נער מתבגר

אמא 2405

New member
נער מתבגר

אני יותר משתפת כי אני יודעת שאין יותר מידי מה לעשות...בני לומדת במגמה ייחודית בבי"ס המרוחק ממקום המגורים, בעצם בחירה זו הוא התנתק מהחברים שליוו אותו ביסודי, על אף העובדה שניסה להשאר עמם בקשר אך הנסיבות הביאו לניתוק (בתי ספר שונים, חברים חדשים). במסגרת בה הוא לומד הוא לא הצליח לפתח קשרי חברות, על אף העובדה שהוא מאוד חברותי ומאוד אוהב חברה, אך כל הנסיונות שלו למפגשים אחרי שעות ביה"ס לא צולחים...כואב לי כי בשנים היפות של הנעורים שלו הוא בעצם בחדרו לבד, ללא חברה.

xfwind

New member
יש עוד מעגלים? תנועת נוער/חוג ספורט?

אפשר גם לשוחח עם המחנך ולבדוק אם יש מסגרת בבי"ס שבה יחשף לעוד ילדים פוטנציאלים.

ילדים משתנים וחברויות לא תמיד משתמרות.

באמת לא נעים, בתור הורים,

להרגיש שלילדים שלנו לא טוב

אולי תעזרו לו באמת לחשוב על עוד הזדמנויות להכיר בני נוער שירגיש איתם טוב.

יש היום הרבה אפשרויות לבני נוער למצוא בני נוער שחולקים אותם תחומי עניין. כל מיני כנסים (למשל סביב נושא מדע בדיוני, קולנוע, תאטרון,...)

אימם

New member
יש את תנועות הנוער

מכבי צעיר, צופים...גם בית הספר יכול לעזור - נסי שיחה עם היועצת

1precious1

New member
רחוק

- כמה רחוק הבית שלכם מבית הספר?
- מה הוא רוצה ומעדיף? כמה זה מפריע לו וכמה זה "רק" מפריע לך?
- באיזה גיל/כיתה הוא?

אמא 2405

New member
התשובות ידועות אבל

תודה למשיבים, אך התשובות ה"מקובלות" ידועות...לתנועת נוער הוא לא רוצה ללכת, הוא בכיתה ט'
לחדר כושר לא בא לו ללכת לבד, הוא מנסה כל הזמן להסתובב סביב המעגלים שלו, ולא ממש מצליח לפרוץ אותם.
עד כמה זה מפריע לו...בשיחה שלנו אחד על אחד הוא אמר שמאוד מפריע לו שאין לו חבר לנשמה מה שנקרא, משהו שהוא יכול לבלות איתו ולדבר איתו...
עירבתי את היועצת ואת המחנכת אך גם להן אין פתרונות קסם, הציעו לו ליצור קשר עם הילדים שהוא איתם בכיתה ומן הסתם זה מחזיר אותי להתחלה.

valeta

New member
מותר לשאול איך קרה המצב הזה?

מה לא מתחבר לו שם נכון? והאם עד עכשיו כן היו חברים? (כי אמרת שהוא בט', אז מה היה בז'-ח'?).
אני מסכימה איתך ואיתו שהמצב חייב להשתנות. אני דווקא חושבת שכל המסביב -תנועות נוער, חוגים, זו לא דרך להכיר וזה לא פיצוי על הריק היומיומי. בעיני צריך לחשוב לשנות מסגרת אם המצב יימשך. לא ייתכן שילד חברותי שזקוק לחברה יהיה בודד.

אמא 2405

New member
מבחירות לא נכונות

בכיתה ז' ניסה להשתלב וכבר בסוכות ערך מסיבה ל-10 בנים מהכיתה, אך במשך הזמן נוצרו קבוצות בכיתה והוא השתלב עם חברים שמבחינתם האינטרקציה בכיתה מספיקה...
כפי שציינתי הכיתה היא כיתה יחודית (מחוננים) שמוזנת מכל המחוז וחברתית הוא שונה מהם...
לצערי מפחד הדחיה הוא גם הפסיק לנסות.

דף חדש4

New member
להעביר למסגרת אחרת!

