נערי-שינוי, אהלן!

בהחלט, לשינוי אכפת מהמצב הכלכלי...

כאשר מעמד הביניים, העסקים הקטנים והעצמאיים, נפגעים עוד יותר מהתוכנית הכלכלית ההרסנית, שינוי לא פוצים פה. כאשר מועברים 130 מיליון שקל להתנחלויות כך סתם, כנ"ל. אבל תקציב לישיבות? הופה, סדין אדום.

התוכנית הכלכלית

אין ספק שיש הרבה דברים רעים ופגיעות לטווח הקצר בתוכנית הכלכלית. אבל בסופו של דבר, התוכנית הכלכלית תביא לצמיחה של המשק.. בשלב מאוחר או מאוחר יותר. מאחר וגם אני וגם אתה, לא מומחי כלכלה גדולים, אני אסתפק בהמון מאמרים מעיתון גלובס, הארץ ואחרים שמגבים אותי. אי אפשר לחלק את העוגה ליותר מ100 אחוז. אגב, העסקים הקטנים, מובן מאליו לא נסגרים בגלל התוכנית הכלכלית הזו, שלא עוד לא מלאה שנה. אלא בגלל מדיניות כלכלית ובטחונית פגומה כבר 7 שנים, אי אפשר להגיד שהנזק התחיל עם עליית שינוי לשלטון. בנוגע להתנחלויות, מי כמוני היה מעדיף לראות אותן נסגרות בזו אחר זו, אולם לצערי זו ממשלת קואליציה, ובה כדי לקבל משהו אחד צריך להתגמש במקום אחר.

כרגע, התחום היחידי בו אתם מקבלים

זה התחום הדתי-חילוני, וגם זה בקושי ותוך התקפלויות רבות. בכל שאר התחומים שינוי פשוט נכנעים.

היבריס

"הידעת? יש לי טיפה יותר מדי בטחון כדי שתביך אותי במגרשי הביתי", בפעם האחרונה שכתבתי בפורום הזה, בניהולו של דן חברי, לא שמתי לב שכתוב למה "פורום פופוליטיקה" כי אם "פורום נוער שינוי", נשמע לעתים שאתה אומר משפטים כדי לעצור ולקבל את מחיאות הכפיים מהקהל, לא נכנס גם ל"פוסל במומו פוסל" בנוגע להתנשאות. אני מסיר בפניך את הכובע על הסרקזם, אני יודע מהי הדרך המדינית של שינוי. אנחנו מודעים לסכנה הדמוגרפית, אבל מודעים לסכנה שבהפרדה חד צדדית, אנחנו מתנגדים להתנחלויות אבל מתנגדים להסרתן על מנת לא לשחוק את ההרתעה, וכו' וכו' (את הדברים הללו שמעתי ישירות מטומי לפיד, בישיבת שינוי ברחובות). כל אלו דברים נכונים לחלוטין, עם זאת, זוהי ישיבה על הגדר בסופו של דבר. זה מזכיר לי את הויכוח ביני לבין אבא שלי בבחירות האחרונות, הוא גרס כי בזירה המדינית כל הפתרונות גרועים, בעוד שאני טענתי שכל הפתרונות גרועים, אבל אם לא נבחר בגרוע פחות, נהיה במצתב גרוע כפליים. הוא הצביע שינוי, אני תמכתי בעבודה. מהו אפוא הקו המדיני של שינוי? מה היא עושה למענו? מדוע הדבר לא נשמע בציבור? אין לי שום ספק שטומי לפיד מדבר עליו בישיבות, זהו הרי נושא חשוב, אך הפעילות הפרלמנטרית של שינוי בנושא שואפת לאפס. בחלק השני של הודעתך סתרת את החלק הראשון, אמרת ששינוי עושה משהו בזירה המדינית, אבל בעצם זה בסדר שהיא לא עושה כלום, כי היא מתעסקת בזירה החברתית. אני לא מקבל את זה, למפלגה צריך להיות מצע שלם, אתה מתבלבל בין שני מושגים שונים, סדר עדיפויות וסקטוריאליות. בעוד שלשינוי יש משנה ליברלית מגובשת בנושאים חברתיים וכלכליים, אין לה שום משנה מדינית רצינית. מרצ או האיחוד הלאומי למשל (נעזוב את הליכוד והעבודה לרגע, שכמפלגות גדולות מאופיינות ביותר פרגמטיזם) הן בעלות מצע מפורט בכמעט כל אחד מתחומי החיים, אף שאינני תומך באף אחת מהמפלגות הללו (אם כי ברור מן הסתם שהזיקה שלי למרצ היא הרבה הרבה יותר גדולה). אני לא מנסה לסחוט ניצחון חוץ, אני מנסה ליצור דיון פורה ומפרה, אני אוהב להתנצח בשני מקרים - אנשים שאני מזלזל בהם לחלוטין, אנשים שאני מכיר מספיק לדעת שההתנצחויות הן בסה"כ משחק רקע, ואפשר לנהל גם דיון ענייני, אתה לא עונה על אף אחד מהקריטריונים הללו, לכן אשמח אם תאמץ גישה שונה מעט לדיון.

