לא?, נקרא סן-פדרו-דה-אטאקאמה? וללא כל קשר, בהמשך להערת חווייר, קבלו את דנדן ליד תל טרמיטים בבוצואנה הרחוקה, וזכרו שמדובר באיש גבוה..

natyh

New member
חברת תעופה 5 או הכל כלול במחיר

והפעם קטע שעוסק בתיקון הגיפ דוקא : בדרך החוצה בדרך הבוץ מפרק אבר דאר עצרתי העברתי ל 4 על 4 לוא החלקתי ובלי לעצור לגמרי העברתי ל 4 על 4 הי בדיוק אבל בדיוק הדבר שאסור לעשות ., ועכשיו היה לנו גיפ תקוע בלי 4 על 4 לוא . אנו ממשיכים למחרת בדרך תחנת דלק , מישהו שוכב מתחת לגיפ בלי חולצה חם אימים ונראה מבין , אנו עוצרים בסמוך אליו מוסך מאולתר סה"כ אספלט וכיפת שמיים לא צריך יותר מזה בקניה כדי לפתוח מוסך מסודר ...שני ילדים ניגשים אלינו ומתחיל תחקיר ! הילדים מתחפרים חוזרים ומתחפרים ולבסוף יוצאים עם גזר דין : הסיפור 20 דולר יצאנו בזול אבל רגע רגע את הכסף סופרים במדרגות ... חם הילדים מפרקים חוזרים ומפרקים מרכיבים ומפרקים ושוב מפרקים . אחרי כמעט התעלפות ושלוש שעות אני מבין שחבל על הזמן . אני פונה בשליחות רוזנה למכונאי האמיתי ומפטר את המתחזים . הוא מסתכל רגע , וגזר הדין הפעם מאתיים דולר ... את שלב ההתשה כבר עברנו עכשיו צריך לצאת מזה חמש דקות קצרצרות עוברות והדיפרנציאל מתוקן מוסר השכל לא מספיק מחיר זול כדאי לבדוק שהכל כלול במחיר נתי

sela v

New member
צודק

למה להתפזר, עכשיו החוויות האלה לא ישמרו לדורות הבאים, אלא אם לפי דעתכם כדאי לי לצרף את השרשור הזה לשרשור של החוויות הרעות, הרי בלאו הכי זה רוב מה שעסקתם פה בשרשור.

kogawa

New member
"גם סיוד זו חוויה"

הצעתי לסלע להוציא את סיפורי החוויות מהשירשור הזה, לייסד שירשור "חוויות מיוחדות", ולאחד עם שירשור קודם, או לחלופין ליסד שירשור "חוויות מטיסות", ולקטלג לשם את העונות לקריטריון לי כמשתתף וכקורא אלו היו השירשורים המרתקים ביותר בתקופה האחרונה בפורום זה

sela v

New member
הבעיה

שאני לא יכול להוציא הודעות ספציפיות, אני יכול בכלי הניהול שבידי, רק לאחד שרשורים, ואז גם מצטרפות גם הודעות לא רלוונטיות, כמו השאלה המקורית שנשאלה פה.

sela v

New member
לי זה מזכיר כמה טיסות שלי

כמו הטיסה הראשונה שלי לניירובי, טסתי לבד, וכמו שחלק יודעים אל על נוחתים ב-2 בלילה בניירובי, לא השעה הכי נחמדה. קצת לפני הנחיתה הראשונה שלי שם ב-96, אמרתי לעצמי מה אני עושה על המטוס הזה? איך אני אסתדר וכו'.... אבל אז פתאום מצאתי במטוס שתי בנות שדיברתי איתן לפני בנוגע לטיול בקניה, ואז יחד עם עוד כמה ישראלים לקחנו מונית למאמא רוץ', שהוזכרה פה. עוד טיסה שזוכרה, יותר זכור לי הבדיקה בשדה התעופה. היא הטיסה מעמן לביירות. כבר ביקרתי בסוריה לפני, אבל לשם הגעתי באוטובוס, אז זה לא בדיוק מתאים לשרשור הזה. בקיצר קצת חששתי, אבל בסוף הכל היה בסדר. יותר חששתי בחזור, שהיה לי תחושה, שבמחשבי רויאל ג'ורדניין בביירות היה רשום שאני ממשיך לתל אביב מעמן, למרות שזה היה על כרטיס נפרד שהוחבא על ידי בתיק, אבל זה לא נעים לחכות שעה בשדה התעופה, שאתה לא יודע אם השאר יודעים מי אתה ומה אתה. אותו דבר קרה לי שנסעתי באוטובוס לקהיר, את המלון הזמנתי מהארץ, ואת הכרטיס לאוטובוס קניתי באגד, ואז לפני שחזרתי סוכן מצרי חיפש אותי לדעת איך אני חוזר לארץ, ודי היה לי מוזר מאיפה הוא יודע. בסוף התברר לי שהוא קיבל את הפרטים שלי מהמשרד בארץ, שהזמנתי את המלון בקהיר (מלון על אונייה על הנילוס, על גדת זמלק).

חי בר

New member
לדעתי תקנה את הציוד בארץ

במזרח אפשר למצוא ציוד במחירים מאוד זולים, הבעיה היא שאתה קונה למשל מעיל פוך של NORTH FACE עם ריח של תרנגולות (נו, נוצות של תרנגולת יותר זול מפוך אווזים) וכו'. לדעתי רוב הציוד שם מזוייף ויהיה לך קשה לדעת מתי אתה קונה משהו איכותי ומתי לא. והציוד המזויף שם זה בד"כ לא "עודפי יצור" של המפעל הסיני איפה שמייצרים את התיקים ונעליים של מרבית החברות, זה בד"כ דברים באיכות ירודה. חברת תעופה? אייר נפאל. יש להם טיסות ל-LUKLA תוכל להמשיך משם ברגל.

למעלה