אני מכירה את המשחק הזה "מחוננים". ועשיתם טעות. אני מכירה מקרוב מישהו שהקפיצו אותו שתי כיתות וזה עלה לו ביוקר מבחינה
חברתית. אני חושבת שמלכודת הדבש הזו של מסגרת למחוננים- יכולה להיות רעה חולה. הילד מרגיש שהוא שונה וטוב מהאחרים.
במקרה שלך- זה ניתק אותו מהחברים שלו כי זה מיקם אותו בבית ספר (כיתה שונה).
אני חושבת שאנחנו כהורים צריכים להתפכח! ולדעת לסרב לפתויים מעין אלה. עלינו להבין מה חשוב יותר בגיל הזה- וזה ההתפתחות
הרגשית של הילד שהולכת יד ביד עם מצב חברתי.
במקומך- הייתי מעבירה אותו מסגרת ויפה שעה אחת קודם.
ילד מחונן - יש לו את הזמן שלו לזרוח. זה לא חייב להיות בתיכון.
חבל עליו.

valeta

New member
אוקיי, אם כך - לעבור מסגרת בעיני

זו אפשרות שכדאי לשקול ברצינות. תראי, אני דווקא לא נגד כיתת מחוננים, מכירה אנשים שזו הייתה עבורם חוויה מדהימה, וכמובן מכירה כאלה שאמרו שזה היה סיוט (חברתית). למשל בן של חברים שלנו ממש פורח שם (כיתה ח'). יש עוד כיתות מחוננים בארץ בגילאים האלה, יש משהו רלבנטי עבורכם?
ואם לא - אולי איזו כיתת הצטיינות בתיכון? באחד התיכונים בעיר שלנו יש מין מסלול כזה - של כיתת מצטיינים. יש גם כיתות מופ"ת. שווה להתחיל לבדוק את השטח ולראות איזה אופציות עומדות בפניכם. אגב - אם אקדמית הוא לא סובל במיוחד בכיתה רגילה, גם תיכון רגיל שווה בדיקה.

לא כל כך מהר כדאי למהר להוציא מכיתת מחוננים.

בזהירות רבה- שואלת:
לא לגמרי הבנתי בן כמה הוא כיום?
האם הוא מאושר עם עצמו? או שהוא מרגיש דחוי?
מה קורה כשיש טיול שנתי למשל? איך הוא מצתוות לאוהל/חדר?
ולמה?
כי לפעמים אנחנו ניזונים מאיזשהו מודל שלנו היה בתור נערים--וזה לא בהכרח המודל החברתי כיום.
לפעמים אנחנו שומעים על ילדים שלא זזים מהמחשב- וזוהי למעשה המדיה החברתית שלהם (כולל משחקים,פייס ווסטאפ וכו)
לא תמיד ללכת לשחק כדורסל או לתנועת נוער- רלוונטי לנער בן זמננו בגיל 14.

לא ברור איפה אתם גרים-ישוב קטן? כולם לומדים בחטיבת ביניים אחת והוא במיקום אחר?
ישוב גדול?
למה הוא שונה מכלל התלמידים בכיתה? (כתבת שהכיתה היא כיתת מחוננים שמוזנת מכל המחוז וחברתית הוא שונה מהם) באיזה אופן הוא שונה?

והצעה--- ילדים מאותגרים אינטקטואלית לעיתים מוצאים פתרונות בחבורות על פי נושא ,יכול להיות ציורי מחשב(אנימה וכו) או קבוצות של דרקונים ומבוכים או משחקי תפקידים אחרים. האם יכול לדבר אליו?

אימם

New member
באיזו כיתה הוא היום?

גם בני מחונן. העדפנו כיתת מצויינות החטיבה הקרובה לבית על פני כיתת מחוננים
שבה כמו אצלכם מגיעים ממקומות שונים.
אני זוכרת כיצד אני עצמי כתלמידה נסעתי לתל אביב יום יום ואחר הצהריים לא היה לי חבר/ה שקרובים להיפגש עימו.
לכן בעיני חברים וילד מאושר זה הדבר החשוב בעיני.

שואלת שוב - אין לו מחשב?

אי אפשר לשלוח נער בן 15 לתנועת נוער שהוא לא מכיר בה איש, שיחפש שם חברים
גם מועדון כושר הוא נפלא לבריאות ואולי לבטחון העצמי, אבל לא בהכרח לחיי חברה

היום נערים ומבוגרים מוצאים חברים במחשב. יש לו תחביב? שיתחיל להסתובב בפורומים שקשורים לתחביב

יש אין סוף כאלה. אתרים של בני נוער שמשוחחים על דוקטור הו (ואף צופים בפרקים ביחד), פורומים בנושאי צילום, ספורט, מדע בדיוני...

אימם

New member
מה עם הצמדת חונך ש.ש?

וודאי יש אצלכם כאלה שעושים שנת שירות לפני צבא?
בקשי מהיועצת שיתנו לו חונך. זה בדרך כלל שין שינים.
הוא יכול להיות כמו חבר לילד וגם ידריך ויעזור לו להתחבר.

למעלה