לא הבנת אותי נכון

הכוונה שלי לא הייתה ששינוי מתחמקת מקו מדיני וזה בסדר, משום שכל מפלגה מתחמקת מנושא זה או אחר. אכן, כל מפלגה מתעלמת מנושא, אבל שינוי לא, לטעמי. שינוי לא השאירה את הקו המדיני לאחרים והיא פועלת לטעם האידיאולוגיה שלה, שאני לא מחייב אותך להסכים איתה. לפעמים בפוליטיקה מעשית, רב הנסתר על הגלוי. יכול להיות ששינוי, בכל מיני ועדות כנסת, או מפגשים עם פלסטינים ובתוך הממשלה, מקדמת את הקו המדיני שלה. (יכול להיות על בסיס בטוח). ומי כן מקדם פתרון מדיני או שלא מדיני? האם יוסי ביילין וחבורתו מיחד או מרצ? האם חתימה על הסכמי שלום דימיוניים וחסרי סמכות, גם אם נכנוים, הם המקדמים את תהליך השלום? הרי להסכם ז'נווה אין משמעות שלטונית. כדי לקדם גישה מדינית כלשהי, צריך לשבת בקואליציה והדרך הנכונה היא לאו דווקא לקפוץ מעל הפופיק עם הצהרות, שלפיד יביא שלום עד מרץ 2004, אלא גרירת הממשלה לעמדתך ופעילות רציפה ואחידה בכיוון. הרי הממשלה היא ממשלת ימין, שינוי לא תוכל לגרום לליברמן או איתם לחבור לשיחות שטוקהולם או משהו.. כדי לחתום על הסכם שלום. העבודה צריכה לעשות במתינות והיא אכן נעשית. העובדה שאין לה חשיפה פופוליסטית לא אומרת שהיא לא קיימת.

Alexco

New member
כן, הבנות ז'נבה מקדמות את השלום!!

סליחה, אבל בשנים האחרונות לא הייתה שום תזוזה או כוונה לתזוזה לשלום מצד השלטון, והבנות ז'נבה הן הוכחה רצינית ראשונה שהאימרה 'אין עם מי לדבר' היא לא יותר ממיתוס מופרך. תסתכל על איך בעקבות הבנות ז'נבה אריק פתאום נאלץ להמציא תוכנית מדינית, אולמרט מתחיל לצדד בהפרדה, העבודה ושינוי גם הן מתחילות עם תוכניות מעורפלות, והמפה הפוליטית כולה זזה שמאלה. אפילו יש"ע נאלצו פתאום להגיד מה התוכנית המדינית שלהם!! הערפל אולץ להסתלק! שינוי בתוך הקואליציה לא עשתה כלום, ואני מדגיש כלום בשביל שלום, הפרדה, הקפאת הגדר, או כל מטרה מדינית אחרת. במידה ואני טועה, אני אודה לך אם תתקן אותי. גם בתוכנית ששינוי עכשיו המציאה יש חופש הצבעה לחברי הכנסת, ולכן זאת יותר תוכנית טומי לפיד ולא תוכנית שינוי..

