היבריס
"הידעת? יש לי טיפה יותר מדי בטחון כדי שתביך אותי במגרשי הביתי", בפעם האחרונה שכתבתי בפורום הזה, בניהולו של דן חברי, לא שמתי לב שכתוב למה "פורום פופוליטיקה" כי אם "פורום נוער שינוי", נשמע לעתים שאתה אומר משפטים כדי לעצור ולקבל את מחיאות הכפיים מהקהל, לא נכנס גם ל"פוסל במומו פוסל" בנוגע להתנשאות. אני מסיר בפניך את הכובע על הסרקזם, אני יודע מהי הדרך המדינית של שינוי. אנחנו מודעים לסכנה הדמוגרפית, אבל מודעים לסכנה שבהפרדה חד צדדית, אנחנו מתנגדים להתנחלויות אבל מתנגדים להסרתן על מנת לא לשחוק את ההרתעה, וכו' וכו' (את הדברים הללו שמעתי ישירות מטומי לפיד, בישיבת שינוי ברחובות). כל אלו דברים נכונים לחלוטין, עם זאת, זוהי ישיבה על הגדר בסופו של דבר. זה מזכיר לי את הויכוח ביני לבין אבא שלי בבחירות האחרונות, הוא גרס כי בזירה המדינית כל הפתרונות גרועים, בעוד שאני טענתי שכל הפתרונות גרועים, אבל אם לא נבחר בגרוע פחות, נהיה במצתב גרוע כפליים. הוא הצביע שינוי, אני תמכתי בעבודה. מהו אפוא הקו המדיני של שינוי? מה היא עושה למענו? מדוע הדבר לא נשמע בציבור? אין לי שום ספק שטומי לפיד מדבר עליו בישיבות, זהו הרי נושא חשוב, אך הפעילות הפרלמנטרית של שינוי בנושא שואפת לאפס. בחלק השני של הודעתך סתרת את החלק הראשון, אמרת ששינוי עושה משהו בזירה המדינית, אבל בעצם זה בסדר שהיא לא עושה כלום, כי היא מתעסקת בזירה החברתית. אני לא מקבל את זה, למפלגה צריך להיות מצע שלם, אתה מתבלבל בין שני מושגים שונים, סדר עדיפויות וסקטוריאליות. בעוד שלשינוי יש משנה ליברלית מגובשת בנושאים חברתיים וכלכליים, אין לה שום משנה מדינית רצינית. מרצ או האיחוד הלאומי למשל (נעזוב את הליכוד והעבודה לרגע, שכמפלגות גדולות מאופיינות ביותר פרגמטיזם) הן בעלות מצע מפורט בכמעט כל אחד מתחומי החיים, אף שאינני תומך באף אחת מהמפלגות הללו (אם כי ברור מן הסתם שהזיקה שלי למרצ היא הרבה הרבה יותר גדולה). אני לא מנסה לסחוט ניצחון חוץ, אני מנסה ליצור דיון פורה ומפרה, אני אוהב להתנצח בשני מקרים - אנשים שאני מזלזל בהם לחלוטין, אנשים שאני מכיר מספיק לדעת שההתנצחויות הן בסה"כ משחק רקע, ואפשר לנהל גם דיון ענייני, אתה לא עונה על אף אחד מהקריטריונים הללו, לכן אשמח אם תאמץ גישה שונה מעט לדיון.