הבנות ז'נבה

אומנם הייתי מאוד שמח לראות את הבנות ז'נבה הופכות להסכם קבע במהרה. אבל בוא נהייה מציאותיים. ההנהגה הפלסטינית היא לא אחידה ובטח שלא דמוקרטית. חתימת הסכם שלום עם הפתח (פרקת תחריר פלסטין - התנועה לשחרור פלסטין), לאו דווקא תביא לחתימת הסכם שלום עם החמאס, הג'יאהד האסלאמי ועוד ארגוני טרור פונדמינטליסטיים. בנוסף, האנשים שייצגו את הפתח בהסכם השלום המדומה הזה, כפופים לערפאת ובשורה התחתונה יהיו קשובים למילה שלו. השמאל בישראל לא מסוגל לקבוע את ההנהגה של המדינה שלו, אז הוא בטח לא יהיה מסוגל לקבוע אותה דווקא לפלסטינים, שנמצאים בתהליך שקדם לו תהליך דומה באירלנד ולבנון, של השתלבות אירגנוי הטרור כמפלגות. התוכנית המדינית של אריאל שרון, היא התחמקות מדינית, גם לאולמרט שאני מודה לו על דעתו החדשה, אני לא מאמין מידי ביום המעשים. השלום לא יגיע ביום או יומיים, התהליך יהיה ארוך ומייגע, עד שרק נצליח להחליט בין עצמינו שאנחנו רוצים הסכם שלום ושתי מדינות. בטח שלא הבנות ז'נבה, חסרות המדנט משני הכיוונים יהיו הפתרון, שוב, לצערי. אגב, בנוגע לגדר ההפרדה, שאני בעדה בטוואי קצת שונה. שינוי אכן מתנגדת לחלקים בתוואי של הגדר, משום שהם מצרפים בסביבות 450,000 פלסטינים לישראל. אני מוכן לברר אם שינוי אכן עשתה משו בנוגע לשינוי תוואי הגדר, אולם זה ייקח לי מספר ימים.

Alexco

New member
ובכן,

שינוי לא נקפה אצבע להזזת תוואי הגדר, ואתה מוזמן להסתכל על המציאות ולא על הארכיונים. התוכנית המדינית של שינוי לא הרבה יותר טובה מזו של שרון. שניהן נועדו רק עבור התקשורת, וכמו ששרון לא מתכוון ליישם את התוכנית שלו, לפיד לא מתכוון ליישם את שלו. במסגרת הבנות ז'נבה החמאס, הג'יאהד וכל ארגוני הטרור מפורקים, כמו שצריך. נכון להיום הבנות ז'נבה מקובלות על רוב השלטון הפלסטיני. הבעיה היא בצד שלנו. אם אתה היית רוצה שהבנות ז'נבה יהפכו להסדר קבע, אז תעשה משהו בנידון! 31% מהציבור הישראלי תומך (38% מתנגד). נשאר לעשות 2 דברים: לעלות את זה ל51%, ולתרגם את זה לדפוס הצבעה. גורלו של המפעל הציוני תלוי בכך!

סליחה?

כשכתבת שבמסגרת האמנה ארגוני הטרור מפורקים.. התכוונת שיש סעיף כזה באמנה? או שאתה באמת מאמין שבמצב הנוכחי הם בתהליך של פירוק?!

Alexco

New member
אתה רציני..?

קודם כל, אלה הבנות, ולא אמנה. אמנת ז'נבה מגדירה אם אני זוכר נכון פשעי מלחמה או משהו בסגנון, והיא בטח לא נכתבה על ידי ביילין ועבד-רבו. דבר שני, התקשורת מתעסקת מספיק בהבנות ז'נבה כדי שהקונספט שלהן יהיה ברור. זה הסכם וירטואלי, אף אחד לא מיישם אותו כרגע כי הוא לא התקבל על ידי 2 הממשלות. במסגרת ההבנות יש סעיף שארגוני הטרור מפורקים. אתה מוזמן לקרוא את ההבנות!

Alexco

New member
אני לא בא לתקוף,

אבל בתור צופה על פעילותה של שינוי אני חושב שזה לא שהיא לא עושה כלום בתחום המדיני (רק עכשיו הואילה בטובה להמציא איזה 'תוכנית מדינית' קונצזואלית בעקבות פרסום הבנות ז'נבה), אלא לא ממש ברור לי מה היא עושה בכל אותם תחומים אחרים, מלבד "אם אנחנו לא היינו פה, היו במקומנו החרדים".

תמיר שלום

ראשית אם יש בעיר מגוריך סניף שינוי אתה מוזמן להצטרף, ואף להיות פעיל בנוער שינוי. לשאלתך, בנושא המדיני "שינוי" מוגדרת כמפלגת "מרכז" בשינוי קיים פלורליזם בתחום המדיני ואחדות דעים בנושאים הכלכליים, חברתיים ומאבק בכפייה הדתית. אתר מוזמן להכנס לאתר שינוי ולקרוא שם את מצע שינוי המדיני. עכשיו דעה אישית: אין בישראל חילוקי דעות כבדים בין החלק המתון של הליכוד לבין מפלגת העבודה. כולם מוכנים לויתורים תמורת שלום אבל לצורך זה יש צורך בפרטנר פלסטיני רציני, וכך גם מפלגת "שינוי". מפלגה פוליטית אינה מתייחסת לכל נקודת ישוב בנפרד. לכן אנחנו תומכים בהסדר שלום שבמסגרתו יהיו ויתורים מרחיקי לכת ואיננו תומכים בויתורים חד צדיים כל עוד הטרור נמשך. לא לניהול מו"מ תחת אש והצעות לויתור על שטחים כמחווה לטרור. אני חושש שפנוי ישוב ללא הסכם סופי רק יעודד טרור כי החשיבה הפלשתינית תהיה גרשנו את היהודים באלימות מלבנון ואחר כך מנצרים בא נמשיך באלימות ונסלק אותם גם מתל אביב. אני מוכן לויתורים במסגרת הסכמי שלום של אמת. בשלב זה, אין פרטנר בצד הערבי ולפיכך חבל להתעסק עם שאלות תיאורטיות.

Reign Of Chaos

New member
בטופס ההצטרפות-

בטופס ההצטרפות מצאתי סעיף שאומר שעלי לעמוד ולהסכים בכל סעיפי התקנון של "שינוי" ו"נוער שינוי". את התקנון לא מצאתי. היכן אני יכול למצוא אותו?

תקנון נוער שינוי עבר מס' שינויים

לאחרונה, ועוד לא הוכנה גרסה חדשה. כשתהיה - היא תשלח לביתם של כל חברי נוער שינוי. בכל מקרה, מצורף כאן תקנון הנוער לפני השינויים האחרונים, שפחות או יותר, הוא אותו הדבר. ברגע שיהיה החדש, הוא יתפרסם גם בפורום וגם באתר
.

Reign Of Chaos

New member
אני מאיזה שהוא פרבר ליד באר-שבע

ככה שאני לא יודע אם זה יהיה לי נוח לבוא כל שבוע לישיבה בב"ש כי גם ככה יש לי לוח זמנים נורא עמוס.. מה הם תדירות הפגישות בערך? תודה מראש לכל העונים!

תדירות הפגישות היא אחת לשבועיים

לערך, מקסימום שלושה שבועות. בכל מקרה, הסניף הכי דרומי שלנו (להוציא יוזמה באילת) הוא אשקלון כרגע. לאשקלון אין רכבת, אבל מב"ש יש רכבת למרכז. אם אתה מעוניין, אתה יכול להצטרף לפעילות ברחובות או אשדוד או אפילו ת"א. אם אתה מעוניין, ישנה אפשרות שתקים תא נוער חדש בעירך (או אפילו בישובך הפרברי - עומר? להבים?). פרטים בהודעה הזו. אם אתה מעוניין, אתה יכול שלא להיות פעיל בתא נוער (למרות שלטעמי זה הפסד גדול
), ולבוא לפעילויות ארציות בלבד (דוגמת יום העיון הקרוב בחנוכה). גם זו אפשרות. בכל מקרה - אשמח אם תחליט להצטרף אל התנועה

Reign Of Chaos

New member
אין סניף בב"ש?

אם כך לצערי לא נראה לי שאוכל להגיע לפגישות בתדירות סבירה, אם בכלל.. בעירי אני לא חושב שיש מספיק מודעות לעניין כך שלא נראה לי שתהיה היענות סבירה. מה הם ההשלכות של היותי פעיל "ארצי" בלבד כמו שציינת?

להשתתף בפעילויות הארציות של שינוי

אחת לחודשיים בערך. מדובר בד"כ בסמינרים של יומיים, בימי עיון או בפעילויות אחרות (דוגמת הפגנה גדולה, מצעד הגאווה וכו').

למעלה